fotoudstilling_midertidighed_juni_2024

Fotoudstilling - Midlertidighed

Torsdag 20. jun - Lørdag 29. jun 2024 Flere spilletider Gratis Læs gældende regler og vilkår
Nummerede siddepladser
Ja
Spillested
ODEONs Foyer
Odeons Kvarter 1
5000 Odense C
Arrangør
DRC Dansk Flygtningehjælp

Hvordan er det ikke at vide, om man kan blive i det land, man er flygtet til?
Hvordan er det at frygte for sine børns fremtid?
Hvordan er et liv i midlertidighed?

Det er nogle af de spørgsmål, som fotoudstillingen 'Midlertidighed' kaster lys over.

I anledningen af Verdens Flygtningedag, kan du opleve fotoudstillingen 'Midlertidighed' i foyeren i ODEON fra den 20. juni på Verdens Flygtningedag til og med den 30. juni 2024.

Fotoudstillingen 'Midlertidighed' er en fortælling om afmagt og uvished, men også – og måske endnu mere – en fortælling om indre styrke, modstandskraft og drømme, som ikke lader sig slå ud.

Verdens Flygtningedag markeres hvert år i hele verden den 20. juni for at sætte fokus på flygtninge og fordrevnes rettigheder, behov og drømme.

På verdensplan er 108,4 mio. fordrevet fra deres hjem på grund af forfølgelse, konflikt, vold og krænkelser af menneskerettigheder.

En lille del af verdens flygtninge er over årene endt i Danmark. Siden 1956 og frem til slutningen af 2022 har 172.883 personer fået asyl i Danmark. Men det at opnå asyl i Danmark er ikke længere ensbetydende med varig sikkerhed. Nu betyder asyl ikke, at man kan sænke skuldrende, trække vejret frit og fokusere på at integrere sig og bidrage til Danmark. For i modsætning til tidligere, gives alle former for asyl nu med henblik på et midlertidigt ophold. Og udlændingemyndighederne kan i højere grad inddrage eller nægte forlængelse af opholdstilladelser efter lovændringerne i perioden 2015-2019.

De mennesker, som har stillet op til fotoudstillingen 'Midlertidighed' og fortalt deres historier, er flygtet fra forskellige dele af verden i håbet om at opnå beskyttelse, tryghed, frihed og en bedre fremtid. Fælles for dem alle er, at de oplever eller har oplevet en tilværelse præget af midlertidighed og de mange bekymringer, der følger med.

Reception den 20. juni

Den 20. juni åbner udstillingen med en reception fra kl. 15 til kl. 16.45. Her vil direktøren fra DRC Dansk Flygtningehjælp Integration, Kenneth Flex, sætte ord på Verdens Flygtningedag og fotoudstillingen, hvorefter en af de medvirkende i fotoudstillingen, Ashkan, vil fremføre nogle af sine digte, der handler om livet i midlertidighed.

Datoer og tider

Du kan opleve fotoudstillingen i ODEONs foyer fra den 20. juni til og med den 29. juni inden for ODEONs normale åbningstider. Det er gratis og alle er velkomne.

OBS. der tages forbehold for andre arrangementer i ODEONs foyer i perioden.

Få den fulde oplevelse

Odeon_Store-Sal---groenne-saeder

Store Sal

Vi anbefaler, at du tjekker vores salsplan forud for køb af billetter og inden dit besøg. På den måde, kan du bedst muligt orientere dig om, hvor du helst vil sidde i salen, og om der eventuelt skulle være forbehold forbundet med dine pladser.

Se salsplanen
haender_buffet_mad_fade_tallerken_december_2023

Spis i ODEON

På vores matrikel finder du tre spisesteder, som er et besøg værd i forbindelse med dit arrangement i ODEON. Du har både mulighed for at spise i Restaurant Schiøtz, Café ODEON Social og på Comwell H.C. Andersen Hotel.

Læs mere
Kold-ol_nempause

NemPause i ODEON

Få adgang til vores lukkede NemPause-område i Restaurant Schiøtz, hvor vi serverer ad libitum drikkevarer i pausen.

Læs mere
Hotel-comwell-h-c-andersen-odense-vaerelse_gron-vaeg

Overnatning

I samarbejde med Comwell, er ODEON i stand til at tilbyde dig de bedste overnatningsmuligheder i forbindelse med din koncert, messe eller konference i Odense.

Læs mere