Om ODEON

Du er her

Odenses nye musik-, teater- og konferencehus

Den 3. juni 2014 startede KPC byggeriet af ODEON - Odenses nye hus til musik, teater og konferencer. ODEON er opført på grunden ved Odense Koncerthus, der grænser op til Thomas B. Thriges Gade, som i de kommende år gennemgår en historisk byomdannelse.

ODEON er blandt de største møde- og eventsteder i Odense og er et enestående valg for alle typer af begivenheder. ODEON betegnes som "Det Levende Hus" med fremragende scene- og konferencefaciliteter, der har samlet Syddansk Musikkonservatorium, Skuespiluddannelsen Odense, Odense Teater, detailhandel, en café og ungdomsboliger under ét tag. ODEON bygger bro mellem erhvervs- og kulturlivet og danner en moderne og innovativ ramme om både kulturelle og kommercielle aktiviteter midt i landet. Med 1.740 siddepladser eller 3.000 ståpladser i Store Sal, er ODEON ét af de største kulturhuse i Danmark. 

Beliggenheden i Odense Centrum skaber et unikt møde- og konferenceepicenter i ODEON. Kun 5 minutter væk fra Odense Banegård og ca. 15 minutter til motorvejen (E20), samler ODEON alle faciliteter under ét tag - lige i hjertet af Odense. Deltagerne kan nyde de lokale butikker, historiens sus på Sortebrødre Torv og det nye Thomas B. Thriges Gade.

 

 

ODEONs historie

Musik- og Teaterhus til "Danmarks Kreative By"

Odense Kommune vedtog i 2004 en ambitiøs kulturstrategi bestående af 8 særlige indsatsområder, der skulle opfylde den overordnede vision om at gøre Odense til ”Danmarks Kreative By”. Her kom der for første gang tale om at Odense skulle have et nyt Musik- og Teaterhus.

H.C Andersen Kongres Center A/s som privat partner
2008

Efter en udbudsrunde besluttede Odense Byråd den 21. maj 2008 at H. C. Andersen Kongres Center A/S ville blive den private partner, der skal bygge, eje og stå for driften af Odenses nye musik- og teaterhus. I samme omgang blev det besluttet at arkitektfirmaet C. F. Møller skulle stå for at tegne det nye hus.

Krisen ramte hårdt
2010

Planerne stoppede og alt gik i stå. Krisen ramte og Odense Kommune måtte se sig efter en ny løsning for at videreføre projektet.

KPC som investor
2013

KPC blev præsenteret som investor for Odenses nye Musik- og Teaterhus. Alle husets aktører og bygherre KPC A/s skrev under på aftalen, til et arrangement på Odense Slot.

En bygning skulle navngives
2013

En navnekonkurrence blev sat i gang, så Odenses nye Musik- og Teaterhus kunne navngives. Odenses borgere kunne således stemme på ét af tre navne, og derved være med til at bestemme hvad huset skulle hedde. Det endelige navn, ODEON, blev præsenteret ved en offentliggørelse i Carl Nielsen Museet. 

Første spadestik
2014

Byggeriet gik i gang den 15. juni, og det blev markeret med fællessang og taler ved Odense Koncerthus. 

Et minde om 2015 i ODEONs fundament
2015

Da fundamentet til ODEONs P-kælder var støbt, blev der afholdt en grundstensnedlæggelse. ODEONs samarbejdspartnere var inviteret til ceremonien, og hver aktør holdte en tale og lagde et minde om 2015 ned i en kasse. Denne kasse blev forseglet og lagt i fundamentet. I kassen er der et 2015-minde fra tre af byens store kulturinstitutioner; Odense Teater, Syddansk Musikkonservatorium og Skuespiluddannelsen Odense. Der er en beskrivelse af hvordan det er at være ung i 2015, skrevet af en kommende beboer i en af Kristiansdals boliger. Udover dette, er der en scrapbog med byrådsbeslutninger, billeder og artikler, samt dagens avis og mønter. 

H.C Andersen Kongres Center A/s som driftsoperatør
2015

H.C. Andersen Kongres Center A/s blev præsenteret som driftsoperatøren for ODEONs Store Sal, Restaurant, Café, og Foyer, samt diverse mødelokaler og samlingsområder i ODEON. 

Rejsegilde for alle
2015

Da ODEONs vægge dannede et råhus blev der afholdt rejsegilde for byens borgere. Her var der fanfare ved lurblæsere, guitarsoloer og koncert af Odense Symfoniorkester, samt taler af borgmester og direktører. 

Åbning af p-kælder
2016

Når 2016 er halvejs ovre, forventes det at P-kælderen under ODEON åbner op for billister. 

Musikken flytter ind
2016

I slutningen af 2016 forventes det at Syddansk Musikkonservatorium og Skuespilskolen kan flytte ind i deres nye lokaler. Yderligere, forventes det at Kristiansdals ungdomsboliger er indflytningsklare og at butikken i stueetagen vil kunne åbne.

Grand opening
2017

1. marts 2017 åbner vi dørene op til ODEON -  Danmarks nye hus kongres- og kulturhus i hjertet af Odense. 

Carl Nielsen Salen, en koncertsal med en fremragende akustik, plads til 1.198 mennesker og udstyret med et 46-stemmer stort orgel bygget af et af verdens førende orgelbyggerier, Marcussen & Søn

Nyt fra Odeon

Vil I booke et hotelværelse?

Radisson Blu H.C. Andersens Hotel er vores nabo.

Fremtidens konferencer

Dørene er slået op for den nye konferenceafdeling i ODEON

Vind et hotelophold for 2