ODEON_interior_trappe

Historie

Den 3. juni 2014 startede KPC byggeriet af ODEON – Odenses nye hus til musik, teater og konferencer. ODEON er opført på grunden ved Odense Koncerthus, der grænser op til Thomas B. Thriges Gade. Den 1. marts 2017 var dagen, hvor ODEON første gang slog dørene op til kultur for byens borgere.

Hvad er ODEON?

ODEON er et musik-, teater- og konferencehus, der åbnede dørene for første gang d. 1. marts 2017.

Som ét af de største møde- og eventsteder i Danmark, indeholder ODEON udover fire scener, et supermarked, to uddannelsesinstitutioner, en café, en restaurant, mødelokaler, studieboliger samt en parkeringskælder.

ODEON grænser op til den nye bymidte og befinder sig ved den gamle Thomas B. Thriges Gade i Odense centrum. Derudover har bygningen Odense Koncerthus som nabo.

ODEON byder på et alsidigt program, og du kan derfor finde alt fra pop/rock koncerter, teater, comedy, musicals og ballet.

ODEONs facade om aftenen

Arkitekturen

ODEON er tegnet af C.F. Møller.

Visionen bag ODEON var at skabe et kulturelt kraftcenter med Syddansk Musikkonservatorium og Den Danske Scenekunstskole under ét tag.

Det forskelligartede byrum har inspireret til arkitekturen. Byggeriet er sammensat af en række byhuse, der veksler i højde og i harmoni med nabobygningerne. ODEON har fået karakter af en miniby i byen, idét byhusene er forbundet af overdækkede gader, torve og pladser, der alle kobler sig på de omkringliggende kvarterer.

Kilde: C.F. Møller

odeon-foyer_trappe_lampe

Hvad betyder ODEON?

I det gamle Grækenland og Rom var ODEON en bygning, der blev brugt til sang, musikopførelse og poesikonkurrencer, f.eks. Herodes Atticus' Odeon i Athen og Perikles' Odeon i Rom.

I dag bruger man stadig beskrivelsen ODEON om et koncerthus eller teater, hvilket egner sig perfekt til husets mange faciliteter, der byder på konferencer, koncerter og teater.

Odeon_facade_skilt-i-hvidt-1651749108

Navnet ODEON

Navnet ODEON er fundet ved en navnekonkurrence i efteråret 2013. Odense Kommune modtog mere end 600 forslag, og af disse udvalgte en dommerkomité tre navne, som blev sendt til afstemning. Foruden ODEON var Maskeraden og Nattergalen også med i opløbet.

Dommerkomitéen har begrundet valget af navnet ODEON således:

"ODEON er et rammende navn til vores nye hus. Det er den klassiske betegnelse for en bygning til koncerter og musikkonkurrencer, hvor man kan øve sig på og fremføre sin optræden. Det passer godt til en bygning, der skal huse musik- og skuespillerelever og danne ramme om optrædener – både i kunst- og virksomhedsøjemed. Derudover er navnet valgt, fordi det fungerer godt både på dansk og engelsk, og i sin ordlyd har ODEON en fin reference til Odense, som også kan bruges grafisk.”

Klokkespillet

Klokkespillet er skabt af kunstner Henrik Plenge Jakobsen, og skænket som en gave til ODEON ved åbningen af huset. Dukkespillet består af fem dukker, der henviser til de kunstformer, der kan opleves i ODEON.

Dukkespillet kan opleves to gange dagligt hele året rundt.

Læs mere
Dukkespil i ODEON

Beboere

Røde sæder og stole i teatersalen i ODEON

Odense Teater

Som supplement til Odense Teaters øvrige 4 scener i Jernbanegade – herunder Store Scene med plads til ca. 500 gæster – slog man i 2017 dørene op for Teatersalen i ODEON.

Læs mere
Rækker af grønne sæder i Syddansk Musikkonservatorium

Syddansk Musikkonservatorium

Syddansk Musikkonservatoriums Odense-afdeling har hjemme i ODEON, og har ca. 150 studerende, der uddanner sig indenfor enten klassisk eller rytmisk musik.

Læs mere
Billede af store sal og de grønne sæder

Den Danske Scenekunstskole

DDSKS Odense holder til på 4. sal ODEON. Her bor Scenekunstskolens skuespilstuderende og konservatoriets studerende tæt op ad hinanden på sammenlagt 6200 m2 i et udviklende uddannelsesmiljø.

Læs mere
Billede af store sal og de grønne sæder

Odense Symfoniorkester

Odense Symfoniorkester har hjemme i Odense Koncerthus – en nabobygning på ODEON-matriklen – som blev indviet i 1982. Hovedparten af orkestrets koncerter finder sted i Carl Nielsen Salen.

Læs mere