Den Danske Scenekunstskole

DDSKS Odense holder til på 4. sal i ODEON. Her bor Scenekunstskolens skuespilstuderende og konservatoriets studerende tæt op ad hinanden på sammenlagt 6.200 m2 i et udviklende uddannelsesmiljø.

Den Danske Scenekunstskole i ODEON

DDSKS er Danmarks førende statslige uddannelsesinstitution under Kulturministeriet, inden for scenekunst med videregående uddannelser i dans, musical og teater.

Skolen er hjemsted for et moderne, kunstnerisk læringsmiljø, der inspirerer til nye tænkemåder, kunstneriske udtryk og socialt engagement. Med videregående uddannelser på bachelor-, kandidat- og diplomniveau fordelt på campusser i Aarhus, Fredericia, Odense og København uddanner skolen toneangivende scenekunstnere med en solidt funderet praktisk og teoretisk faglighed og en kritisk bevidsthed om kunstens rolle i samfundet. Gennem forskning og udvikling af nye værker, viden og metoder inden for et bredt spektrum af scenekunstneriske discipliner er skolens undervisere og studerende med til at udvikle scenekunstens fagområder og sætte aftryk på kunst- og kulturlivet nationalt og internationalt.

På tværs af afdelingerne i Fredericia, København, Odense og Aarhus uddanner Den Danske Scenekunstskole hvert år mere end 200 professionelle scenekunstnere. Scenekunstskolens kunstneriske bachelor- og kandidatuddannelser samt et bredt katalog af efter- og videreuddannelsestilbud giver de studerende mulighed for at specialisere sig inden for alle områder af scenekunsten.

Gennem undervisning og kunstnerisk udviklingsvirksomhed, der lever op til internationale standarder for kvalitet på kunstneriske uddannelsesinstitutioner, uddanner Scenekunstskolen talenter, der bidrager til et levende kunst- og kulturliv. Uddannelserne er karakteriseret ved kunstnerisk udøvelse, teori og refleksion, som giver de studerende vilkår for at skabe et bæredygtigt kunstnerisk virke.

På DDSKS i Odense kan studerende bl.a. tage bacheloruddannelsen i Skuespil, der har til formål at uddanne kreative og selvstændige skuespillere, som med kunstneriske, teoretiske og praktiske færdigheder på højeste niveau er i stand til at arbejde i et bredt spektrum af scenekunstneriske formater som skabende og fortolkende kunstnere. Med udgangspunkt i den enkelte studerendes kunstneriske evner giver uddannelsen et solidt fundament af håndværksmæssig kunnen, der sætter den studerende i stand til sikkert at vurdere kunstneriske udfordringer og vælge løsninger, der udspringer fra den enkeltes personlige kraft. En bachelor i skuespil arbejder typisk som skuespiller inden for scenekunst, film eller tv i Danmark eller i udlandet.

Læs mere om Den Danske Scenekunstskole her.