Odense Symfoniorkester

Odense Symfoniorkester har hjemme i Carl Nielsen Salen i Odense Koncerthus – en nabobygning på ODEON-matriklen.

Carl Nielsen Salen i Odense Koncerthus

Odense Symfoniorkester – et af Danmarks fem landsdelsorkestre – blev grundlagt i 1946, men dets rødder går helt tilbage til omkring år 1800. Fra at være et teaterorkester, som også spillede symfonisk musik, fremstår orkestret i dag som et moderne symfoniorkester med et højt aktivitetsniveau og under stadig udvikling.

Odense Symfoniorkester havde ved grundlæggelsen 22 musikere, men er i årenes løb vokset støt, og har nu 73 fastansatte medlemmer. Orkestret giver årligt ca. 100 koncerter med et repertoire, der strækker sig fra barokken til vor egen tids musik. Orkestret er pr. 1. januar 2021 overgået til at være Den selvejende institution Odense Symfoniorkester med sin egen selvstændige bestyrelse.

Orkestrets turnévirksomhed inkluderer store koncertrejser til USA, Kina, Tyskland, Grækenland, Østrig, Holland, Belgien, Sverige, hele fem turnéer i Spanien og to i det tidligere Sovjetunionen.

Odense Symfoniorkester har hjemme i Odense Koncerthus – en nabobygning på ODEON-matriklen – som blev indviet i 1982. Hovedparten af orkestrets koncerter finder sted i Carl Nielsen Salen, en koncertsal med en fremragende akustik, plads til 1.212 mennesker samt udstyret med et 46-stemmer stort orgel bygget af et af verdens førende orgelbyggerier, Marcussen & Søn.

Læs mere om Odense Symfoniorkester på https://odensesymfoni.dk/koncerter/

 

Carl-Nielsen-salen_odeonse-koncerthus