Dukkespil i ODEON

ODEONs Klokkespil

To gange om dagen kører fem dukker ud af ODEON til musik for at lokke folk til kunstens hus - og for at sikre, at der er en daglig forestilling for alle.

Om klokkespillet

To gange om dagen kører fem dukker ud af ODEON til musik for at lokke folk til kunstens hus - og for at sikre, at der er en daglig forestilling for alle.

Hvornår og idéen bag

Dukkespillet er skabt af kunstner Henrik Plenge Jakobsen, og skænket som en gave til ODEON ved åbningen af huset.

Dukkespillet består af fem dukker, der henviser til de kunstformer, der kan opleves i ODEON.

Kunstneren bagved dukkespillet har tilstræbt at lade meget forskellige figurer repræsentere de forskellige kunstgenrer, der optræder i ODEON: Teater, dans, musik, poesi og film. Genrer, der kan genkendes i en dukke med stramme mangatræk, en med middelalderlige troubadourtraditioner, en Hamlet-figur, en klassiske robot med alternativ bevæbning og et svævende spøgelse. Desuden har kunstneren med sine dukker sendt en hilsen til bauhaus-traditionen, hvor han især er inspireret af den tyske kunstner Oskar Schlemmers dukkeballet, Triadiske Ballet.

Danserinden repræsenterer dansen, spøgelset hilser fra poesien, Hamlet er skuespillet, robotten er fra filmens verden og troubadouren bringer musikken.

Værkets idé er at tilføre ODEONs facadeparti et taktilt, folkeligt og humoristisk element. Det er inspireret af lignende dukkespil, som kan ses på kirker og rådhuse flere steder i Centraleuropa.

Dukkespillet kan opleves to gange dagligt hele året rundt både kl. 12.00 og kl. 18.00

ODEON_klokkespil-dukkespil_1-(5)
Danserinden i ODEONs klokkespil
ODEON_klokkespil-dukkespil_1-(4)
ODEON_klokkespil-dukkespil_1-(3)