Billede af dronning margrethe med ryggen til i en teatersal

Musicalen Margrethe

Torsdag 17. aug - Lørdag 26. aug 2023 Flere spilletider 245-795 DKK Læs gældende regler og vilkår
Nummerede siddepladser
Ja
Spillested
Store Sal i ODEON
Odeons Kvarter 1
5000 Odense C
Arrangør
Mikkel Rønnow Musicals i samarbejde med H. C. Andersen Festival og Toca Records
Udbyder
Billetlugen
Kørestolspladser via

Kontakt Billetlugen på 70263267 for køb af handicap- og ledsagerpladser.

Buffet i Café ODEON Social

Vil du nyde en buffet i afslappede rammer inden forestillingen?

Bestil buffet
Koncertmenu i Restaurant Schiøtz

Vil du sikre dig bord i Restaurant Schiøtz inden forestillingen, så bestil din koncertmenu her.

Bestil koncertmenu

Helt ny jubilæumsforestilling

Vær med når vi fejrer H.M. Dronning Margrethe 2. med en ny storslået dansk musical i ODEON.

En jubilæumsforestilling, hvor vi med nykomponeret musik og spektakulær scenekunst er med på Dronningens livsrejse og i nedslag følger regentens 50 år på den danske trone.

H.M. Dronning Margrethe 2. har elsket at se teater, ballet og opera, siden hendes far, Kong Frederik 9., tog hende med i Det Kongelige Teater som barn. I årenes løb har Dronningen skabt kostumerne og scenografien til adskillige forestillinger.

Derfor bliver majestætens kærlighed til teatret en helt naturlig del af musicalen. Men jubilæumsforestillingen bliver meget mere end det. I en musikalsk mosaik fortælles Dronningens livshistorie på helt nye måder. 

Fra prinsessens fødsel kort efter Hitler-Tysklands besættelse af Danmark i april 1940.  Over en glad barndom til den livsforandrende grundlovsændring i 1953, hvor Margrethe som trettenårig bliver tronfølger.

Forelskelsen og ægteskabet med Prins Henrik. Et familieliv i pressens søgelys. Kunstkritikerne og den hårde behandling af Prins Henrik. Afskeden med dem, man elsker. Passionen for arkæologi, litteratur og kunst. 

Musicalen Margrethe bliver en enestående fortælling, der fletter H.M. Dronning Margrethes historie sammen med Danmarks historie fra 1940 til i dag. En gribende historie om skæbne, pligt, arv og et helt kongerige. Om Dronningens kærlighed til Danmark og danskernes kærlighed til hende.

”I sine nytårstaler bruger Dronningen ofte udtrykket hjertevarme. For os handler det om at skabe netop en hjertevarm musical, som med respekt hylder hele Danmarks Dronning,” fastslår Lasse Aagaard, Thomas Høg og Sune Svanekier, der lige nu komponerer musikken og skriver tekster til musicalen.

Høg Aagaard Svanekier lover en musical af internationalt format. De tre har en stribe anmelderroste forestillinger bag sig blandt andet musicalen Jordens Søjler på og Skammerens Datter på Østre Gasværk. Instruktør Mads M. Nielsen står for iscenesættelsen mens Mikkel Rønnow er dirigent. 

Musicalen Margrethe får urpremiere på Det Kongelige Teater, Gamle Scene, 23 juni 2023. Efter forestillinger på nationalscenen på Kongens Nytorv i København opføres den i august 2023 i forbindelse med H. C. Andersens Festivals i ODEON i Odense, og fra 25. august 2023 kan århusianerne opleve musicalen i Musikhuset Aarhus.

Spilletider og varighed

 • Torsdag 17. august 2023 kl. 19.30

 • Fredag 18. august 2023 kl. 19.30

 • Lørdag 19. august 2023 kl. 15.00

 • lørdag 19. august 2023 kl. 19.30

 • Søndag 20. august 2023 kl. 15.00

 • Fredag 25. august 2023 kl. 19.30

 • Lørdag 26. august 2023 kl. 15.00

Der er pause i forestillingen og den varer cirka 2,5 time.

En stor musical med 24 skuespillere og 18 musikere

Tre forskellige skuespillere går på scenen som H.M. Dronning Margrethe 2 i forskellige perioder af hendes liv. Rollelisten offentliggøres i foråret 2022.
Forestillingen produceres af Mikkel Rønnow Musicals i samarbejde med blandt andre H.C. Andersen Festivals og TOCA Records.

Rollerne i musicalen MARGRETHE er besat!

Ulla Henningsen, Xenia Lach-Nielsen og det unge talent Emilie Groth skal spille H. M. Dronning Margrethe II, mens Peter Schrøder indtager rollen som H.K.H Prins Henrik og Kristian Boland spiller Kong Frederik IX.

Cast:

 • Dronning Margrethe: Ulla Henningsen

 • Dronning Margrethe: Xenia Lach-Nielsen

 • Prinsesse Margrethe: Emilie Groth

 • H.K.H Prins Henrik: Peter Schrøder

 • H.H.H Kong Frederik IX: Kristian Boland

 • Øvrigt ensemble: Cassandra Lemoine, Katrine Falkenberg, Laura Vesti, Marie Mourier, Monica Isa, Pernille Petersson, Randi Winther, Silke Biranell, Tine Gotthelf, Flemming Bang, Julian T. Kellerman, Kim Hammelsvang, Kristian Jensen, Mathias Hartmann Niclasen, Morten Lindemann Olsen, Morten Lützhøft, Sebastian Gil Harris, Simon Nøiers, Søren Bech-Madsen

Se alle

Dirty Dancing

Fredag 23. jun - Tirsdag 27. jun 2023

Glæd dig til at opleve kærlighedshistorien mellem Johnny Castle og Baby, når Dirty Dancing rammer Odense Teater i juni 2023 med Silas Holst og Mathilde Norholt i hovedrollerne.

Se event
Odense-teater_Dirty-Dancing_juni_2023

Jersey Boys

Fredag 8. dec - Lørdag 9. dec 2023

Næsten 20 år efter verdenspremieren får et dansk publikum nu endelig mulighed for at se Broadway-succesen JERSEY BOYS.

Se event
Jersey-Boys_maj_2023

Dance Ballerina Dance

Torsdag 14. dec 2023 - Kl. 20:00 - 22:00

En romantisk juleforestilling med de største stjerner fra Den Kongelige Ballet og swingende jazz fra Chris Minh Dokys orkester.

Se event
Dance Ballerina Dance

Askepot - The Musical

Onsdag 24. apr - Lørdag 27. apr 2024

Skoene er stadig af glas, den onde stedmor er stadig ond, og den store kærlighed er stadig på spil – men ellers er intet helt ved det gamle i ASKEPOT – THE MUSICAL.

Se event
Johanne Milland som Askepot

Få den fulde oplevelse

Tallerken-svampe-koncertmenu_restaurant-schiotz

Koncertmenu i Restaurant Schiøtz

Når du skal til koncert, foredrag eller noget helt tredje, har du muligheden for at starte aftenen med en 3-retters menu i Restaurant Schiøtz.

Læs mere
Cafe-odeon-social_buffet

Buffet i Café ODEON Social

Vil du nyde et godt måltid mad i afslappede rammer, så bestil buffet på alle de aftenener, hvor vi har arrangementer i ODEON.

Læs mere
Kold-ol_nempause

NemPause i ODEON

Få adgang til vores lukkede NemPause-område i Restaurant Schiøtz, hvor vi serverer ad libitum drikkevarer i pausen.

Læs mere
Hotel-comwell-h-c-andersen-odense-vaerelse_gron-vaeg

Overnatning

I samarbejde med Comwell, er ODEON i stand til at tilbyde dig de bedste overnatningsmuligheder i forbindelse med din koncert, messe eller konference i Odense.

Læs mere
Køb billet hos Billetlugen