odeons-rytmiske-kor_november_2023

ODEONs Rytmiske Kor fejrer jubilæum med kendt gæst

Tirsdag 14. nov 2023 - Kl. 11:25

Jubilæumsfest med en helt særlig overraskelse

Siden november 2018 har ODEON været vært for et af Danmarks største korevents, som går under navnet ODEONs Rytmiske Kor. Den 20. november fylder koret 5 år, og det fejres med en helt særlig overraskelse til de sangglade mennesker, som gennem de sidste fem år har mødtes en gang om måneden for at synge sammen rundt om Byens Scene i ODEON.

November 2018 åbnede ODEON for første gang dørene til et arrangement i fællesskabets ånd. Et arrangement som sidenhen har vist sig at blive yderst populært blandt fynboerne. Igennem de seneste 5 år har mere end 2.000 sangglade fynboer nemlig været tilkoblet koret og er dukket op, når det har passet ind i hverdagslivet, når ODEON har inviteret til rytmisk kor en gang om måneden.

Korets repertoire kommer vidt omkring og har blandt andet budt på temaaftener i forbindelse med Valentinsdag, tribute-aften til Bamse og julekor med julekalendersange. Arrangementerne er lavet af korleder Janne Wind, som har været med som fast korleder siden starten.

"Som korleder gennem 30 år er det en helt særlig glæde for mig at arbejde i dette format. Sjældent har jeg oplevet, at mennesker på den måde hygger sig sammen med en fælles kærlighed til kor og musik. Jeg er taknemmelig over, at ODEON gør det muligt - og er stolt af, at vi sammen har kunnet stable SÅ stort og godt et kor på banen på bare fem år” siger korleder Janne Wind.

Den 20. november kan ODEONs Rytmiske Kor fejre fem år på bagen, og derfor har Janne Wind i samarbejde med ODEON arrangeret en helt særlig overraskelse til netop denne korøver.

Overraskelse: Juncker synger for  

Til 5-års-jubilæet vil trubaduren Christian Juncker deltage som gæstestjerne, og setlisten denne aften vil derfor også bestå af en håndfuld af hans mest kendte sange, blandt andet Havana og Mogens og Karen. Og mon ikke Juncker også giver et par numre selv.

Få sange har betydet så meget for ODEONS Rytmiske Kor som Junckers Havana, der kommer fra tv-serien Kurs mod Fjerne Kyster. Det var en af de sange, som vi sang hver gang i løbet af korets første leveår. Jeg glæder mig til mange kommende stjernestunder og oplevelser i ODEONs fine foyer - og i særdeleshed til jubilæumsaftenen, hvor det er en kæmpe fornøjelse at skulle have selveste Juncker med på banen”, fortæller Janne Wind. 

Om ODEONs Rytmiske Kor

ODEONs Rytmiske Kor synger en gang om måneden og repertoiret er overvejende nyt fra gang til gang. Der er ingen optagelsesprøve eller tilmelding, så kordeltagerne forpligter sig ikke til andet end at dukke op, når det passer ind i hverdagen.

Vores kor er baseret på tanken om at skabe et kæmpe fællesskab med udgangspunkt i sang- og musikglæde, hvilket vores rammer er oplagte til. Derfor har det også været vigtigt, at det er gratis og ikke kræver tilmelding, da det netop skal være et frirum for alle dem, som elsker sang og musik, men ikke har tiden til at medvirke i et mere fast kor. Vi er glade for og stolte over, at vi her 5 år efter første korarrangement stadig kan tiltrække mennesker til en fyldt foyer”, siger kulturchef i ODEON Nanna Løkken Andersen.

ODEON forventer et stort fremmøde den 20. november, og som altid er der hverken tilmelding eller betaling. Alle er velkomne – også dem, der ikke har været med før.