julegaveinspiration

10 gode gaveidéer fra ODEON

Onsdag 13. dec 2023 - Kl. 12:00

Julegaveinspiration

Få ODEON bedste bud på, hvilke oplevelser, som skal under træet i år. Eventkoordinator Kristine giver 10 forslag til oplevelsesgaver her.

10 gode gaveidéer fra ODEON

Findes der noget bedre end en god koncertoplevelse, der kan mærkes i hele kroppen?
Eller når de mindste oplever magien på scenen for første gang?

Juleaften nærmer sig med hastige skridt, og det er tid til at lægge hjernen i blød for at finde den helt rigtige gave til ham eller hende, som du holder af.

Måske er du en af dem, som allerede fik styr på gaverne i starten af november, men hvis du ligesom os andre dødelige stadig går og grubler over, hvad du mon skal finde på, så kan ODEON’s eventkoordinator Kristine måske hjælpe dig på vej.

Kristine er med til at planlægge ODEON’s kulturprogram, og programmet for 2024 i ODEON er efterhånden ved at være fyldt godt op.

Her kommer Kristine med sit bedste bud på, hvilke oplevelser, som skal under træet i år.

Popsi & Krelle

1. Den allerførste kulturoplevelse

“Til de helt små, som måske endnu ikke har været i teatret eller til en koncert, vil jeg klart anbefale Popsi og Krelle.

Koncerten er en rigtig god ’begynder-koncert’, da den foregår på Byens Scene i vores foyer, hvor der er plads til at børnene kan danse og være sig selv,” fortæller Kristine, og tilføjer, at den er planlagt på et tidspunkt, som passer godt ind i børnefamiliernes rutiner.

Popsi og Krelle
Sebastian Klein

2. Klassikeren til skolebørnene

Man kender ham fra DR-kanalerne Ramasjang og Ultra, hvor han blandt andet har stået bag det populære naturprogram ’Bidt, Brandt og Stukket’.

I 2024 indtager Sebastian Klein igen scenen i Store Sal, når han kommer og fortæller alle natur-nysgerrige børn om mærkelige og ’klamme’ dyr. En helt oplagt julegave til de nysgerrige børn, som helt sikkert både vil blive klogere og få én på opleveren. Og mon ikke han også har et dyr eller to med i baglommen?

Læs mere
sebastianklein1500
Askepot The Musical

3. Til de romantiske

Årets helt store kærlighedsoplevelse finder sted, når “Askepot The Musical” rammer ODEON i farvestrålende nye klæder med masser af magi, musik, humor, fashion og romantik – med helt nye sange af Rasmus Seebach. 

“Det er jo en af de helt store eventyr-klassikere, som vi alle kender. Derfor kan vi også anbefale Askepot – The Musical som en oplagt gaveidé til familier i alle konstellationer og aldre,” siger Kristine.

Johanne Milland som Askepot
Den Grå Side

4. Til den lumre

Skal du sende far i byen til en lummer aften med drengene, så er det oplagt at gøre det, når Søren Rasted i erotikkens tegn inviterer de skarpeste personligheder fra underholdningsbranchen til at læse højt fra de sjoveste og vildeste grå side historier.
Den Grå Side kan opleves i ODEON allerede til januar, så den er også god under træet til de utålmodige typer, som trænger til at gå januar i møde med et godt grin i vente.

Soren Rasted med pølse i munden
TYVSTART FORMEL 1

5. Til den fartglade

Kender du en, som elsker lugten af benzin og brændte dæk? Så har vi lige den julegave, du har ventet på. Med foredraget TYVSTART FORMEL 1 SÆSONEN 2024 kan du give den bedst mulige start på Formel 1-sæsonen.
Formel 1-kommentatorerne John Nielsen og Jens Hansen er klar med en unik, underholdende og nørdet opvarmning fyldt med dramaer og detaljer. Vi ses til en aften med fuld fart i krydsfeltet mellem anekdoter, holdninger, nørderi og spørgsmål fra publikum.

John Nielsen og Jens Hansen
Lasse Madsen

6. Det helt store grin

Når det kommer til komik og satire, så falder vores anbefaling på showet Fræk, som leveres af komiker Lasse Madsen til marts. Lasse er med rekordfart blevet en fast bestanddel af den danske komikscene og publikum kan se frem til fuld smadder på alle tangenter, gennemsyret af skarp satire og drenget charme. 

“Jeg vil også gerne slå et slag for et vores tilbagevendende events Comedy Ballroom, hvor man som publikum ikke bare præsenteres for én, men for hele 6 skarpe komikere, der kører et slags stand-up maraton på scenen.
Det er et show, som vi har haft de sidste to år, og som plejer at være total udsolgt, da publikum netop får glæden af flere af landets bedste komikere på én og samme aften,” fortæller Kristine.

Lasse Madsen med overalls, hue og slikkepind
Svend Brinkmann

7. Til den eftertænksomme

Den populære psykologiprofessor, Svend Brinkmann, er i et nyt foredrag endnu en gang klar med nye underholdende observationer og skarpe betragtninger.

Denne gang i et forsvar for det tankefulde liv i en tankeløs tid.

En helt perfekt julegave til ham eller hende, som har bøger nok og trænger til at få input til tilværelsen i et live-format.

svend-brinkmann-2022-1080x1080-no-text
Jonah Blacksmith

8. En anderledes koncert man ikke vil gå glip af

Jonah Blacksmith Live-Filmkoncert er et livsbekræftende spændingsfelt, der veksler mellem en dokumentarfilm om mennesker, ophav og drømme, og en håndspillet live-koncert, hvor netop sangene og deres oprindelse foldes ud på den mægtige skærm bag syv-mands-bandet fra Thy. 

“Efter min mening opstår nogle af de bedste koncertoplevelser klart der, hvor man kan mærke musikerens glæde ved musikken, og med denne filmkoncert, tror jeg klart, at vi vil få en særlig koncert med samhørighed mellem bandet og publikum,” siger Kristine.

Læs mere
Jonah Blacksmith: Thomas Alstrup og Simon Alstrup
Malte Ebert

9. Til popelskerne

I foråret 2023 havde Malte Eberts finurlige hjerne skruet showet ’Mellem Himmel og Jord’ sammen, som han optrådte med for en total udsolgt sal i ODEON.

Det var et anderledes musikalsk show med de allerbedste af hans popsange, men som også trak på genrer som comedy, talks og sitcoms.

I 2024 er Malte igen klar til at imponere med et nyt show, hvor han endnu engang blander sine talenter inden for skuespil, musik og historiefortælling.

En koncert, som helt klart giver en oplevelse man husker.

Læs mere
malte-ebert_oktober_2024
Sanne Salomonsen

10. Til mor og veninderne

Med sange som ’Kærligheden Kalder, ’Hvis du forstod’ og ’Jeg’ i live’ genbesøger vores alle sammens rockmamma, Sanne Salomonsen, ét af sine største albums, som du helt sikkert har haft fornøjelsen af at skråle med på sammen med veninderne eller i andre festlige lag.

Nu kan du glæde ham eller hende, som trænger til en tur ned af memory lane med en koncertoplevelse, som med sikkerhed vil bringe dig tilbage i tiden og give energi til tiden der kommer.

sanne-salomonsen_april_2024

Det var 10 gode bud på, hvad der skal under juletræet i år. Og selvom vores 2024-program allerede nu strækker sig i enhver genre, kan du godt forvente, at der kommer endnu flere oplevelser på programmet i løbet af det kommende år.

Traditionen tro kan du også helt gratis deltage i nogle af vores mindre arrangementer som ODEONs Rytmiske Kor og ODEONs Sangklub, som begge mødes en gang månedligt i fællesskabets ånd.

Du finder alle oplevelser – store som små – i ODEONs kalender lige her