Vil du danse med mig?

Vil du danse med mig?

Skrevet af Sara Ekknud, kulturchef i ODEON

“Alt hun ville var at danse…” Sådan har jeg gået og sunget de sidste dage – jeg synger ikke specielt godt, så det har ikke været til alles store glæde. Jeg vil også danse, så det er ikke bare ren fiktion. Nu går det jo så godt med, at få folk til at synge sammen, så skal vi ikke begynde at danse også?

Jeg vil bydes op til dans. Jeg er ikke ret god til det – det vil jeg gerne afsløre. Sidste år, da jeg skulle giftes, så modtog vi den obligatoriske undervisning i brudevals. Måske er den ikke helt så obligatorisk, men jeg er så dårlig til at danse, så det var obligatorisk for os.

Jeg havde lovet Søren – eller sådan husker han det, at jeg ville tage praktiske sko på, så jeg var klar. Da jeg ankom i mine meget fine glimmersko, som var totalt åbne – det gav ikke det bedste udgangspunkt til undervisningen. Åbenbart var det vigtigt. Jeg synes nu faktisk selv, at vi fangede den meget godt efter en times tid ved en meget tålmodig underviser. Da vi så stod, der lørdagen meget tæt på midnat – lyset var sat, og alle stod og kiggede på os. Der gik det lidt mindre godt. Og nej, det var virkelig ikke pga. Søren. Han var også en smule øvet – det var mig. Nøj, hvor jeg synes, at det var svært. Mit hoved og fødder lever lidt sit eget liv. Koordineringen i mellem – den er ikke så god. Nå, men vi dansede. Alt var godt. Og hvorfor fortæller jeg nu det? Det gør jeg, da jeg virkelig godt kunne have brugt at gå et sted hen, hvor man kunne danse. Helt uforpligtende. Ingen tilmelding. Du kan komme én gang – og du kan komme mange gange. Du må alt. Jeg byder også jer op.

Så ta da: ODEON starter et nyt tiltag med dans for alle. Vi begynder i april, og så håber jeg da, at vi kan sammen skabe en ny tradition. Så tænker du nok – Sara, du kan jo ikke danse alene eller min kæreste gider ikke. Og det har vi tænkt på. Vi skifter nemlig partnere, og vi skal nok få kabalen til at gå op. Så kom endelig alene. Det gør ingenting. Du skal bare ville danse.

Dans har altid været et indslag til fester og selskaber. Den har udviklet sig med tiden fra gruppe- og fællesdanse til pardans, der op igennem 1900-tallet og stadig skifter udtryk alt efter, hvilken musikgenre, som er populær. Indehaver af dansefirmaet Dans for 2, René Clausen, har mere end 20 års erfaring i at skabe festdans. Han vil undervise os alle. Han byder alle deltagere med på en danserejse i forskellige dansegenrer med forskellige partnere. Vi starter med den mest benyttede dans til fest i Danmark, nemlig rocken, og ender der, hvor festen tager os hen.

Vi danses ved!

Kommende koncerter & events