Stor cykelkongres til ODEON

Stor cykelkongres til ODEON

Odense bliver vært for hele 50 forskellige nationer, når den europæiske cykleunions (UEC) store årskonference afvikles i den fynske hovedstad i maj 2021. Et værtskab, der i høj grad er affødt af det solide aftryk, Fyn har sat på den internationale cykelscene.

UCI 2019 Verdensmesterskabet i Cykel Cross i Bogense, Danmark
DK: 20190203, Bogense, Danmark: UCI 2019 Verdensmesterskabet i Cykel Cross i Bogense, Danmark. Gianni Vermeersch, Belgien Foto: Lars Møller UK: 20190203, Bogense, Denmark: UCI 2019 Cyclo Cross World Championships in Bogense, Denmark. Gianni Vermeersch, Belgium Photo: Lars Moeller

ODEON og Comwell H.C. Andersen Odense bliver rammen, når delegerede fra cykelforbund rundt omkring i hele Europa samles til årskongres i 2021. Det er et stærkt samarbejde mellem både nationale og regionale aktører, der har sikret tiltrækning af 34th UEC Congress.

–       At vi sammen med Inspiring Denmark, Danmarks Cykle Union og Sport Event Denmark har landet UEC’s årskongres vidner om, at der kan være gode synergier mellem sports- og erhvervsturismen i det fynske. Med vores styrkeposition inden for cykling er vi således kommet i betragtning, og vi er rigtig stolte over at have tiltrukket en kongres, der ikke bare giver forretning for vores stærke medlemmer i Eventalliancen Fyn, men også understøtter vores position inden for cykling i et fremadrettet perspektiv, siger eventchef i Destination Fyn Jakob Staun.

Den internationale cykelverden har nemlig for alvor fået Fyn i kikkerten. Det gælder ikke mindst, når det handler om cykelturisme, hvor Fyn i den forgangne måned har modtaget international anerkendelse dels i form af en hollandsk pris, der fremhæver Østersøruten med kryds på Fyn som Årets Cykelrute 2019, dels i form af Scandinavian Outdoor Awards, som for nyligt udråbte Fyn som den bedste outdoor destination i Norden.

Men det gælder også Fyn som sporteventdestination i en liga, der kan håndtere alt fra små ikoniske cykelevents som Bissen MTB og Fyen Rundt til de helt store mesterskaber inden for cykling som f.eks. det nyligt afviklede VM i cyklecross. Og nu kaster det fine internationale cykelry altså også erhvervsturisme af sig.

Rocco Cattaneo, UEC President siger:

–       The UEC annual Congress is very important for our Confederation. This is a unique opportunity for constructive meetings resulting in the guiding policy for our activities. Odense is a city that has the necessary facilities to host delegates from our 50 National Federations and we have noticed that both Odense and the surrounding island of Fyn have great interest in and ambitious strategies within cycling. I would like to thank the President of the Danish Cycling Federationas well as the Mayor of Odense for their commitment and support with the organisation of this Congress.

Man forventer deltagelse fra alle UEC’s 50 medlemslande i forbindelse med kongressen, som har helt særlig interesse og opmærksomhed i 2021, bl.a. fordi det er valgår.

–       Det er en meget stor anerkendelse af Danmark som cykelsportsnation og Fyn som både eventarrangør og cykeldestination, at UEC har tildelt Odense kongressen i 2021, og der er ingen tvivl om, at det er det helt rigtige år at være vært for kongressen, der vil have stor bevågenhed. Både titlen som UCI Bike Region og de andre priser, som Fyn har modtaget, viser, at de internationale cykelsportsorganisationer har stor respekt for alt, Fyn har at tilbyde, og vi er både stolte af at have fået tildelt kongressen og af at kunne tilbyde vores internationale kollegaer nogle fantastiske rammer sammen med Inspiring Denmark, Destination Fyn og Sport Event Denmark, siger Henrik Jess Jensen, der er formand for i DCU og derudover bestrider posten som næstformand i det europæiske forbund.

Direktør på H.C. Andersens Hotel og ODEON, Jens Pedersen ser også frem til 2021:

–       Vi glæder os rigtig meget til at afvikle denne UEC-kongres. Den fynske styrkeposition inden for cykling har allerede givet os en del forretning i det forgangne år, hvor vi bl.a. havde fuldt hus i 14 dage i forbindelse med Multisport Festivalen. Jeg synes, det er super, at vi kan bruge det her med, at vi er en cykelby og en cykelø, og det er interessant, hvordan vi i øjeblikket oplever, at det ikke bare er erhvervsturismen, der afføder leisuregæster, men i mindst lige så høj grad sports- og leisureturismen, der fører erhvervsturisme med sig.

2021 kommer i helt særlig grad til at stå i cyklingens tegn både i Danmark og på Fyn, da verdens største cykelløb Tour de France rammer landet godt to måneder efter kongressen. 2. etape af løbet slutter i Nyborg d. 3. juli.

Kommende koncerter & events