Sommeren 2019: Fyens Forum genopstår

Sommeren 2019: Fyens Forum genopstår

Odense Stadsarkiv og ODEON er gået sammen om en udstilling til ære for Fyens Forum. Fyens Forum var i en længere periode Odenses største udstillingssted, og husede koncerter med store internationale stjerner. Prominente navne som The Rolling Stones, Led Zeppelin, Louis Armstrong og The Who, har alle gæstet Fyens Forum.

Fyens Forum i ODEON

Den 24. juni 2019 slår ODEON dørene op for udstillingen, som er lavet i samarbejde med Historiens Hus. Udstillingen vil være på nedre og øvre foyer i ODEON, hvor der vil blive opsat en masse billeder fra dengang.

Udstillingen er ganske gratis, og vil blive stående helt frem til den 15. august 2019.

– Jeg er helt vildt spændt på at bringe Fyens Forum tilbage til kvarteret. Det bliver forhåbentlig et godt udflugtsmål for en masse fynboer, der har lyst til at bruge lidt af deres sommer i selskab med ODEON og vores sommerudstilling, siger Sara Ekknud, kulturchef i ODEON.

Udstillingen åbnes den 24. juni 2019 kl. 15.30 af borgmester Peter Rahbæk Juel. Efterfølgende vil ODEONs Rytmiske Kor give en lille koncert på Byens Scene. Alle er velkomne til åbningen.

– Det er første gang, at vi med Historiens Hus laver en sommerudstilling, og jeg håber, at der vil komme mange gæster hos os i løbet af ugerne, så vi kan gøre det igen om nogle år, siger Sara Ekknud.

Om Fyens Forum:

Odense Kommune udskrev i 1930’erne en arkitektkonkurrence for området omkring Sortebrødre Torv. Skæbnen ville det, at en kreds af fynske gartnere tog teten, og besluttede at opføre et stort udstillingssted, hvilket de navngav Fyens Forum. Odense-arkitekten Harald Krogsgaard tegnede bygningen, som egentlig skulle have været forbeholdt udstillinger, men undervejs i planlægningen besluttede man at udvide, således at man også kunne huse sportsbegivenheder, større møder og koncerter.

Spille- og udstillingsstedet blev indviet i 1936. I de efterfølgende 42 år, husede Fyens Forum alt fra politiske møder, til gartner- og købmandsudstillinger, sportsstævner, og sidst, men ikke mindst store musikarrangementer i international klasse.

I 1970’erne begyndte tiden dog at rinde ud for Fyens Forum. Odense Kommune havde allerede i 1965 overtaget bygningen, og i 1978 blev den revet ned, for at give plads til et kongres- og hotelbyggeri, samt et nyt koncertsted. I dag ligger Comwell H.C. Andersen Odense og Odense Koncerthus på stedet. Altså naboer til ODEON. I løbet af foråret vil der løbende komme mere information.

 

Læs mere her.

Kommende koncerter & events