Om os

Om os

Hvad er ODEON?

ODEON er et musik-, teater- og konferencehus i Odense, der indeholder fire sale, et supermarked, undervisningslokaler, restaurant, bar/lounge, mødelokaler, kontorer, café, studieboliger og en p-kælder i underetagen. Alt det tilsammen er ODEON.

ODEON er blandt de største møde- og eventsteder i Odense. Huset lever med de unge, de gamle og alle de mange ind imellem. Da beliggenheden grænser op til den nye bymidte og befinder sig ved siden af det gamle Thomas B. Thriges gade i Odense Centrum og er nabo til Odense Koncerthus, er ODEON byens samlingssted.

ODEON inviterer gæster til pop- og rockkoncerter, skuespil, teater, comedy, stand-up, ballet og meget mere. I ODEON byder vi på et alsidigt program. Derfor er programudvalget heller ikke blege for at tænke anderledes – intet er for niche eller småt i ODEON!

De mange faciliteter fordeler sig på 32.000 kvadratmeter og er fordelt på syv plan med sammenlagt fire sale. Derudover har ODEON også en femte scene – Byens Scene, der er placeret i vores foyer nær hovedindgangen. På Byens Scene kan alle slippe talenterne løs. Scenen har næsten ingen grænser og ingen regler! De eneste krav er muligheder, oplevelser og drømme. Alle kan benytte sig af Byens Scene og nyde en spontan optræden.

 

ARKITEKTUREN – TEGNET AF C.F. MØLLER

Visionen bag ODEON er at skabe et kulturelt kraftcenter med fire scener samt Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole under ét. Det forskelligartede byrum har inspireret til arkitekturen. Byggeriet er sammensat af en række byhuse, der veksler i højde i harmoni med nabobygningerne. Kulturhuset ODEON har fået karakter af en miniby i byen, idet byhusene er forbundet af overdækkede gader, torve og pladser, der kobler sig på de omkringliggende kvarterer.

Kilde: C.F. Møller

 

I ODEON ER VI MANGE STORE KULTURINSTITUTIONER UNDER ÉT TAG:

Odense Teater og Syddansk Musikkonservatorium er også en del af kulturhuset, ODEON. Odense Teater flytter ikke fra adressen i Jernbanegade, men har ODEONs teatersal stillet til rådighed. Syddansk Musikkonservatorium rykker fra Islandsgade 2 og ind i de nye moderne øvelokaler i ODEON. For skabe de bedste rammer for de studerende, har ODEON sørget for undervisningslokaler, en helt ny teatersal til Odense Teater og en kammersal til Musikkonservatoriet.

 

ODEON er også hjemsted for en række andre beboere. Følgende finder I under “Beboere i huset“.

Kommende koncerter & events