Kunstruten

Kunstruten

KUNSTRUTEN er skabt for at vise husets besøgende rundt i ODEONS mange kunstudstillinger, der både består af permanente- og særudstillinger (= udstillinger der er her i en begrænset periode).

KUNSTRUTEN er lavet som en skattejagt, hvor man kan gå på jagt efter bogstaver. Bogstaverne danner et ord og med det ord, kan man ved at indlevere den tilhørende folder, både få en gratis kop kaffe/the (i Café Social) og deltage i en konkurrence om et gavekort til forskellige aktiviteter i ODEON som f.eks. teaterbilletter eller spisning i Café Social.

KUNSTRUTEN er tilgængelig hver dag mellem 10.00 og 17.00.

Permanent kunst i ODEON:

’PERSONAS’ af VESTHOLM

Sansevækkelse, narrativer og modsætninger er elementer, som VESTHOLM arbejder med i deres stemningsmættede fotografier. Genkendelige karakterer iscenesættes drømmende og surrealistisk, og den visuelle historiefortælling udfordrer samfundets normer og konventioner, såvel som individets øje, sind og perspektiv. Billedet er fotograferet i ODEONs egen parkeringskælder.

’THE ENTIRE CITY’ af Ferdinand Ahm Krag

Ferdinand Ahm Krag (f. 1977) blev uddannet MFA i 2006 fra det Kongelige Danske Kunstakademi. Han bor og arbejder i København og har siden 2014 været tilknyttet KUNSTEN.NU som skribent. Udsmykningen til Musik Konservatoriet forsøger at reflektere det samspil der findes mellem musik og arkitektur, som Ferdinand Krag altid har været betaget af: interval, takt, anslag, frekvens, rytme, gentagelse, variation over et tema osv.

’CARL NIELSEN’ af Anne Marie Carl-Nielsen & Anne Gyrite Schütt

Anne Marie Carl-Nielsen (f. 1863 d. 1945) står bag busten af komponisten Carl Nielsen som hun var gift med. Anne Gyrite Schütt (f. 1966) står bag maleriet af Carl Nielsen og debuterede som 11årig med sin første udstilling med tegninger om forurening, stress, universet og andre relaterede emner (Maribo Stiftsbibliotek 1977).

DUKKESPILLET af Henrik Plenge Jacobsen

Dukkespillet består af fem figurer, der henviser til kunstformer, som kan opleves i ODEON. Danserinden repræsenterer dansen, spøgelset poesien, Hamlet er skuespillet, robotten kommer fra filmens verden og troubadouren repræsenterer musikken. Henrik Plenge Jacobsen (f. 1967) er en dansk billedkunstner der arbejder med forskellige medier, såsom skulpturere, kunstinstallationer og performancekunst.

’THE GIGA SWIRL’ Le Klint (Øivind Slatto)

Verdens største Le Klint lampe pryder foyeren i ODEON. Med udgangspunkt i den velkendte ’Swirl’ lampe, har Le Klint specielt til ODEON lavet en kæmpe version.

’ODEON’ af Kathrine Ærtebjerg

Hendes maleriunivers er surrealistisk, farverigt og eventyrligt. Selvom man ofte først leder tankerne hen på barnlige og naive forestillinger, rummer de også tanker om liv, død, kærlighed og seksualitet. Malerierne er lavet til ODEON og er en gave fra Albani Fonden. Farverne er valgt ud fra husets farvekode. Kathrine Ærtebjerg (f. 1969) er billedkunstner og debuterede i 1994 på Charlottenborgs Forårsudstilling. Hun blev i 1995-2002 uddannet på Kunstakademiet i København.

ODEON-BYGGERIET af Jens Wognsen

Billederne portrætterer nogle af de forskellige håndværkere, som har været inde over byggeriet og processen fra byggeplads til egentligt byggeri. Wognsen har bevæget sig rundt i byggeriet og taget billeder fra mange perspektiver – han har bl.a. også været oppe i en af kranerne og taget billeder fra luften. Jens Wognsen (f. 1971) er en odenseansk freelance fotojournalist, der har taget billeder af ODEON-byggeriet siden begyndelsen i 2014.

Kommende koncerter & events

Arrow Right
Læs mere
15 jan
11 mar
2019
MIO, MIN MIO

MIO, MIN MIO

ODEON Teatersalen

Køb billetter

ODEON Grand Prix

ODEON Store Sal

Køb billetter

Business Bar – Netværk, musik & fredagsbar

ODEON

Køb billetter

Operamiddag

ODEON Store Sal

Køb billetter

GRATIS – Michael Groser – Enneagram-foredrag om de 9 TYPER – “Er du for lækker – eller for latterlig?”

ODEON Store Sal

Køb billetter

Comedy Open Mic

Open Mic-scenen (Lokale 3)

Køb billetter