Kunstruten

Kunstruten

KUNSTRUTEN er skabt for at vise husets besøgende rundt i ODEONS mange kunstudstillinger, der både består af permanente- og særudstillinger (= udstillinger der er her i en begrænset periode).

KUNSTRUTEN er lavet som en skattejagt, hvor man kan gå på jagt efter bogstaver. Bogstaverne danner et ord og med det ord, kan man ved at indlevere den tilhørende folder, både få en gratis kop kaffe/the (i Café Social) og deltage i en konkurrence om et gavekort til forskellige aktiviteter i ODEON som f.eks. teaterbilletter eller spisning i Café Social.

KUNSTRUTEN er tilgængelig hver dag mellem 10.00 og 17.00. Nedenfor kan du se hvad kunstruten byder på netop nu.

’HØST’ af Bjørn Vilmar Rasmussen

Kunstneren Bjørn Vilmar Rasmussen (f. 1953) viser her et udsnit af sin store malerisamling. Han bruger den nordiske farvepalet i store dele af sit værk, hvilket bl.a. afspejler sig i udstillingsudsnit af ”Nordtræk”. Naturens luner, farver og skift, livets kredsløb, oplevelserne undervejs og kunsten i at evne at flytte sig naturligt gennem livet, er den energi Vilmar Rasmussen givere videre i sine malerier.

’I C, U’ af Camilla Hedenhoff

Glaskunsthåndværkeren, Camilla Hedenhoff (f. 1974), har skabt et værk der kan fortolkes på mange måder. Hun søger at beskueren sammen med værket former en fortælling. Udstillingen I C, U er en ordleg med mange forskellige fortolkninger. I SEE, DO YOU? – jeg ser, gør du?  EYE SEE, DO YOURS? – Øjet ser, gør dit? Du kan også smide kommaet over skulderen og ender op med I SEE YOU – jeg ser dig – hvilket øjeblikkeligt returnere “Ser du mig?” med en forventningens spænding.’

’LIVSSPIRAL’ af Jens Ingvard Hansen

Siden 1996 har Jens Ingvard Hansen (f. 1967) arbejdet med skulpturer – fra 2004 som selvstændig billedhugger. Vi mennesker har altid haft brug for at omgive os med ting, der “taler” til os. Måske har vi det mere end nogensinde tidligere, for i dag kan næsten alt massefremstilles industrielt til næsten ingen penge. Ingvard Hansen går op i at hans skulptere skal rumme en klar idé, og den skal fortælle en historie om den sammenhæng den indgår i. Han foretrækker at bruge de klassiske skulpturmaterialer som bronze og sten.

’THE POP IN POPULAR’ af Malou Reedorf

Malou Reedorf (f. 1989) er en prisvindende odenseansk fotograf, bosiddende i Italien, hvor hun har sit eget studio. Historien bag billederne i Reedorfs fotoudstilling, er den stærke selvsikre kvinde. Kvinder, specielt i modeverdenen, bliver portrætteret som smukke objekter der sælger genstande. Billederne tager dette aspekt, men samtidig giver kvinden girl-power.

’OPLEVELSER’ af Margit Elmelund & Bente Ekander

Billedkunstnerne Margit Elmelund (f. 1961) og Bente Ekander (f. 1953) er begge koloristiske i deres billedsprog og arbejder i spændingsfeltet mellem det afdæmpede og det dynamiske. De har dog forskellige udgangspunkter og anderledes tolkninger, når de søger inspiration. Sammen har de dannet kunstgruppen Axon. Inspirationskilden bag Elmelunds værker er Carl Nielsens 5. symfoni og hun har omsat musikken til lærred i et abstrakt malerisk univers. Ekander er bl.a. inspireret af oplevelser i naturen og hun inviterer beskueren til at gå på opdagelse i, bygge videre på og fordybe sig i malerierne.

’AF SPORET – EN VANDRING GENNEM LIVET’ af Peter Fredskild

Peder Fredskild (f. 1941) har fotograferet næsten hele livet og har gennem årerne arbejdet med forskellige udstillingsprojekter. Fredskild har sit eget print- og billedværksted. Han har ligeledes udstillet i flere forskellige lande og udgivet håndlavede bøger. Udstillingen består af 10 værker, fotograferet i 2017 og motivet er en nedlagt jernbane mellem Tommerup og Assens. Fredskild rejser spørgsmålet: kan man lave billeder, hvor der nærmest ingenting sker?

’FUGL FØNIX’ af Søren Kai Christensen

Søren Kai Christensen (f. 1944) har været kunstner siden 1985 og fra 2010 har det været hans fuldtidsbeskæftigelse. Han har bl.a. fundet inspiration til sin kunst ved at gå på markeder, loppis og auktioner. Udstillingen består af genstande der har en historie som genskabes i en ny sammenhæng og dermed får en ny historie. I udstillingen iscenesættes værker af træ, metal og andre materialer som forenes med lys, for derigennem at udfordre og provokere fantasien og æstetikken.

’BYENS KROPPE VANITAS ET VERITAS’ af Krudthuset Artwork og Esben Fog Fotografi

Livets skrøbelighed, skønhed og forfald bliver sat på spil i en installation om livets forfængelighed og forgængelighed. Udstillingen er skabt af Tom Petersen (f. 1953) fra Krudthuset Artwork og fotograf Esben Fog (f. 1952). Udtrykkene er Junk Art i form af fysiske figurer i genbrugsmaterialer og trickfotos, der på sin helt unikke måde komplementerer hinanden.

 

’PERSONAS’ af VESTHOLM

Sansevækkelse, narrativer og modsætninger er elementer, som VESTHOLM arbejder med i deres stemningsmættede fotografier. Genkendelige karakterer iscenesættes drømmende og surrealistisk, og den visuelle historiefortælling udfordrer samfundets normer og konventioner, såvel som individets øje, sind og perspektiv. Billedet er fotograferet i ODEONs egen parkeringskælder.

’THE ENTIRE CITY’ af Ferdinand Ahm Krag

Ferdinand Ahm Krag (f. 1977) blev uddannet MFA i 2006 fra det Kongelige Danske Kunstakademi. Han bor og arbejder i København og har siden 2014 været tilknyttet KUNSTEN.NU som skribent. Udsmykningen til Musik Konservatoriet forsøger at reflektere det samspil der findes mellem musik og arkitektur, som Ferdinand Krag altid har været betaget af: interval, takt, anslag, frekvens, rytme, gentagelse, variation over et tema osv.

’BØRNENES UNIVERS’ af Sct. Albani Skole, Henriette Hørlücks Skole, Risingsskolen & Marie Jørgensens Skolen

Det er vigtigt for et barns udvikling, at det kan udfolde sig kreativt, derfor har vi dedikeret hele gangen på 1. sal til børnene og deres magiske univers.

Fire skoler fra Odense har sluppet kreativiteten løs og har været med til at sætte deres præg på udstillingen. Hver skole har fået ét lærred som én eller flere klasser har dekoreret. Temaet er musik og teater og kun fantasien sætter grænser.

ODEON er et sted for alle – også børn!

’CARL NIELSEN’ af Anne Marie Carl-Nielsen & Anne Gyrite Schütt

Anne Marie Carl-Nielsen (f. 1863 d. 1945) står bag busten af komponisten Carl Nielsen som hun var gift med. Anne Gyrite Schütt (f. 1966) står bag maleriet af Carl Nielsen og debuterede som 11årig med sin første udstilling med tegninger om forurening, stress, universet og andre relaterede emner (Maribo Stiftsbibliotek 1977).

DUKKESPILLET af Henrik Plenge Jacobsen

Dukkespillet består af fem figurer, der henviser til kunstformer, som kan opleves i ODEON. Danserinden repræsenterer dansen, spøgelset poesien, Hamlet er skuespillet, robotten kommer fra filmens verden og troubadouren repræsenterer musikken. Henrik Plenge Jacobsen (f. 1967) er en dansk billedkunstner der arbejder med forskellige medier, såsom skulpturere, kunstinstallationer og performancekunst.

’THE GIGA SWIRL’ Le Klint (Øivind Slatto)

Verdens største Le Klint lampe pryder foyeren i ODEON. Med udgangspunkt i den velkendte ’Swirl’ lampe, har Le Klint specielt til ODEON lavet en kæmpe version.

’ODEON’ af Kathrine Ærtebjerg

Hendes maleriunivers er surrealistisk, farverigt og eventyrligt. Selvom man ofte først leder tankerne hen på barnlige og naive forestillinger, rummer de også tanker om liv, død, kærlighed og seksualitet. Malerierne er lavet til ODEON og er en gave fra Albani Fonden. Farverne er valgt ud fra husets farvekode. Kathrine Ærtebjerg (f. 1969) er billedkunstner og debuterede i 1994 på Charlottenborgs Forårsudstilling. Hun blev i 1995-2002 uddannet på Kunstakademiet i København.

ODEON-BYGGERIET af Jens Wognsen

Billederne portrætterer nogle af de forskellige håndværkere, som har været inde over byggeriet og processen fra byggeplads til egentligt byggeri. Wognsen har bevæget sig rundt i byggeriet og taget billeder fra mange perspektiver – han har bl.a. også været oppe i en af kranerne og taget billeder fra luften. Jens Wognsen (f. 1971) er en odenseansk freelance fotojournalist, der har taget billeder af ODEON-byggeriet siden begyndelsen i 2014.

Kommende koncerter & events

Arrow Right
Læs mere
19 dec 2018
Christmas Carols

Christmas Carols

Carl Nielsen Salen

Køb billetter
Arrow Right
Læs mere
22 dec 2018
Gratis oplevelse: Det Store Juleshow med Kalle fra Ramasjang

Gratis oplevelse: Det Store Juleshow med Kalle fra Ramasjang

Køb billetter
Arrow Right
Læs mere
31 dec 2018
Nytår på Radisson Blu

Nytår på Radisson Blu

Bistro Hans Christian, Radisson Blu

Køb billetter
Arrow Right
Læs mere
04 jan
10 jan
2019
Den Glade Enke

Den Glade Enke

Carl Nielsen Salen

Køb billetter
Arrow Right
Læs mere
07 jan 2019
Jorden rund med Theis og Emil

Jorden rund med Theis og Emil

Carl Nielsen Salen

Køb billetter
Arrow Right
Læs mere
13 jan 2019
Yoga

Yoga

ODEON - Øvre foyer

Køb billetter