ODEONs klokkespil

ODEONs klokkespil

To gange om dagen kører fem dukker ud af ODEON til musik for at lokke folk til kunstens hus – og for at sikre, at der er en daglig forestilling for alle.
Dukkerne kan bevæge sig på hver sin måde. Den ene spiller, den anden danser, den tredje løfter dødningehovedet som i en af historiens mest klassiske forestillinger.

ODEONs klokkespil

Kunstneren bagved dukkespillet er Henrik Plenge, og han har tilstræbt at lade meget forskellige figurer repræsentere de forskellige kunstgenrer, der optræder i ODEON: Teater, dans, musik, poesi og film. Genrer, der kan genkendes i en dukke med stramme mangatræk, en med middelalderlige troubadourtraditioner, en Hamlet-figur, en klassiske robot med alternativ bevæbning og et svævende spøgelse. Desuden har kunstneren med sine dukker sendt en hilsen til bauhaus-traditionen, hvor han især er inspireret af den tyske kunstner Oskar Schlemmers dukkeballet, Triadiske Ballet.

Henrik Plenge har selv udtalt:

  • Det skal være en oplevelse for alle – også dem, der bare kommer forbi. Det bliver ligeså overraskende som at åbne en låge, hvor de fem figurer får hver sine minutters selvstændige optræden med nyskrevet, utraditionel musik skrevet af komponisten Goodiepal.
    Klokkespillet kan opleves to gange om dagen – klokken 12 og klokken 18.

Kommende koncerter & events