H.C. Andersen Festival i ODEON

Du er her

Fredag, 6. juli 2018

H.C. Andersen Festival står snart for døren, helt præcist i uge 34, hvor hele Odense bliver omdannet til en stor festival til ære for Hans Christian Andersen. ODEON er så heldige at være vært for en del af arrangementerne.

Nattergalen

I perioden 22-24. august i Carl Nielsen Salen Odense Koncerthus

Oplev H.C. Andersens eventyr om Nattergalen fortolket i en smuk koncert i Odense Koncerthus under H.C. Andersen Festivals 2018.

Skuespiller Ghita Nørby fører publikum gennem H.C. Andersens eventyr som fortæller, og Michala Petris blokfløjte er Nattergalens stemme, når DR VokalEnsemblet med imponerende spændvidde synger fortællingen i otte tableauer. Dirigent er Carsten Seyer-Hansen, kantor i Aarhus Domkirke.

Musikken til Nattergalen er skrevet af den lettiske komponist Ugis Praulins, der med sine rødder i både rock, klassisk og folkemusik har skabt en koncert af stor musikalsk variation.

Koncerten Nattergalen har modtaget to tyske grammyer og to amerikanske grammynomineringer. Den er blevet spillet over hele verden og kan nu for første gang opleves i H.C. Andersens fødeby med blokfløjtenist Michala Petri, DR VokalEnsemblet, dirigent Carsten Seyer-Hansen og fortalt af Ghita Nørby.

Billetter via dette link: http://www.hcafestivals.dk/program/nattergalen-436007

 

 

Byg Et Eventyr Med LEGO® Education

I perioden 20-26 august i ODEONs foyer

Slip fantasien fri og byg løs med hundredetusindvis af hvide og gennemsigtige LEGO®-klodser. 

I år er eventyret Den store søslange udgangspunkt for én kæmpe fælles figur, som alle kan være med til at bygge på. Eventyret er en af H.C. Andersens mindre kendte fortællinger, som på overfladen handler om havets dyr og deres store forundring over det transatlantiske telegrafkabel, som snor sig som en slange hen over havbunden. Som man dykker længere ned i eventyret træder glæden – men måske også frygten - for fremtidens teknologi dog også frem. En glæde og en frygt, som måske er mere aktuel end nogensinde før i en verden, hvor teknologi er en stor og uundgåelig del af vores hverdag. 

Læs gerne eventyret hjemmefra som inspiration. Der er opsat nogle enkle rammer for figuren, men ellers gælder det om at give los og lade kreativiteten tage over. 

Anbefalet alder: For alle 

Arrangør: H.C. Andersen Festivals og LEGO® Education

Arrangementet er gratis.

 

Dem vi ikke kender

I perioden 20-23. august på Byens Scene i ODEON. 

H.C. Andersen har skrevet mange fortællinger, som de fleste af os ikke kender og som fortjener at komme i fokus. Fortællinger, der ligesom hans kendte af slagsen, tager udgangspunkt i forfatterens eget liv, i drømmen om at opnå kærlighed og anerkendelse. Fortællinger der giver læring om livet og om, at ting kan lykkes, hvis man tør tro på det. Ord siger ikke alt. Kropssproget er det sprog, alle mennesker forstår. Så hvad er bedre til at fortolke disse følelser end dans, skuespil og mimik? Udtryksformen for hver enkelt fortælling er unik og er skabt i samarbejde mellem koreograf og dansere.

De 10 eventyr er Den uartige drengTo jomfruerNissen hos spækhøkerenGåseurtenFem fra en ÆrtebælgStorkeneVanddråbenSpringfyreneDet er ganske vist og Stoppenålen.

Arrangementet er gratis.

 

De Vilde Svaner

25. august på Byens Scene i ODEON

The Dancing Bubbles nyfortolker Andersens eventyr om De vilde Svaner i levende danseteaterforestilling, hvor historien får en nutidig vinkel og krydres med dansebilleder samt både ældre og nyere musik.

The Dancing Bubbles er en dynamisk gruppe af 12 piger og en dreng, der sammen har arbejdet med at fortolke De vilde Svaner. Gruppen er del af Det Blå Rocktog og danser indenfor mange genrer.

Medvirkende:
The Dancing Bubbles: Emma, Mads, Kristina, Mille, Linnea, Anna, Natazja, Victoria, Emilie, Julie, Ida, Ea, Naja

Arrangør: Det Blå Rocktog Fyn
Medarrangør: H.C. Andersen Festivals

Arrangementet er gratis.

 

De 5 Papirklip

I perioden 19-21. august i Carl Nielsen Salen Odense Koncerthus

Moderne teknologi møder nutidens mennesker i denne festlige, moderne og underholdende danseforestilling skabt til H.C. Andersen Festivals af iscenesætterne Mette-Louise og Jesper Kryger og fremført af dansere og artister i verdensklasse fra det velkendte Pivot Dance Company.

Forestillingen udfolder de fem værdiord fra H.C. Andersens univers, som hele festivalen hviler på. Forestillingen veksler mellem dans, spoken word og innovativ grafik i et samspil mellem musik, dans, power og livsglæde! Det hele afrundes i en storslået finale, hvor alle værdiordene samles i ét univers. Festligt – Innovativt – Folkeligt – Spektakulært! 

En forestilling om alt det vi ser, hører og forstår - men mest om det vi føler i hjertet!

Anbefalet alder: Fra 7 år.

Billetter via dette link: http://www.hcafestivals.dk/kob-billet

 

 

Derfra min verden går

20-26. august i ODEONs foyer

Kunstnergruppen Piger og Drenge har plantet et træ. Et interaktivt træ du kan gå på opdagelse i, når det gror og vokser ind i dit sanseapparat med en fortolkning af H.C. Andersens eventyr Fyrtøjet.

Træet er så stort, at du kan gå ind i det. Her kan du se og opleve hunde med øjne så store som tekopper, møllehjul og Rundetårn – alt imens eventyret udfolder sig i rummet.

Vil du høre eventyret på andet sprog end dansk, kan du påtage dig de vedlagte hovedtelefoner, som gør det muligt at høre eventyret på tysk og engelsk.

Anbefalet alder: fra 7 år.

Medvirkende:
Lars Winther, Ebbe Trenskow, Frederik Kistrup Simonsen, Hugo Jerimiassen Winther, Silke Møgeltoft, Majbritt Biegel, Mikael Bødtkjer, Barbara "Bakaos" Ostenfeldt.

Arrangør: Piger og Drenge
Medarrangør: H.C. Andersen Festivals

Arrangementet er gratis.

 

Udstilling Byens Børn på eventyr

19-26. august ODEON øvre foyer

Kom og oplev de forskellige materialer, som børnene har kreeret i forbindelse med den store børneparade Byens børn på eventyr, som finder sted fredag den 24. august. 

På udstillingen kan du se alt fra kostumer og billeder til rekvisitter og andre spændende genstande, som børnene har skabt helt tilbage fra maj og frem til uge 34 i deres arbejde med eventyret Tommelise.

Udstillingen er en måde at få indblik i børnenes unikke, fantasifulde verden og kreative kompetencer, hvor de har fortolket og udtrykt Tommelise på mange forskellige måder. 

Arrangør: Odense Kommune - Børn- og Ungeforvaltningen
Medarrangør: H.C. Andersen Festivals

Arrangementet er gratis. 

Nyt fra Odeon

Der sker en masse i Odense

Odense er inde i en rivende udvikling med blandt andet etableringen af Odense Letbane, omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade og en række andre byudviklingsprojekter.

Vil I booke et hotelværelse?

Radisson Blu H.C. Andersens Hotel er vores nabo.

Vind et hotelophold for 2