Michelangelo (DK)

Du er her

Michelangelo startede sin uddannelse i Firenze i 1488 ved maleren Domenico Ghirlandaios, som menes at være ham som lærte Michelangelo freskoteknikken. Michelangelo var kristen og fandt meget inspiration i Biblen, men han var også inspireret af græske og romerske billedhuggere. Det var specielt de antikke statuer som fangede Michelangelos opmærksomhed, grundet de mange menneskelignende detaljer med kroppe i bevægelse som tydeliggjorde sener og muskler.

I 1508 ansatte Pave Julius II Michelangelo til at udsmykke loftet i det Sixtinske Kapel, som derefter stod færdig fire år senere. Det Sixtinske Kapel var dedikeret til Pave Sixtus IV og udover at fungere som en af de største turistattraktioner i Rom, er det Sixtinske Kapel også stedet hvor der vælges ny pave og andre særlige religiøse lejligheder finder sted.

Michelangelo har i det Sixtinske Kapel udsmykket altervæggen med Dommedag og på loftet har han malet Skabelsen. Centrale temaer i Michelangelos fresko maleri er skabelsen med Guds adskillelse af nat og dag, Adam og Eva, syndefaldet og fordrivelsen af Adam og Eva. 

Et af de mest berømte billeder af skabelsen og et billede de fleste kender til, er billedet af Gud og Adam, hvor deres hænder mødes. Det specielle ved dette bilede er netop at kroppen på henholdsvis Gud og Adam er lavet ud fra samme skabelon og forklaringen findes i Michelangelos inspiration fra Biblen (1. Mosebog 1, 26) ”Gud sagde: Lad os skabe mennesker i vort billede, så de ligner os”.  Michelangelos udsmykning af det Sixtinske Kapel anses som værende et af kunsthistoriens hovedværker.

Sommeren 2018 kan du i ODEON, midt i Odense, opleve særudstillingen 'Michelangelo -Mesterværker fra det Sixtinske Kapel'.

KØB BILLET HER

Der sker en masse i Odense

Odense er inde i en rivende udvikling med blandt andet etableringen af Odense Letbane, omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade og en række andre byudviklingsprojekter.

Vil du med til fællesspisning?

”Hvad skal vi spise i aften?”  Svaret er simpelt: Fællesspisning. Hver aften alle ugens 7 dage lægger ODEON Social hus til fællesspisning. Maden serveres kl. 18.

Vind et hotelophold for 2