Klumme: Vi får et kor

Klumme: Vi får et kor

Endnu en drøm bliver opfyldt!

Skrevet af Kulturchef Sara Ekknud Windell

Længes du efter at synge i et kæmpe rytmisk kor, hvor stemmerne løfter og flytter, hvor energien er høj og man næsten ikke kan falde ned bagefter? Ja, gør du ikke? Det vil jeg håbe, at nogen gør. Jeg har længe gået og leget med idéen, om at det kunne være enormt sjovt at lave vores eget kor. Et kor, som vi kunne bruge til diverse events – måske skulle de en dag ind og synge på store scene? Eller måske skal de ikke. Det kan måske også bare være et hyggeligt uforpligtende kor, hvor man kan komme og synge med, hvis man har tid og lyst. Min drøm tog fart, da jeg var på efterårsferie, og jeg brugte et par dage væk fra ODEON i sydens sol. Et par dage væk fra dagligdagen, hvor man kan tænke store og små tanker. En formiddag gik vi en god tur, og jeg nævnte for min mand, at jeg enormt godt kunne tænke mig et kor. ODEONs helt eget kor. Vi talte længe om, hvordan og hvorledes man kunne gøre det, så da jeg kom hjem igen og genfandt min computer, så var jeg ikke mange minutter om at skrive til Janne Wind. Jeg kender Janne via ODEON. Jeg tør godt sige, at hun er en af Danmarks største rytmiske korkapaciteter, og er i forvejen korleder for Pop’n Soul på Midtfyn og Gospelkoret SoulSingers fra Odense. Vi har før lavet ting sammen, og holdt korworkshops i ODEON med op til 700 medvirkende, og så er hun bare super dygtig og en garant for festlige korprøver med lækker musik og god energi. Så skulle jeg have et kor, så ville jeg også gerne have en super dygtig korleder. Og det er hun.

Janne sagde heldigvis ja. Min lille drøm om, at vi sammen i ODEON kunne fået et kor bliver faktisk til virkelighed. Hvorfor vil ODEON have et kor, tænker du måske? Det vil jeg have fordi, at jeg ønsker, at ODEON skal være et åbent, involverende og fællesskabsorienteret hus. Vi har fællesspisning – en sangklub og nu også et kor. Et rytmisk kor, hvor alle kan være med. Vi har ikke optagelsesprøver eller krav om at man faktisk kan synge. I vores kor handler det bare om at være med. Og så lover man, hvis man dukker op at give den fuld skrald ind i fællesskabet.

Kært barn har jo mange navne, og et navn skal det jo også have. Lige nu hedder det: ODEONs rytmiske kor ved korleder Janne Wind. Det er ikke specielt festligt. Janne Wind og jeg var faktisk også totalt enige om et navn. Faktisk havde vi mere travlt med at rose hinanden end at tænke videre over navnet. Så da jeg efter mødet går ind i vores personalekantine, og stolt smiler til alle og siger: Jeg har fået et kor. Og råber ud: Det skal hedde: KOrODEON. Så forventede jeg næsten, at de klappede af mig. Det skete dog ikke. De grinede faktisk bare af mig, og råbte: Nej. På ingen måde den forventning, som jeg havde. Alle jeg har mødt og præsenterede navnet for, tænker mere på den tidligere finansminister end på et mangfoldighedskor i ODEON.  Så har du en idé, så skriv til mig – jeg savner inspiration til det navn. Men ellers er vi klar. Janne får et klaver ned i foyeren, og så skal vi synge efterårssange. Vi starter med at synge i kor den 26. november kl. 19. Jeg glæder mig helt vildt til det, og vil selvfølgelig også selv være med i det. I hvert fald, når jeg kan.

For det kan man nemlig i vores lille korfællesskab.

Første korprøve er mandag d. 26. november 2018 kl. 19.00-21.00 i ODEON!
Tag naboen under armen og lad og synge rytmisk kor sammen!
Sæt også kryds mandag d. 17. december 2018 kl. 19.00-21.00 til JuleKor!

Kommende koncerter & events