Klumme: Hverdagens små glæder

Klumme: Hverdagens små glæder

Skrevet af Sara Ekknud, kulturchef

Inden vi ser os om, så er året jo gået. Jeg synes, at det er helt vildt, at det er gået så stærkt. Det er næsten allerede næsten et år siden, at vi (og alle de søde børn i Odense Kommune) lavede verdens længste juleguirlande. Det gav 25.000 kroner til julemærkehjemmene og en masse gode oplevelser. Fra næste uge skal børn hjælp børn igen. I år laver vi flettet julehjerter, og der bliver igen givet penge til velgørenhed fra Spar Nord Bank. I år er det Odenses to børnehjem, som nyder godt af det. Det var så fint sidste år, at se hvordan de små børnehavebørn kom stolt ind i ODEON med deres guirlander, så de kunne hjælpe andre børn. Jeg glæder mig over, at vi kan være med til at gøre en lille forskel i nogle børns liv. Nå, det var faktisk ikke det, som jeg ville skrive om – og så alligevel for det her handler også for, at gøre en forskel for nogle andre mennesker.

I torsdags havde vi besøg af Niels Lan Doky Trio. De spillede fantastisk. Jeg havde personligt glædet mig længe til at opleve deres koncert – og de skuffede på ingen måde. Med til koncerten var én af deres største fans. Nemlig Cheiko fra Tokyo, som var fløjet hele vejen fra Japan til København, og så videre med tog til ODEON og Odense, kun for at opleve denne koncert. Det er da helt vildt imponerende. Tænk en gang, at man kan være en så stor fan, at man vil rejse så langt for at opleve en koncert. Nå, men efter koncerten skulle hun selvfølgelig op og hilse på bandet, og der bliver jeg kaldt ind, så jeg også kan møde Cheiko. Og ved I så hvad? Jeg fik dæleme en gave fra hende til ODEONS personale. Hun ville vise sin taknemmelighed over, at hun kunne være gæst i vores hus. Det er da simpelthen så fint. Jeg blev så glad. Aldrig før har jeg haft den oplevelse, og ja – det gav mig da det største smil på læben. Det var som om at oprydningen gik meget nemmere og hurtigere for os alle, da vi gik der med chokoladen i lommen, som vi havde fået.

Og lad os slutte, der hvor det hele startede: Jeg synes, at I alle sammen skal flette et julehjerte. Det behøver ikke være pænt, godt flettet eller noget som helst. Der er ingen krav. Når det er gjort, så skal I komme herind i ODEON med det. Vi har fra den 30. november et markeret område, hvor man skal lægge sit hjerte, så man kan være med til at gøre en forskel. Hver dag tæller vi op, hvor mange hjerter, som vi har fået. Den 22. december gør vi så status, og overrækker pengene til de to børnehjem. Pengene skal i øvrigt bruges på at give børnene helt almindelige oplevelser, som alle andre børn får. Så det er en tur i Legoland, i biografen eller måske bare på restaurant. På den måde så blev julen 2018 virkelig hjerternes fest.

Kommende koncerter & events