Benny Andersen

En aften med Andersen

Torsdag 12. jan 2023 - Kl. 20:00 - 21:30 Dørene åbner kl. 19:30 385-420 DKK Læs gældende regler og vilkår
Nummerede siddepladser
Ja
Spillested
Store Sal i ODEON
Odeons Kvarter 1
5000 Odense C
Arrangør
BrandM
Udbyder
Musik.dk
Kørestolspladser via

Kontakt Musik.dk for køb af handicap- og ledsagerpladser

Buffet i Café ODEON Social

Vil du nyde en buffet i afslappede rammer inden koncerten?

Bestil buffet
Koncertmenu i Restaurant Schiøtz

Vil du sikre dig bord i Restaurant Schiøtz inden showet, så bestil din koncertmenu her.

Bestil koncertmenu

Danmarks Underholdningsorkester og Per Vers præsenterer En aften med Andersen

Med på scenen er en perlerække af solister, når Bisse, Katinka, Rasmus Dissing og Bodil Jørgensen sammen med Per Vers fortolker den folkekære digters ord og sange.

Igennem et næsten 60 år langt forfatterskab, satte Benny Andersen ord og musik på livets gang. Den folkekære digter og forfatter skrev ofte med humor og et smil på læben, men der var også plads til dobbeltmoralen, det sørgmodige og alvoren – historier, vi alle kender fra barndommen, i sangene om ”Svantes viser” med Povl Dissing, for ikke at glemme Benny Andersens på alle måder imponerende digtsamling.

I 2018, sov Benny Andersen stille ind, men efterlod sig et evigt elsket aftryk på dansk kultur – et aftryk, som nu hyldes og fortolkes af hele Danmarks Underholdningsorkester i selskab med nogle af landets stærkeste og mest særegne soliststemmer: sangerne Bisse, Katinka og Rasmus Dissing, skuespillerinde Bodil Jørgensen, med rapper og ordsmed, Per Vers i front for showet.

Det blev sidstnævntes møde med Benny Andersen, som i 2018 blev den første kim til projektet, som nu er blevet ført ud i livet med turné og albumudgivelse. Der skulle end ikke mere end et telefonopkald til, for at vække den altid nysgerrige digters interesse, og Per Vers blev inviteret på besøg:

 ”Jeg slog ham op i telefonbogen: Benny Andersen, Virum – sådan, en mand af folket! Benny fyrede op for rejemadder og snaps, mens jeg fortalte ham, at jeg havde en drøm om at læse hans 900 sider lange digtsamling – mindst to gange – og finde frem til en række digte, som jeg ville indspille og fortolke sammen med ham. Jeg fik et uforbeholdent ”ja”, og vi gik i studiet. To måneder senere døde han, og jeg stod tilbage med Benny Andersens sidste kreative output imellem mine hænder. Nu skal musikken ud. Nu skal manden hyldes!

Sammen indspillede de albummet “Sidste Omgang” hvor Pers rap og Bennys talte ord smelter sammen i rytmiske duo-digte. Det blev Bennys sidste kreative gerning og albummet udkom i forbindelse med denne turnés første omgang. Her hører vi Benny, som vi kender ham, og som vi aldrig har hørt ham før. Nysgerrig til det sidste og en del af danskernes DNA.

Ens for alle medvirkende kunstnere, og som for mange andre danskere, er, at mødet med Benny Andersen og hans fortællinger har skabt billeder og gjort indtryk igennem livet. Sangerinden Katinka fortæller:

Da jeg var 10 år, fik jeg bogen med de fire fortællinger om Snøvsen. Jeg læste den på en sommer – forelskede mig i den fantastiske leg med ord og følte nærmest den var skrevet til mig. Jeg sendte faktisk et brev til Benny Andersen, hvor jeg forklarede ham, at det var det første og bedste bog, jeg nogensinde havde læst, og at nu måtte han godt sætte sig ned og skrive nogle flere historier om Snøvsen. Han var så sød, at skrive tilbage og takkede for mit brev. Og så måtte han jo forklare mig, at han nok ikke kom til skrive mere om Snøvsen, men trøstede mig med, at der var masser af andre skønne eventyr at gå på opdagelse i derude.

Og mon ikke, vi også har musikalske eventyr i vente, når de fem solister i samspil med Danmarks Underholdningsorkester, hylder Benny Andersens forunderlige, lyriske og musikalske verden.

Medvirkende

  • Per Vers

  • Danmarks Underholdningsorkester

  • Bisse

  • Bodil Jørgensen

  • Katinka

  • Rasmus Dissing

Per Vers

Per Uldal, bedre kendt som Per Vers, har præget den danske rapscene i 30 år og er en af Danmarks absolut største freestylerappere. Han har leveret sproglige tryllerier siden 1991. Han er opvokset i Gram, en lille by i Sønderjylland, men en trang til at opleve og skabe noget større fik ham på hele Danmarkskortet.

Per Vers kom i spotlyset, da han som 17-årig vandt den første landsdækkende rap-konkurrence “Årets Rapper" i 1993. I år 2000 og 2001 vandt han freestyle-konkurrencen MC’s Fight Night og trak sig ubesejret tilbage. I 2013 modtog han Dan Turéll Medaljen og i 2014 Modersmål-Prisen – begge for sit arbejde med det danske sprog. I januar 2022 udkom albummet "Sidste Omgang", indspillet sammen med Benny Andersen. Dette er Bennys sidste kunstneriske gerning, da han var i studiet med Per Vers blot to måneder inden sin død.

Danmarks Underholdningsorkester

Danmarks Underholdningsorkester er et orkester, som er uden sidestykke i dansk musikliv. Rødderne strækker sig mere end otte årtier tilbage til grundlæggelsen i 1939, og i 2014 gik orkestret fra at være en del af DR til at blive et selvstændigt, musikerejet orkester. Dette har medført, at orkestret er blevet endnu skarpere på sin kernekompetence – nemlig at forene symfonisk musik på allerhøjeste internationale niveau med en bred folkelig appel.

Udover at formidle den klassiske musik har orkestret også udviklet en skarpsleben populærmusikalsk profil, hvilket har affødt mange spændende samarbejder med både store danske og internationale navne. Hertil kommer, at det for Danmarks Underholdningsorkester er essentielt at skabe lærerige og vedkommende oplevelser for børn og unge. Orkestret gør derfor en stor indsats for at løfte den klassiske musik ind i folkeskolen med en vifte af inspirerende musikpædagogiske læringsforløb.

Bisse

Bisse, der også går under det borgerlige navn Thorbjørn Radisch Bredkjær, er et unikt sangskrivertalent og en af vor tids mest normbrydende performere. På blot seks år har han udsendt 12 albums, og i en alder af 34 år har han allerede sat et massivt aftryk på musikbranchen i Danmark.

Bodil Jørgensen

Bodil Jørgensen er blandt de mest folkekære skuespillere i landet. Under sine studier i engelsk litteratur på Aarhus Universitet begyndte hun en uddannelse til skuespiller, som hun siden afsluttede fra Statens Teaterskole i 1990. Hendes store alsidighed inden for skuespillet spænder lige fra tragedien og komedien til komik og den indædte satire.

Katinka

Katinka Bjerregaard brød igennem i 2015 med bandet, der bærer hendes fornavn, og hvori hun skriver både tekst og musik. Hurtigt gjorde hun sig bemærket med sine tekster, som er både åbenhjertige og frimodige og præget af et nysgerrigt og legende forhold til sproget.

Rasmus Dissing

Rasmus Dissing er født samme år som udgivelsen af “Svantes Viser”, og er opvokset med Benny Andersen og Povl Dissings samarbejde helt tæt på. Han har stået i mesterlære hos sin far Povl Dissing, som han har turneret med i 25 år. Der har han, med sin kraftfulde vokal, udviklet sig til én af Danmarks mest personlige sangere.

Få den fulde oplevelse

Tallerken-svampe-koncertmenu_restaurant-schiotz

Koncertmenu i Restaurant Schiøtz

Når du skal til koncert, foredrag eller noget helt tredje, har du muligheden for at starte aftenen med en 3-retters menu i Restaurant Schiøtz.

Læs mere
Cafe-odeon-social_buffet

Buffet i Café ODEON Social

Vil du nyde et godt måltid mad i afslappede rammer, så bestil buffet på alle de aftenener, hvor vi har arrangementer i ODEON.

Læs mere
Kold-ol_nempause

NemPause i ODEON

Få adgang til vores lukkede NemPause-område i Restaurant Schiøtz, hvor vi serverer ad libitum drikkevarer i pausen.

Læs mere
Hotel-comwell-h-c-andersen-odense-vaerelse_gron-vaeg

Overnatning

I samarbejde med Comwell, er ODEON i stand til at tilbyde dig de bedste overnatningsmuligheder i forbindelse med din koncert, messe eller konference i Odense.

Læs mere
Køb billet hos Musik.dk