Fynske Bank støtter demens-projekt – Forglem mig ej

Fynske Bank støtter demens-projekt – Forglem mig ej

”Glemmer du, så husker jeg det ord for ord. Alting brast, men det gør heller ikke spor. Minderne har jeg da lov at ha’.” Forglem mig ejFor mennesker med demens kan koncertoplevelsen måske være særlig betydningsfuld. Mange demensramte oplever at glæden ved musik stadig er velbevaret, og kan gå fra sygnet hen, til pludselig at synge og følge rytmen.

Det kan for nogle være nemmere at samle sig om en musikoplevelse når man sidder i en koncertsal. Har man tidligere gået til koncerter, vil det vække tryghed og genkendelse at synke ned i sædet når musikken begynder.

Derfor har ODEON taget initiativ, med støtte fra Fynske Bank, til en række koncerter i efteråret 2019. Her vil demensramte og deres pårørendehave muligheden for at komme til koncert. Glad musik gør folk glade, selve oplevelsen vil måske være glemt, men følelsen af samvær, musik og vil kunne mærkes længe. ODEON ønsker at være et hus for hele byen – og alle borgere. Et hus hvor man kan skabe nye minder.
Koncerterne vil finde sted på Byens Scene ved hovedindgangen. De vil have en 45-50 minutters varighed, med koncertindslag med populære syng-med-numre og indlagte fællessange (fra Højskolesangbogen) og med veloplagt introduktion til numrene/musikken ved de medvirkende.

Der er adgang for kørestole, samt handicaptoilet på samme etage. Der vil blive sat stole op til alle, og være frivillige, som hjælper alle godt på plads til en hyggelig time sammen i ODEON.
Efter koncerterne vil der blive solgt kaffe og kage i Café ODEON Social.

 

Datoer – Forglem Mig Ej-koncerter

16. september 2019, kl. 17.00 – Carl Nielsen og andre kendte fynboer ved Jesper Buhl og Duo Askou//Andersen (Hanne Askou, violin & Frode Andersen, accordeon)

21. oktober 2019, kl. 14.00 – “Glemmer du, så husker jeg”. Musik af Kai Normann Andersen, Sven Gyldmark, dansk operette mv. ved operaægteparret Mette-Maria Øyen & Thomas Storm & Duo Askou//Andersen (Hanne Askou, violin & Frode Andersen, accordeon)

16. december 2019, kl. 14.00 – Julespecial – Sanderum skoles 5.C børnekor.

Finde alle koncerterne i kalenderen.

Fonden for Fynske Bank har givet et tilskud til koncerterne. Formålet med koncerterne er, at de demensramte skal have en pause fra en hverdag sammen med deres pårørende, så de sammen kan få et par gode timer med minder fra fortiden.

Kommende koncerter & events