Svanesøen – Den russiske nationalballet fra Moskva
16 jan

Svanesøen – Den russiske nationalballet fra Moskva

torsdag, 16. januar 2020 - 19:30 - 22:00

En eventyrlig handling, smukke kostumer, medrivende musik og dans, leveret af dygtige balletdansere fra Rusland. Det er Svanesøen, som vi elsker den. Med musikken til Svanesøen begejstrede Tjajkovskij i 1877 både datidens balletpublikummet og de klassiske musikelskere. Russisk ballet, og fremfor alt Svanesøen, kendetegnes ved at lade følelserne komme til udtryk uden at spilde et enkelt ord, trin eller tone. I den klassiske iscenesættelsen bliver musik og dans i fællesskab til ét sprog, som alle umiddelbart forstår.

Den Russiske Nationalballet fra Moskva har bl.a solister med fra Moskvas Bolsjoj Ballet, og har haft stor international succes. Med over 30 dansere på scenen vil man opleve en flot opsætning af Svanesøen, som den oprindelig var tænkt. En opsætning der har sikret balletten sin popularitet 140 år efter premieren i Moskva.

Bag kompagniet står tidligere Bolshoi-danser Sergei Radchenko sammen med Elena Radchenko – også solist fra Bolshoi og fra Kirov, hvor ”Svanesøen” oprindeligt stammer fra. De turnerer flittigt over hele verden med kompagniet

Anmeldelse 4 stjerner, kultur nordjyske Anne Matte Buch. ”netop disse kendte Svanesøens markører sad lige i skabet denne her dag. Sjældent har man set så flotte fouetteer eller fire knivskarpe svaneunger på rad. Det var der, vi holdt vejret og mærkede suset. Der, hvor det står klart, hvor vanskelig en kunst ballet er. ”

”I opsætningen her ville det være en katastrofe, hvis ikke Odette/Odile leverede alt, hvad man kunne ønske sig og mere til, og det gjorde gårsdagens solist på et niveau, som er sjældent, og som alene gjorde forestillingen værd at se i sig selv. ”

En stjerne danser , uddannet fra  fra  Bolshoi, danser i næste års forestilling som Odette/Odile som black and White Swan

Hun hedder LIUDMILA TITOVA

GENERAL INFO
DATE OF BIRTH – 09.10.1987
PLACE OF BIRTH – MOSCOW, RUSSIA
GRADUATED FROM BOLSHOI BALLET ACADEMY IN 2005

GRADUATED FROM MOSCOW STATE INSTITUTE OF CULTURE, CHOREOGRAPHIC FACULTY IN 2014

WORK EXPERIENCE 
2005-2010 – Soloist, Moscow City Ballet
2010-TO THE PRESENT –Principal teacher, Principal dancer, Russian National Ballet

Svanesøen – Den russiske nationalballet fra Moskva

Eventet starter klokken:

19:30

Eventet slutter klokken:

22:00

Nummererede siddepladser

Ja

Kørestolspladser via:

sælges via Ticketmaster Servicecenter på 70 15 65 65

Kommende koncerter & events