Samtaler – I coronakrisens skygge og klare lys
13 dec
Kl. 19:00

Samtaler – I coronakrisens skygge og klare lys

mandag, 13. december 2021 - 19:00 - 21:00

Oplev Svend Brinkmann, Tor Nørretranders og Rane Willerslev I ODEON

Samtaler – I coronakrisens skygge og klare lys

Dilemmaer og benspænd

Et virkeligt stærkt trekløver i inspirerende samtale og diskussion – på aftenen bundet sammen af Frederik Lindhardt, akkurat som han gjorde det på de tre herrers forrige turné sammen. Men denne gang med nye drejninger, dilemmaer og en række benspænd.

De tre herrer udgav sidste år midt i coronakrisen bogen Samtalekur, der bl.a. handler om samtalens nødvendighed for individer og samfund. Vi har derfor taget dem på ordet og udfordrer på aftenen de tre på vigtige og essentielle spørgsmål, etiske og moralske dilemmaer og lader dem krydse klinger i relation til emner som:

  • Hvad er vi blevet klogere på i coronakrisens skygge og klare lys?
  • Verdens fremtid – er den forudsigelig?
  • Epidemier på godt og ondt
  • Økonomiske, politiske, naturvidenskabelige, sociale, kulturelle, sundhedsmæssige og filosofiske vinkler på coronakrisen
  • Individ kontra fællesskab

På scenen denne aften

Svend Brinkmann er professor i psykologi på Aalborg Universitet. Hans forskning foregår i grænsefladen mellem psykologi, filosofi og kulturanalyse, og han er forfatter til en lang række samfundskritiske bøger bl.a. bestseller-trilogien Stå fast, Ståsteder og Gå glip – og senest Vi er det liv, vi lever

Tor Nørretranders er faglitterær forfatter og har i sine bøger primært beskæftiget sig med hvad det vil sige at være menneske. Tor skriver om alt fra naturvidenskabens rolle i den moderne kultur, over miljøproblemer, krig og fred, til fremtiden, kreativiteten, troens betydning og hvad vi skal have at spise. Forfatter til en lang række bøger, senest Karma Corona

Rane Willerslev, museumsdirektør og tidl. professor i socialantropologi. Desuden tidligere direktør for Kulturhistorisk Museum i Oslo og leder af De Etnografiske Samlinger på Moesgaard Museum. Han blev ph.d. fra Cambridge University, har været på talrige ekspeditioner i Sibirien og er mangeårigt medlem af Eventyrernes Klub.

Frederik Lindhardt er medstifter af digital-læringsvirksomheden, Virtio, er cand.mag. i retorik og har bundet samtalerne i Det som du ikke forstår, gør dig klogere og Samtalekur sammen. Han er desuden skribent inden for emnerne tech, retorik og læring og moderator på flere events.

Hvad blev vi klogere på, bekræftet i, opmærksomme på eller endnu mere i tvivl om? Vi er spændte på at høre Svend Brinkmanns, Rane Willerslevs og Tor Nørretranders bud på en helt særlig aften.

Eventet starter klokken:

19:00

Eventet slutter klokken:

21:00

Nummererede siddepladser

Nej

Kommende koncerter & events