JUBILÆUMS­KONCERT
04 nov
Kl. 19:30

JUBILÆUMS­KONCERT

torsdag, 4. november 2021 - 19:30 - 21:30

Odense Symfoniorkester fejrer 75  års jubilæum og har arrangeret et brag af en jubilæumskoncert, hvor du kan opleve en genskabelse af, da Odense Byorkester for første gang optrådte for publikum tilbage i 1946.

JUBILÆUMS­KONCERT

Lidt om Jubilæumskoncerten

Datoen er d. 23. oktober 1946, stedet Fyns Forsamlingshus i Kongensgade, og på scenen sidder Odense Byorkester klar til at give sin første koncert som kommunalt støttet orkester. Programmet signalerer fest med populære værker af Tjajkovskij og Weber og en længere række operaarier med Danmarks førende tenor, kammersanger Erik Sjöberg, og dirigenten er Povl Ingerslev-Jensen.

Ved aftenens koncert vil vi genskabe øjeblikket, da Odense Byorkester for første gang optrådte for publikum. Forud var gået en årrække med forskellige private initiativer, men først da daværende socialdemokratiske borgmester I. Vilhelm Hansen ”tog sagen i sin store smedenæve”, som det hedder i jubilæumsskriftet fra 1971, fik orkestret permanent status som byens eget symfoniorkester.

75 år er gået, og orkestret er igen klar til fest. Chefdirigent Pierre Bleuse indleder koncerten med Webers ouverture til Oberon, og efter pausen står Tjajkovskijs dramatiske fjerde symfoni på programmet, præcis som i 1946. Operaarierne er dog skiftet ud med Mahlers smukke sangcyklus til tekster af Friedrich Rückert, fremført af den svenske verdensstjerne Anna Larsson.

 

  • Dirigent: Pierre Bleuse
  • Solist: Anna Larsson, mezzosopran
  • C.M.v. Weber: Ouverture til operaen Oberon
  • G. Mahler: Rückert-Lieder
  • P. Tjajkovskij: Symfoni nr. 4

Koncerten varer cirka 1 time og 50 min. inkl. pause

Læs mere og bestil billetter på odensesymfoniorkester.dk

Se også alle arrangementer i ODEONs kalender her

 

Eventet starter klokken:

19:30

Eventet slutter klokken:

21:30

Dørene åbnes ca. klokken:

18:30

Nummererede siddepladser

Ja

Kørestolspladser via:

Billetten A/S på telefon 7020 2096. Billet til gratis ledsager rekvireres ved fremvisning af gyldigt ledsagerkort. Henvendelse til orkestret på symfoni@odense.dk

Kommende koncerter & events