Det handler kun lidt om jul

Det handler kun lidt om jul

Skrevet af: Mads Jacobsen, Digital Media Manager i ODEON

Der sker mange ting I ODEON for tiden og bag kulisserne er vi altid i gang med det der skal ske som det næste. For de fleste er julen nok den næste store begivenhed, der venter lige om hjørnet. ODEON julehjerteSåledes også hos os.

Lad mig skynde mig at sige, at dette ikke er en klumme om jul bare for julens skyld i det øjemed at sælge noget. Tvært imod, for os handler det om at give noget. Selvom ODEON er et ungt hus, og det kun er anden gang vi selv fejrer jul, er der allerede opstået noget der ligner en tradition for gøre noget vildt, som gavner andre. Gerne børn. Endnu bedre er det, hvis andre børn hjælper med.

Sidste år var det verdens længste guirlande som Odenses børn hjalp os med at samle. Godt 10km blev det til, som SparNord var så venlige at veksle til 25.000,- som gik til julemærkehjemmene. I år er det julehjerter, ganske i H.C. Andersens ånd. For hvert julehjerte der afleveres i vores specielt indrettede postkasse i ODEONs foyer, donerer SparNord nemlig 1kr til et formål som vi har valgt, og vi tænkte det i år skulle være helt i Odenses tegn.

Talen på kontoret faldt hurtigt på børnehjem og efter lidt research fandt vi frem til Løkkehus Børnehjem og Døgninstitution Birkelund. Vores naivitet på området var dog også åbenlys; hvad er et børnehjem anno 2018? Hvad er det de har brug for? Det måtte vi blive klogere på.

Så jeg tog med en kollega på besøg, og jeg skal da love for vi blev klogere. Faktisk er jeg ikke sikker på hvad vi havde forventet, men begge steder oplevede vi en stærk vision om at give børnene og deres familier de bedst mulige forudsætninger for at få en bedre hverdag, uanset hvilke udfordringer det enkelte barn eller dets familie måtte have.

Vi havde måske troet at nogle ekstra julegaver ville være en rigtig god idé, men som sådan var det ikke de materialistiske goder der var bud efter, snarere de gode oplevelser. Vi har fuld tillid til at hvad der måtte komme af penge bliver brugt af personalet på hjemmene til at give de helt rigtige oplevelser.

Så flet jeres julehjerter og aflever dem hos os i december!

Husk at se det komplette program for julen i ODEON

Kommende koncerter & events