Læs vores nye program
Læs det nye program for Odeon
Læs online
Læs Odeons program

Verdens længste juleguirlande

Du er her

VERDENS LÆNGSTE JULEGUIRLANDE

Julen er en magisk tid. Glædens tid og hyggens tid. Julen er en tid med god mad, gaver og julepynt. Julen er hjerternes fest, lysets fest og, ikke mindst, børnenes fest. Og særligt børn (og barnlige sjæle) skal der til, når ODEON i år vil slå rekorden for verdens længste juleguirlande.

Den stående rekord blev sat i 2015 med en guirlande på 4.815 meter. Men den rekord er ODEON ikke i tvivl om, at de nok skal slå: ”ODEON skal i rekordbogen – det skal vi da,” siger kulturchef Sara Ekknud.

ODEON opfordrer alle til at hoppe med på guirlande-vognen og komme i gang med lim, saks og papir. Det bliver et projekt med fokus på fællesskab, julehygge og en masse julesjov.

Vi åbner et juleværksted fra den 18. november kl. 10, hvor man hver dag frem til den 22/12 kan komme og lave guirlande med os. Men man må også meget gerne lave guirlande hjemme, i skolen eller i børnehaven og så komme ind med det i ODEON. Det står også de deltagende frit for at bruge deres eget papir – og alt lige fra avispapir til gavepapir kan bruges. Bidrag til guirlanden kan afleveres hver dag i tidsrummet 10-22 i Café ODEON Social.

Fra d. 1. november kl. 12 vil der være mulighed for at hente materialer i ODEONs foyer (så længe lager haves). Lyreco har skænket sakse og lim og Clausen Grafisk og Rosendahls har doneret papir til projektet.

Den endelige guirlande vil være færdig og klar til opmåling d. 22. december, men allerede fra d. 18. november vil de første guirlandestykker blive hængt op i ODEON og være med til at sprede julestemning. Guirlanden vil være udstillet i ODEON d. 23.-30. december, så alle kan komme ind og nyde synet.

25 ØRE PER JULEGUIRLANDE-RING!

Børn hjælper børn, så let kan det faktisk siges. For hver guirlande-ring, som ODEON får ind i huset inden den 22. december giver Spar Nord 25 øre til Julemærkehjemmene.

”Det glæder mig helt vildt, at vi nu – takket være Spar Nord, får mulighed for at hjælpe en masse børn. Juleguirlanden startede som en sjov idé til jul, og nu får vi faktisk også mulighed for at hjælpe en god sag,” siger Sara Ekknud, Kulturchef i ODEON.

Spar Nord gør det fordi, de ønsker at hjælpe en god sags tjeneste i den søde juletid.

” Spar Nord støtter nationale og lokale sociale og kulturelle formål – da vi blev spurgt af Odeon og Sara Ekknud som vi kunne tænke os at støtte en aktivitet hvor børn hjælper andre børn var dette en oplagt sag for banken og  Spar Nord Fonden.

Hele ideen med at byens børnehaver laver og samler guirlander til et godt formål hjælper vi gerne med, siger Jesper Fruerlund, direktør for Spar Nord.”

Målet for juleguirlanden i ODEON er at slå den stående rekord fra 2015 med en guirlande på 4.815 meter.

”Jeg synes, Sara Ekknud fra Odeon har fået en fantastisk ide med at byens børn hjælper andre børn med særlige behov. Det er mit håb, at alle byens børn laver denne julepynt med glæde for at hjælpe, men også hører om andre børn med særlige behov som kan afhjælpes via Julemærkehjemmene. Jeg vil glæde mig til at overrække pengene, og så ser vi om vi sammen slår verdensrekorden

ODEON åbner et juleværksted fra den 18. november kl. 10, hvor man hver dag frem til den 22. december kan komme og lave guirlande. Men man må også meget gerne lave guirlande hjemme, i skolen eller i børnehaven og så komme ind med det i ODEON. Det står også de deltagende frit for at bruge deres eget papir – og alt lige fra avispapir til gavepapir kan bruges.

Bidrag til guirlanden kan afleveres hver dag i tidsrummet 10-22 i Café ODEON Social. Den endelige guirlande vil være færdig og klar til opmåling d. 22. december. 

Nyt fra Odeon

Vil I leje vores Store Sal?

Så kontakt Sara Ekknud på: se@odeonodense.dk eller tlf. 4196 3917

Der sker en masse i Odense

Odense er inde i en rivende udvikling med blandt andet etableringen af Odense Letbane, omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade og en række andre byudviklingsprojekter.

Brug for hjælp? Kontakt os her