Læs vores nye program
Læs det nye program for Odeon
Læs online
Læs Odeons program

Rundvisning

Du er her

I ODEON kan man komme med på en af vores rundvisninger, hvor der er rig mulighed for at opleve husets helt enestående arkitektur fra nye vinkler. Man kommer til at opleve et af de første huse i Danmark, hvor musik-, teater- og konferencefaciliteter er samlet under ét tag. Besøget giver bl.a. et indblik i arkitekten bag bygningen, kunsten i huset samt visionen bag ODEON og meget mere.

Man kan vælge mellem to typer af rundvisninger i ODEON, Den almindelige rundvisning og Kunstruten med guide. På begge rundvisninger besøger man husets hjerte, Store Sal, der har plads til 1740 gæster, uden publikum. En af vores dygtige rundviser guider rundt i huset, så man kan blive klogere på husets omfattende byggeproces og de overordnede muligheder inden for kulturoplevelser, der danner rammen om musik, teater, kunst og konferencer.

Begge rundvisninger starter foran Byens Scene, når man kommer ind af hovedindgangen. På den almindelige rundvisning starter man med at se husets smukke foyerområde. Efterfølgende ser man de mange faciliteter fra forskellige perspektiver, end når man besøger ODEON som en koncertgænger eller konferencegæst. På kunstruten med guide ser man husets faciliteter i et begrænset omfang, hvor rundviseren i stedet fremhæver de forskellige kunstudstillinger, der har plads i huset.  

Den almindelige rundvisning

På en almindelige rundvisning kommer man rundt i ODEON med en af vores dygtige rundviser, der i lette overskrifter fortæller om historien bag huset og de mange muligheder, der med fordel kan benyttes af vores besøgende. Rundvisningen gør det muligt, at se Store Sal uden publikum i et helhedsperspektiv. Du kommer også bag om scenen, hvor man får fornemmelsen af scenens fleksibilitet og dens mange forskellige muligheder, der byder på et hav af forestillinger i huset. Man ser også backstage området, hvor man er helt tæt på kunstnernes opholdssted, før, under og efter endt forestilling, når vi slukker lyset og ønsker vores gæster en fortsat god aften. På denne rundvisning kommer man faktisk hele vejen rundt om ODEON. 

Kunstruten med guide

På kunstruten med guide kommer man hele vejen rundt om kunstudstillingerne, der er fordelt i bygningen. På ruten fortæller den dygtige rundviser, der har en stor viden inden for kunst, historien bag ODEON samt de særlige historier bag hver kunst, der har en plads i huset. Udstillingerne består af permanente og særudstillinger. På rundvisningen tages de kunstinspirerede gæster med på et helt unikt kunstunivers, der bl.a. lukker op for billedkunstneren, Kathrine Ærtebjergs univers, med surrealistiske, farverige og eventyrlige malerier. Rundvisningen kaster også et blik over billedkunstneren Ferdinand Ahm Krags vægmaleri i huset ´The Entire City´ og meget mere. 

Varighed

Den almindelige rundvisning: ca. 1 time og 30 minutter uden pauser.

Kunstruten med guide: 1 time uden pauser. 

 

Gangbesværede eller kørestolsbrugere

Da rundvisningen foregår på flere etager anbefaler vi, at gangbesværede informerer rundviseren om det før rundvisningsstart. Rundviseren vil tilpasse det til ruten.  

Der tages hensyn til kørestolsbrugere, men vi anbefaler, at at du/I tager kontakt til vores eventkoordinator på lm@odenodense.dk, før du/I køber en billet til en rundvisning. Vær dog forberedt på, at nogle områder af huset ikke vil være muligt at se.

Rundvisning for enkeltpersoner

Som enkeltperson er det muligt at komme med på en af vores rundvisninger bestående af en offentlig gruppe på max 30 personer. Rundvisningerne foregår søndage kl. 11:00 samt kl. 13:00.

I tilfælde af at der er for få tilmeldte, tages der forbehold for annullering af den opgældende rundvisning, hvor de købte billetter refunderes eller evt. flytning til en anden gyldig dato. Hvis man har købt en billet, men er forhindret i at komme, vil det ikke være muligt at refundere din billet. 

Rundvisning for større selskaber – Grupperundvisninger

Rundvisninger for kolleger, venner og familier kan også arrangeres i ODEON. Større rundvisninger skal dog senest bookes to måneder før den ønskede, så vi kan imødekomme jeres ønsker.  

Ønsker I at forespørge på en dato, bedes I udfylde den online formular - klik her

Efter sidste tilmelding sendes fakturaen og det er herefter ikke muligt at aflyse rundvisningen og få refundering. 

 

Priser for rundvisning:

For enkeltbillet til søndagsrundvisning:

Pris for voksne pr. person kr. 95,-

Børn op til 6 år er gratis. Derefter er prisen kr. 95,- 

 

For større selskaber – Grupperundvisninger:

Pris for en gruppe på op til 30 personer kr. 2800,-

Prisen for tilkøb af enkeltbillet til grupper, der består af mere end 30 personer kr. 95,- 

 

Køb billet til rundvisning her: købe billetter nu

Start aftenen med en lækker koncertmenu

2-retters menu pr. person  / 265,- + gebyr

3-retters menu pr. person / 325,- + gebyr

Vil I leje vores Store Sal?

Så kontakt Sara Ekknud på: se@odeonodense.dk eller tlf. 4196 3917

Brug for hjælp? Kontakt os her