OPLEVELSER

Du er her

OPLEVELSER af Margit Elmelund og Bente Ekander

1. Etage

Billedkunstnerne Margit Elmelund og Bente Ekander er begge koloristiske i deres billedsprog og arbejder i spændingsfeltet mellem det afdæmpede og det dynamiske. De har dog forskellige udgangspunkter og anderledes tolkninger, når de søger inspiration. Sammen har de dannet kunstgruppen Axon.

Margit Elmelund (f. 1961) er uddannet billedkunst- og håndarbejdslærer og har været kunstner siden 1980’erne. I 2009 besluttede hun sig for at blive professionel kunstner og har sidenhen udstillet i flere lande, såsom Tyskland, Norge, Sverige, Holland og Bulgarien.  

Elmelund er inspireret af den fynske komponist Carl Nielsen og hans formidable musikalske skattekiste. Særligt har Carl Nielsens 5. symfoni været inspirationskilde til malerierne, hvor hun har forsøgt at omsætte musikken til lærred i et abstrakt malerisk univers. Carl Nielsen´s Femte Symfoni er et ekspressionistisk og originalt værk, der var nyskabende tilbage i 1920-22, med 2 satser, hvor standard normalt var 4 satser. Musikken sammenlignes ofte med en naturtilstand. Begge satser beskrives som ”en skæbnekamp mellem lys og mørke” eller som ”en rungende efterklang af menneskets egne kræfter”.

”Symfonien er et abstrakt, ekspressionistisk værk, som nogle beskriver som ’en skæbnekamp mellem lys og mørke’. I 2. sats er der stadig gang i kræfterne, musikken udvikler sig og åbner sig mod lyset. Chefdirigent Alan Gilbert fra New York Filharmonikerne skriver om Carl Nielsens musik: ”Som jeg ser det, maler han et billede af livet.” – siger Elmelund.

Bente Ekander (f. 1953) er uddannet billedkunstlærer og har arbejdet som underviser, fra 2007 udelukkende som kunstner. Hun får sin inspiration fra sine egne oplevelser i naturen og fra de forskellige kulturelle arenaer, som hun færdes i. Hun inspireres af de oplevelser som hun fascineres af, bevæges af og som giver den pause, der er så vigtig for erkendelse, glæde og håb. Hun dyrker billed- og formsproget for at forstå sig selv, andre og den verden vi leder i på en mere nuanceret måde. Ekanders billeder bliver til i det tredje rum – rummet mellem virkeligheden og drømmene.  Ekander siger selv om sin kunst: ”I mine malerier ynder jeg at gemme små fortællinger under de store penselstrøg – fortællinger som man kan gå på opdagelse i, bygge videre på og fordybe sig i. Det legende og søgende er et vigtigt element i mit kunstneriske arbejde - udfordringerne, overraskelserne og energien er med til at finde nye veje i udtryk og materialer.”

Værker er til salg - kontakt kunstner for nærmere information. 

Margit Elmelund & Bente Ekanders udstilling OPLEVELSER kan opleves på KUNSTRUTEN i ODEON

 

Nyt fra Odeon

Vil I leje vores Store Sal?

Så kontakt Sara Ekknud på: se@odeonodense.dk eller tlf. 4196 3917

Vil I booke et hotelværelse?

Radisson Blu H.C. Andersens Hotel er vores nabo.

Vind et hotelophold for 2