Tak for denne gang, Macbeth!

Du er her

Torsdag, 12. oktober 2017

Macbeth – Storslået aften med masser af blod

Odense Teaters første forestilling på den nye scene i ODEON, Teatersalen, er en nyfortolkning af tragedien Macbeth, skrevet af William Shakespeare. Stykket er løst baseret på den historiske konge Macbeth af Skotland (ca. 1005-1057). Macbeth handler om ambition og magt, og den paranoia og frygt magt kan medføre. Rollen som Lady Macbeth, her spillet af Marie Dalsgaard, betragtes som en af de sværeste kvindelige teaterroller, da hun fremviser et omfattende følelsesregister: hun er kvindelig, kold, ondsindet og manipulerende. Der er hermed lagt op til en underholdende aften.

Stemningen var høj da starten på forestillingen Macbeth nærmede sig. Flere havde taget deres fineste tøj på, og forventningens glæde var til at mærke og føle på. Vi blev ledt ind i et stort lokale, hvor der var siddepladser på begge sider og en scene i midten. Følelsen af at være helt tæt på skuespillet var uundgåelig.

Gitte og Ane Berlin var taget ind for at se stykket, fordi de begge er vilde med Shakespeare og som et led i en kulturel opdragelse. De forventede at se et dystert og underfundigt stykke om magtens begær og de blev ikke skuffede. Særligt var de begejstrede over, at stykket havde bevaret Shakespeares ånd, selvom det var en nyfortolkning.

Pernille S. Petersen har selv erfaring med at opføre teaterstykker og så meget frem til at overvære en af Shakespeares mest klassiske forestillinger. ”Jeg var imponeret over, hvor stor en effekt skuespillerne fik ud af meget simple virkemidler. Og hold da op, hvor var der meget blod!” sagde hun efter forestillingen. Da hun blev spurgt om hun ville anbefale andre at se stykket, svarede hun: ”bestemt”. Odense Teaters første satsning i den nye Teatersal, var ifølge Pernille en succes. 

Macbeth har nu haft sidste forestilling i Teatersalen i ODEON. Odense Teaters første forestilling i det nye musikhus, men bare rolig - næste teaterstykke venter allerede den 19. oktober, hvor Nationen har premiere

Billede: Pernille Steenbock Petersen

Skrevet af Tina Steenbock Petersen, kommunikationskonsulent, ODEON.

Nyt fra Odeon

Vil du med til fællesspisning?

”Hvad skal vi spise i aften?”  Svaret er simpelt: Fællesspisning. Hver aften alle ugens 7 dage lægger ODEON Social hus til fællesspisning. Maden serveres kl. 18.

Start aftenen med en lækker koncertmenu

2-retters menu pr. person  / 265,- + gebyr

3-retters menu pr. person / 325,- + gebyr

Vind et hotelophold for 2