Klumme: Historien om 30.000 skridt

Du er her

Onsdag, 8. marts 2017

Den første uge – Historien om 30.000 skridt, en garderobe med udfordringer og Elvis in the house.

 

Onsdag den 1. marts 2017 var nok for de fleste fynboer bare endnu en almindelig onsdag, hvor jobbet skulle passes – der skulle laves mad, hentes børn og alt muligt andet, som man nu laver på en almindelig hverdag. I ODEON var det langt fra en almindelig onsdag. Det var dagen, som vi alle havde arbejdet hen imod i måneder. Tre kvarter inden, at vi skulle åbne huset op for første gang, var der stadig masser af håndværkere i huset – det vil sige, at rengøringsdamerne fik utrolig travlt med at rengøre det sidste inden, at vi kunne byde velkommen. Kl. 11.50 gik H.C. Andersen Paraden på scenen udenfor huset med Torben Iversen, et par musikere og til sidst, en lille kort tale af borgmesteren.

Kl. 12.05 blev nøglen sat i døren. Første gang gik dørene op – og ind strømmede det med folk. Heldigvis. Jeg havde selv ligget vågen det meste af natten efter en drøm (mareridt i min verden), om at der kun kom 15 mand og en dagplejemor. Det må endelig ikke forstås således, at jeg har noget imod dagplejemødre, men det var ikke lige det, som jeg drømte om. 15 mand og en flok børn. Heldigvis kunne vi alle ånde lettet op, da det væltede ind med folk til musik, brunsviger og kaffe (jeg var glad – nok nærmere lykkelig. Faktisk). Byens Scene kom i brug for første gang – i øvrigt blev den leveret samme morgen, og var først klar cirka 30 minutter før, at borgmesteren bød velkommen i ODEON. Det var på et hængende hår, at Johan Solo kunne spille på den.

Dagen gik fantastisk. Burhan G gik på scenen kl. 20 med hans ”Showtime”. Og hvilket show. Der var show for alle pengene. At se alle de mennesker gå ud af Store Sal for første gang med det største smil på læben – det vil jeg ikke glemme. Jeg vil fortælle mine børnebørn om det! Vores tjenere, barpiger og garderobefolk leverede en kæmpe indsats og det hele klappede bare. Nu er vi jo ved garderobefolket, og de fik fredag en oplevelse, som vi godt kunne have været foruden. Der kom stor kø. For stor kø. Der er ingen tvivl om, at vores indretning af huset har en stor ulempe i, at vi har garderobe i underetagen. Det er ikke super optimalt må vi anerkende. Vi arbejder på højtryk på at løse det problem, men vi kan desværre ikke tegne huset om eller trylle, så den garderobe kom op fra kælderen – kunne vi det, så havde jeg gjort det fredag aften. Det korte af det lange er, at vi arbejder på at få det løst, og så håber vi indtil da på, at vores gæster vil komme fem minutter før end de normalt vil og putte et smil på læben. Fredag fik jeg sved på panden, da vi lukkede 1700 mennesker ind for første gang i huset og garderoben ikke fungerede. I øvrigt så havde vi også store lyd problemer, så showet også blev forsinket. Jeg fik gået 30.000 skridt, så da det blev midnat og jeg fik et glas hvidvin i hånden – jeg sad godt i sofaen. Skal vi sige det sådan?

Lørdag morgen og endnu en dag i ODEONs historie: Dagen gik med masser af glade mennesker til vores rundvisninger og vores første store fest om aftenen. Band, lys og god mad blev serveret og ODEON festede til langt ud på natten. Nat blev det også inden, at vi fik sendt Elvis Costello og hans crew videre om søndagen. Den første internationale stjerne ramte os. Det var den dag, som vi særligt havde set frem til. Nogen havde nok også frygtet dagen lidt. En stor flok amerikanere, som ved, hvad de vil have… Det gik godt. Der blev justeret på varmen, vi fik sorte sække på vinduerne og fem store stjerner fik vi af alle anmelderne! Halleluja.

 

ODEON er nu syv dage gammel, hvis man kan sige det sådan. Vi er i gang og hverdagen er begyndt at ramme os – lidt. Men vi er åbne, gæsterne strømmer ind og der er masser af smil på folks læber. Heldigvis! 

 

 

Af Sara Ekknud

Start aftenen med en lækker koncertmenu

2-retters menu pr. person  / 265,- + gebyr

3-retters menu pr. person / 325,- + gebyr

Vil I leje vores Store Sal?

Så kontakt Sara Ekknud på: se@odeonodense.dk eller tlf. 4196 3917

Vind et hotelophold for 2