Klumme: Dagen før dagen

Du er her

Tirsdag, 28. februar 2017

Hvad sker der egentlig i et stort musikhus dagen før åbningen? Læs ODEONs Kulturchefs tanker her:

Dagen før dagen.

"I går sad jeg helt alene i Store Sal. Der var total ro i hele huset. Håndværkerne var ude og næsten færdige, personalet fra en af afdelingerne hyggede sig med pizza og et par af vores baransvarlige øvede sig i at skænke fadøl. ODEON har en ro om aftenen, når mørket er faldet på, som skal opleves. Her er bare stille. Hele dagen er der fuld af liv, larm og sjove kommentarer. Huset lever. Fra i morgen kl. 12 skal det leve endnu mere. Det åbner. I morgen er hverdagen en helt anden, end den som vi har været kendt for. Vi er ikke længere en byggeplads eller et hus, som er i gang med at blive indrettet. Vi er nu et hus, som er åbnet.

Hvad laver man så den sidste dag. Dagen før dagen? Svaret er, at vi prøver at få styr på en masse praktiske ting. Der skal sættes skilte op, der skal gøres rent. Vi har fået det første load-in med Burhan G, som skal spille i morgen kl. 20, men allerede er kommet i dag, så vi er helt sikre på, at det bare spiller i morgen – både på den ene og den anden måde. Det gør også, at vores backstage er i brug for første gang. Køleskabet og kaffemaskinen er i brug – de fine nye møbler er blevet pakket ud, og det hele er nu klar til at blive brugt af alle musikerne, skuespillerne og deres følge.

Nogle dage flyver afsted – og i dag er én af de dage. Sådan har de sidste 14 dage faktisk været. Timerne er pludselig gået, og så er det tid til at gå hjem, så man kan være klar til endnu en arbejdsdag. Det har været en rejse med blod, sved og tårer. En kæmpe holdindsats er skyld i, at vi i morgen kan åbne dørene op for første gang. Nu er vi her. Vi er i gang. ODEON er virkelighed. Peter har tændt op i lysene og lyden på scenen. Louise og Maja styrter rundt med mad og drikke. Kristian dækker bord, mens Søren prøver at få styr på de sidste praktiske ting. Malene har travlt med de sidste skilte, og Anne prøver at bevare overblikket over det sidste, som hun mangler. Signe sidder på sin pind og håndtere det ene opkald efter det andet, mens fingrene pisker på tastaturet. Alt imens så smiler jeg over hele ansigtet: Jeg må være Odenses heldigste pige, som i morgen får lov til at åbne ODEON!

Vi ses i morgen kl. 12!"

 

Huset holder åbent hus fra kl. 12 - læs mere her 

Vil du med til fællesspisning?

”Hvad skal vi spise i aften?”  Svaret er simpelt: Fællesspisning. Hver aften alle ugens 7 dage lægger ODEON Social hus til fællesspisning. Maden serveres kl. 18.

Fremtidens konferencer

Dørene er slået op for den nye konferenceafdeling i ODEON

Vind et hotelophold for 2