Grækenland kræver ODEON tilbage

Du er her

Fredag, 1. april 2016

Nyt navn?

ODEON står måske overfor navneskift, hvis det står til Instituttet for Det Gamle Grækenland på Syddansk Universitet, udtaler Professor Ranslirpa.

Kulturchefen hos ODEON, Sara Ekknud, er blevet kontaktet af Professor Ranslirpa, som udtaler ”efter mange nøje overvejelser, vil repræsentanterne for Det Gamle Grækenland inden dagen er omme kræve at der findes et nyt navn til Odenses nye hus til musik, teater og konferencer. ODEON hører til i Grækenland

Da ODEON blev navngivet tilbage i november 2013, var det byens borgere der var med til at vælge husets navn. Valget stod dengang mellem Nattergalen, Maskeraden og ODEON. Nu skal der måske igangsættes en ny navnekonkurrence, hvis Professor Ranslirpa påkræver sig rettighederne til navnet ODEON.

I det gamle Grækenland var ODEON en bygning der blev brugt til sang, musikopførelse og poesikonkurrencer, f.eks. Herodes Atticus' Odeon i Athen og Perikles' Odeon i Rom. I dag bruger man stadig beskrivelsen ODEON om et koncerthus eller teater - hvilket nok også var grunden til at mange fandt det perfekt til Odenses nye sted for konferencer, koncerter og teater.

Kulturchef for ODEON, Sara Ekknud er dog optimistisk og forventer Professor Ranslirpa og Instituttet for Det Gamle Grækenland nok skifter mening. ”Det lyder som en joke” udtaler Sara Ekknud.

 

OBS: Når du læser denne nyhed, så husk at tage i betragtning hvilken dato den er udgivet på. 

Vil I leje vores Store Sal?

Så kontakt Sara Ekknud på: se@odeonodense.dk eller tlf. 4196 3917

Vil I booke et hotelværelse?

Radisson Blu H.C. Andersens Hotel er vores nabo.

Vind et hotelophold for 2