Chess kommer til ODEON

Du er her

Fredag, 31. marts 2017

”I Know Him So Well”, ”One Night in Bangkok”, ”Heaven Help My Heart” og ”Anthem”. Hitsene fra den moderne musicalklassiker CHESS står i kø. Nu kan publikum glæde sig til en ny spektakulær luksusopsætning af musicalen med en række af landets bedste sangere i de bærende roller – for første gang på dansk!

Det er første gang, at musicalen opføres på dansk i en professionel opsætning, og der er tale om en produktion med helt ny iscenesættelse, scenografi og koreografi.

Det er teaterproducent og kapelmester Mikkel Rønnow, der står bag opsætningen af CHESS. Han har været involveret i flere forskellige opsætninger af musicalen, bl.a. en meget succesfuld opsætning i 2001, som solgte 80.000 billetter. Men nu tager han skridtet og laver den første professionelle produktion på dansk af musicalen. Han udtaler:

- CHESS er blevet en nyklassiker på den internationale musicalscene, og det skyldes først og fremmest den perlerække af fantastiske sange som Björn Ulvaeus, Benny Andersson og Tim Rice har skabt til forestillingen. Forestillingen er ofte blevet opført i koncertversion, men jeg har længe gået og drømt om at lave den ultimative musical-udgave til det danske publikum med det helt store udtræk på scenen – og for første gang i en dansk version, som kan give mening på en ny måde for et stort dansk publikum. Jeg er stolt over at have samlet et hold af de allerbedste sangere og performere herhjemme, og vi glæder os til at vise publikum den færdige forestilling om knap et år.

 

Tilblivelsen af en moderne musical-klassiker

CHESS er en musical skrevet af ABBA-drengene Björn Ulvaeus og Benny Andersson i samarbejde med Tim Rice, som har skrevet teksterne og fik ideen til musicalen helt tilbage i slutningen af 1970’erne. Musicalen fik verdenspremiere I 1986 på West End I London med Tommy Körberg og Elaine Paige i hovedrollerne, men bagmændende havde – i lighed med Jesus Christ Superstar og Evita i 1970’erne - valgt at udgive alle sangene som konceptalbum på forhånd. LP’en udkom allerede i 1984 inden musicalen overhovedet var på vej, og den blev en gigantisk international succes. Både “One Night in Bangkok” og “I Know Him So Well” strøg til tops på alverdens hitlister, så da musicalen omsider fik premiere i London, var CHESS allerede et verdensfænomen. Siden har musicalen været opført utallige steder over hele verden både i koncertversioner og i sceniske opsætninger, og herhjemme har den også været en succes med storsælgende opsætninger i 2001 som en danmarksturné med Stig Rossen og et internationalt cast produceret af Mikkel Rønnow og Stig Rossen, og i 2012 på Aarhus Teater med bl.a. Maria Lucia på rollelisten.

Handlingen i CHESS

Den temperamentsfulde amerikanske verdensmester i skak, Frederick Trumper, er i Merano for at forsvare sin titel mod den russiske skakmester Anatoly Sergievsky. Men det er ikke kun titlen som verdens bedste skakspiller, det gælder. Et storpolitisk nervespil mellem kold- krigstidens stormagter ruller sig ud i kulisserne og på skakbrættet. Samtidig forelsker Fredericks sekundant Florence Vassy sig i Anatoly, og trekantsdramaet bliver yderligere kompliceret, da Anatolys kone Svetlana melder sin ankomst.

 Køb dine billetter her: http://odeonodense.dk/event/chess

Fremtidens konferencer

Dørene er slået op for den nye konferenceafdeling i ODEON

Vil du med til fællesspisning?

”Hvad skal vi spise i aften?”  Svaret er simpelt: Fællesspisning. Hver aften alle ugens 7 dage lægger ODEON Social hus til fællesspisning. Maden serveres kl. 18.

Vind et hotelophold for 2