Michelangelo (DK)

Du er her

Billetpriser (billetter kan også købes i døren)

Voksen: 150 kr. pr. person

Barn (0-17): Gratis ifølge med én voksen

Barn (0-17): 80 kr. uden en voksen

Pensionist / Studerende: 125 kr.

Grupper (min. 12 personer): 125 kr. (100 kr. for pensionister og studerende)

For besøgende med handicap, er det gratis at medbringe én ledsager.

 

 Køb billet

 

 

Billetten gælder i tidsrummet 10.00-17.00. Du dukker bare op.

For grupper over 30 personer kontakt Tina Steenbock Petersen. Mail: tp@odeonodense.dk eller tlf.: 65 44 11 41

Store Sal er i disse dage forvandlet til et kunstmuseum, som udstiller Michelangelo's mesterværker affotograferet og gengivet på kæmpelærreder i størrelsesforholdet 1:1. Det er første gang at den komplette samling, i fuld størrelse, er tilgængelig i Danmark.

Michelangelo (1475-1564) startede sin uddannelse i Firenze i 1488 ved maleren Domenico Ghirlandaios, som menes at være den person som lærte Michelangelo freskoteknikken. Michelangelo var kristen og fandt meget inspiration i Biblen, men han var også inspireret af græske og romerske billedhuggere. Det var specielt de antikke statuer som fangede Michelangelos opmærksomhed, grundet de mange menneskelignende detaljer med kroppe i bevægelse som tydeliggjorde sener og muskler. 

I 1508 ansatte Pave Julius II Michelangelo til at udsmykke loftet i det Sixtinske Kapel, som derefter stod færdig fire år senere. Det Sixtinske Kapel var dedikeret til Pave Sixtus IV og udover at fungere som en af de største turistattraktioner i Rom, er det Sixtinske Kapel også stedet hvor der vælges ny pave og andre særlige religiøse lejligheder finder sted.

Michelangelo har i det Sixtinske Kapel udsmykket altervæggen med Dommedag og på loftet har han malet Skabelsen. Centrale temaer i Michelangelos fresko maleri er skabelsen med Guds adskillelse af nat og dag, Adam og Eva, syndefaldet og fordrivelsen af Adam og Eva. 

Et af de mest berømte billeder af skabelsen og et billede de fleste kender til, er billedet af Adams skabelse, hvor deres hænder mødes. Det specielle ved dette bilede er netop at kroppen på henholdsvis Gud og Adam er lavet ud fra samme skabelon og forklaringen findes i Michelangelos inspiration fra Biblen (1. Mosebog 1, 26) ”Gud sagde: Lad os skabe mennesker i vort billede, så de ligner os”.  Michelangelos udsmykning af det Sixtinske Kapel anses som værende et af kunsthistoriens hovedværker. 

Nyt fra Odeon

Der sker en masse i Odense

Odense er inde i en rivende udvikling med blandt andet etableringen af Odense Letbane, omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade og en række andre byudviklingsprojekter.

Vil I booke et hotelværelse?

Radisson Blu H.C. Andersens Hotel er vores nabo.

Vind et hotelophold for 2