Læs vores nye program
Læs det nye program for Odeon
Læs online
Læs Odeons program

LYS PÅ ODEON

Du er her

LYS PÅ ODEON af Søren Kai Christensen

1. sal ved konferencegangen

Udstillingen består af genstande der har en historie som genskabes i en ny sammenhæng og dermed får en ny historie. I udstillingen iscenesættes værker af træ, metal og andre materialer som forenes med lys, for derigennem at udfordre og provokere fantasien og æstetikken.

Søren Kai Christensen (f. 1944) er ejer og stifter af Galleri Kais, som han har indrettetmed atelier og bolig i et gammelt Snedkeri i Odense.

Åbning af Galleri Kais i 2010 var en realisering af en vision, som første gang så sit lys, da han som 18 – årig i starten af 1960’erne boede i et baghus i det indre København. I baghuset huserede kunstmalere, fotografer og andre, der var optaget af at sanse, forstå, skildre og kritisere samtiden og omgivelserne. ”Jeg husker, at en af beboerne, kunstmaleren Ole Heerup efter en animeret sommerfrokost udfoldede en drøm om at omdanne baggårdens snedkerværksted i flere etager til et stort fælles kunstnerisk udfoldelsesrum. Vi var alle fascinerede af de store lokaler, der emmede af træ og uanede muligheder”. Det er denne vision, der er forsøgt realiseret i Galleri Kais, siger Kai Christensen.

Kai Christensen har arbejdet som sociolog, forsker og konsulent. Han har været kunstner siden 1985 og fra 2010 har det været hans fuldtidsbeskæftigelse. Han har fundet sin inspiration ved at gå på markeder, loppis og auktioner siden 1968, hvor han bl.a. har købt gamle redskaber, hvor han har været fascineret af den omhu og skønhed de repræsenterede.

Han siger: ”I mine lysinstallationer arbejder jeg med materialer, genstande og redskaber, der har deres egen historie og funktion f.eks. i håndværk og husholdning. Som lysinstallationer genskabes de i en ny sammenhæng og fortæller en ny historie”.

Galleri Kais er i 2016 blevet suppleret med et showroom i en grisestald i Åsum, som er åbent efter aftale. Her kan man se på et halvt hundrede vidt forskellige lysinstallationer – fælles for dem er, at det er recycling, og at hver installation er unik.

Lys i ODEON

Fremtidens konferencer

Dørene er slået op for den nye konferenceafdeling i ODEON

Start aftenen med en lækker koncertmenu

To retters menu pr. person/ 298,- inkl. et glas vin eller specialøl

Dessert pr. person/ 80,- inkl. kaffe/te

Brug for hjælp? Kontakt os her