Læs vores nye program
Læs det nye program for Odeon
Læs online
Læs Odeons program

Det bedste ved ODEON

Den 17. maj

Jeg bliver tit spurgt om, hvad det bedste ved arbejdet i ODEON er – der er selvfølgelig også mange, som spørger ind til alt muligt andet, men de spørgsmål kan vi tage en anden dag.

Det absolut bedste ved at arbejde i ODEON er nemt: Det er nemlig alle de gæster, som man får lov til at glæde hver eneste dag.

Jeg har dog også et favorittidspunkt. Det er ganske klart, når gæsterne går ind i salen med deres billet i hånden og en fadøl i den anden. Forventningsglæde, som de helt tydeligt har. De sætter sig ned med et smil på læben. Jeg er så heldig at arbejde et sted, hvor alle gæster er glade, når de kommer. Det er utrolig svært, at være sur og tvær, når man skal ind og se sin yndlingskunster på scenen eller i flere måneder har set frem til et særligt teaterstykke, som nu endelig skal nydes.

Det øjeblik, som jeg holder næstmest af er de minutter før, at vi åbner dørene op til Store Sal. Lige de minutter, hvor lydprøver ofte lige er slut, kontrollørerne er ved at indfinde sig på deres pladser og de sidste ting er ved at gøre klar. Det er noget ganske særligt – hele salen dirrer af en helt særlig spænding.

I lørdag havde jeg endnu en af de oplevelser – og her var den særlig. Der var nemlig 116 mennesker på scenen og langt størstedelen af dem, er ikke vant til at stå på en stor scene (Det tror jeg godt, at jeg må sige for de dejlige mennesker i SoulSingers). Deres glæde, engagement og bare kæmpe store ihærdighed gjorde det til en fornøjelse at være på arbejde i.

Vi var ikke mere end et par numre inde i koncerten før, at alle 1300 publikummer stod op og sang med – ODEON var i den grad lavet om til fællessang! En fantastisk oplevelse, tror jeg, at alle til stede var enige om.

Lørdagen var faktisk fuld af gode oplevelser. Lørdag kl. 10 startede den store skattejagt i Kongens Have efter 10 Harry Potter bøger med billetter indeni til Harry Potter-koncerten den 1. juni.

De var gemt i buske, på statuer og alle andre kreative steder, som vi kunne finde på.

Interessen var stor, og jagten gik over stok og sten, og bøgerne blev hurtigt fundet. Så de heldige vindere kan du glæde sig til at læse en god bog, og så komme ind i Store Sal den første dag i juni for at høre Aalborg Symfoniorkester spille den fantastiske musik til filmen, når den vises.

Var du ikke én af de heldige skattejægere, så er der stadig billetter til salg.

 

Kathrine Ærtebjergs Værker

Den 3. maj 2017

ODEON har fået kunst på væggene. De mange hvide vægge er blevet lidt mindre.

Der er nemlig kommet seks billeder op.

En kold efterårsdag sidste år kom Kathrine Ærtebjerg til Odense. Det gjorde hun, da Albanifonden ville skænke noget kunst til ODEONs vægge.

Jeg ved ikke specielt meget om kunst, men Kathrine Ærtebjerg kendte jeg, så mine håndflader blev fugtige, da Ellen Drost (daværende kulturchef i Odense Kommune) spurgte, om jeg ville give Kathrine Ærtebjerg en tur på byggepladsen.

Hjelme, veste og sikkerhedssko kom på, og den tilbageholdende kunstner så den kommende kulisse, til sin kunst. Jeg husker det tydeligt. Vejret var ikke prangende, og ODEON var stadig mere beton end guld.

Hun gik nysgerrigt omkring i huset, spurgte til farver - vores brug af huset. Vores drømme og visioner. Alt sammen for, at hun kunne få et udgangspunkt for at skabe nogle værker til ODEON.

Væggen blev hurtigt fundet.

Det skulle være ved vores vestlige udgang, hvor letbanen en gang kommer.

Vi gik tilbage igen efter et par timer, og så drog hun hjem til København og fik arbejdsro. I tiden efter kom, der flere gange nogle spørgsmål på mail: Hvilke farve stole har vi? Hvordan var vores guldfarve på væggen og ikke mindst – hvor stor er den væg, som billederne skulle hænge på?

Det sidste spørgsmål førte til, at jeg gik resolut ned og skridtede op, så jeg kunne sende en mail til Ellen Drost med mit svar: Cirka 11 Sara skridt.

Et par medarbejdere fra kommunen var henne og se billederne i det meget tidlige forår og meddelte tilbage, at jeg skulle glæde mig til at se resultatet.

Seks malerier var det blevet til og alle med masser af farver.

Kathrine Ærtebjerg fortalte mig, da hun kom i fredags og selv hængte billederne op. Ja, hun hang dem selv op sammen med en tømrer.

At hun havde besluttet sig for – inden at hun startede, at der skulle være seks forskellige baggrundsfarver på dem. Der skulle bruges ord på dem alle, og så skulle der bruges alle teknikkerne på billederne.

Derfor er der blandt andet sprøjtemalet på smuk

keste vis. En bonus info er også, at hun har malet dobbelt så mange billeder til ODEON, men det var de seks her, som skulle op og passede sammen.

I lørdag mødte cirka 1500 mand frem i huset - og næsten alle stoppede op, og så på de smukke værker.

Champagnepropperne sprang, da værkerne blev afsløret til alles store fornøjelse.

Nu er de så en del af ODEONS hverdag, og store som små kan få noget ud af dem.

Selv er jeg helt vild med billedet nummer et og to fra venstre.

Så hvis I mangler en grund til at komme i ODEON, så synes jeg virkelig, at I skal komme herind og se de seks billeder.

De er vanvittig smukke.

Så stor tak til Albanifonden, og til Kathrine Ærtebjerg – på hele ODEONS vegne.

 

 

Den store fejringsuge

To måneder efter, at vi åbnede huset op for første gang er det tid til fejringsugen.

Den første koncert, de første gæster og de første mange glade smil. Nu har huset haft sin ilddåb, og så er det tid til fest. ODEON det fejres!

Når jeg har fødselsdag, så bliver mine nærmeste altid så trætte af mig, da jeg altid kræver at blive fejret i flere dage – lidt royal har man jo lov til at være.

Men vi skal være endnu mere royale i ODEON fra på lørdag, når vi kl. 11 skyder den officielle fejringsuge i gang.

100 aktiviteter: Tango, skuespil, dans, opera, folkemusik, tarteletter, Odense Symfoniorkester, gospel, akrobater, fællesspisning, børneunderholdning og meget meget mere.

Der vil med andre ord være noget for alle. Så det er bare at åbne vores hjemmeside, og finde ud af, hvad I vil deltage i.

Vælg!

Det gode spørgsmål fra mange er, hvorfor kommer fejringsugen først nu, hvor huset har været åbnet i et stykke tid?

Jeg kan huske, da vi første gang begyndte at tale om åbningen – nu er vi tilbage i 2015, at der var en stor usikkerhed, om ODEON nu også kunne være klar til marts 2017.

Ingen troede rigtigt på det den gang, og da man ikke ønskede at invitere kongehuset til noget, som måske skulle rykkes igen, så faldt valget på maj.

To måneder efter, så havde håndværkerne lidt ekstra tid at løbe på.

Det viste sig dog, som tiden gik, at huset og Store Sal nok skulle være klar, men så var der bare lidt ekstra tid til at planlægge.

Arbejdet med ugen har de sidste uger kørt på højeste gear. Events er kommet ind og andre er kommet ud igen af planlægningen. Nu er vi i gang med de sidste detaljer i det store arbejde. Vi står for det lavpraktiske i ugen – det kunstneriske står Odense Kommune for.

Vi skal have fundet ud af, hvad alle kunsterne skal spise, hvem der skal komme på arbejde og masser af andre detaljer, som bare skal på plads til en stor produktion.

Og så er der selvfølgelig også fredag aften, hvor H.M. dronningen har meldt sin ankomst.

Det er et helt kapitel for sig selv. Der skal styr på sikkerheden, receptionens menu og vin – og så er der jo mit helt eget store spørgsmål:

Hvad skal jeg have på?

En ting er sikkert. Vi skal nok blive klar til den store uge, så nu skal alle vores kommende gæster bare finde ud af, hvilket et af de mange gode tilbud, som de vil benytte sig af.

Jeg skal i hvert fald se: Adi Zukanovic & Friends på mandag aften.

House of Cards in Concert om tirsdagen, og selvfølgelig det store Gallashow om fredagen i min nye kjole.

Vi ses

 

Saras lille bøn

Hos Fakta siger man jo, at man vil så gerne have, at kunderne bliver fem minutter længere.

I de sidste uger har jeg brugt den sætning meget – dog ikke med, at jeg gerne vil have gæsterne fem minutter længere. Det vil jeg selvfølgelig også gerne efter koncerterne, da vores barer altid er åbne, men i højere grad, så ville jeg så gerne have gæsterne fem minutter før.

Sidste uge havde vi fem koncerter. Til næsten alle fem koncerter må vi udskyde starttidspunktet. Ikke fordi, at musikerne eller scenefolket ikke var klar, men simpelthen fordi, at vores gæster kommer alt for sent.

Det er til stor irritation for musikerne, produktionen og alle de mange mennesker, som har knoklet for at få et fedt show på benene i ODEON.

En typisk aften i ODEON: Kl. 19.58 ankommer der stadig masser af folk.

Det er sågar sådan, at i fredags til City Singler, som var hyllende morsomt – en anden historie - at der kom et stort selskab kl. 20.10.

Showet begyndte altså kl. 20. Det er desværre helt normalt praksis, at gæsterne vælter ind et par minutter eller tre før, at showet starter.

Og må jeg ikke bare have lov til at sige. Undskyld på forhånd: Hvor er det træls.

Det gør nemlig at hele besøget starter halvdårligt. Det er der absolut ingen grund til.

Hvis gæsten nu i stedet for at ankomme kl. 19.58 kom kl. 19.40, så havde man god tid til at gå i garderoben, besøge toilettet og få bestilt sin pausedrink, så man slipper for at stå i kø til pausen. I stedet for kan gå hen og hente sit glas på bordet direkte, når der er blevet ringet ud til pause. Man kunne i god ro og mag få hjælp med at finde sin plads, hvis det er nødvendigt af vores personale, og sætte sig klar ved siden af de mange andre gæster. Jeg vil sågar på

stå, at det giver en meget bedre aften for alle.

Alternativet er nemlig at man skal løbe ned i garderoben og finde én vagt, som skal hjælpe én med at komme ind i salen, hvorefter man får lov til at forstyrre alle andre gæster, som sidder på samme række.

Så kære gæster: Vi vil så gerne give jer den perfekte aften i ODEON.

En aften uden alt for meget kø og med god musik.

Derfor ville vi blive så glade, hvis I kunne komme fem minutter tidligere.

 

 

 

Vil I booke et hotelværelse?

Radisson Blu H.C. Andersens Hotel er vores nabo.

Koncertmenu

Pris for 2 retter og et glas vin pr. person kr. 298,-

Det kan købes under: Kalender.

Brug for hjælp? Kontakt os her