Læs vores nye program
Læs det nye program for Odeon
Læs online
Læs Odeons program

Kulturchefens Klumme

Du er her

Hvad sker der i ODEON - I ved. Dagligdagen.

 

 Jeg skriver en tilbagevendende klumme - hvor jeg prøver at vise nye sider af virkelighedens ODEON. Kort sagt et lille forsøg på at vise alt det, som sker i vores hus. For der sker nemlig rigtig meget.

 

God læselyst,

 

Sara

 

 

God sommer fra ODEON

Den 6. juli 2017

Sommerferien banker på døren i ODEON. De første kollegaer har lukket og slukket for deres computere for at sige hej til ferien og farvel til kontoret og ODEON. På fredag er det min tur – tre ugers ferie venter, og jeg glæder mig til at få benene op og næsen ned i en bog – og selvfølgelig et glas vin i hånden. Til august er vi alle vendt tilbage fra ferien: Solbrune, friske i hovederne og med masser af energi til at tage fat på en ny sæson i ODEON. Efterårets program er vi netop færdige med, så nu sidder I forhåbentlig alle derhjemme og er spændt på, hvad man kan opleve. Derfor har jeg tilladt mig at nævne fem ting, som jeg vil glæde mig lidt ekstra til:

Det første er H.C. Andersen - Life's a Fairytale – showet under HCA Festivals. H.C. Andersens verdenskendte eventyr vækkes til live på en helt ny og anderledes måde, når danseverdenens superstjerner, artister af høj international klasse, enestående digital videoscenografi og et stærkt soundtrack mødes i dette brag af et eventyrshow. Det vises i hele uge 34 i Store Sal.

Det næste sker fra den 14. september og frem. Nemlig, når Odense Teater åbner deres teatersal i ODEON. De åbner op med masser af blod i Macbeth. Hvert år vil der være ca. 150 forestillingsdage i salen. Det bliver fantastisk med endnu en levende sal i huset, hvor folk vil komme og gå fra. Jeg glæder mig også til den 7. oktober, hvor vi har premiere på vores første Operamiddag. En lækker treretters menu, og der til skal lægges opera sunget af Joachim Knop og Tuva Semmingsen. Det bliver stensikkert en vidunderlig aften – skynd jer at købe billetter til det!

Ingen jul uden juleforestillinger. Vi har masser at byde på i november og december. Jeg talte sammen for et par uger siden, og der venter præcist 36 juleaktiviteter foran os. Kort sagt, så bliver det noget for alles smag. Det er svært at fremhæve nogle, da jeg faktisk glæder mig til mange af dem, men hvis jeg skal nævne et par stykker, så er det ODEONs Juleshow, som kører alle weekender. Det bliver en hel ny form for julefrokost for hele familien og arbejdspladsen. Skynd jer at købe billetter til lækker julemad, god underholdning og masser af julestemning. Det andet i december, som jeg vil fremhæve er: Nøddeknækkeren af P. Tjajkovskij. Den opføres den 3. december i Store Sal. Jeg elsker lyden fra balletdansernes tåspidser, når de går ind på scenen. Nøddeknækkeren har jeg aldrig oplevet, så det skal jeg se i den første weekend i december.

En sidste anbefaling skal lyde på, bare at komme herind og mærke stemningen. Har du endnu ikke set huset, så har vi masser af rundvisninger, som man kan købe. Og ellers har vi et hav af små aktiviteter hver uge, som alle er velkommen til. Strikke- og Yogaklub, samt Brætspils Café åbner vi op for efter ferien. Bingo-Banko er tilbage igen om tirsdagen. Vi kommer til at have en stor Spil Dansk-uge, hvor der også vil være masser af aktiviteter bl.a. en Salme Workshop. Og sådan kunne jeg faktisk blive ved. Der er masser af spændende ting på programmet resten af 2017. Så jeg kan love jer for, at der altid er en grund til at komme i ODEON.

God sommer fra alle os!

 

Svanemærket, lokale råvarer og affaldstræ

Den 29.juni 2017

Den anden dag sad jeg i vores dejlige café, og talte med Christian, som er ansvarlig for rengøring. På en eller anden måde, så kom vi til at tale om vores rengøringsmidler. Og jeg blev faktisk glædeligt overrasket, da jeg hørte, at vi virkelig er i front på det område. Vi er faktisk helt i toppen af ligaen, hvis vi lige skal tale lidt fodboldssprog. I toppen af ligaen er vi også på vores klude. Ja, det er nok ikke lige en af de ting, som man tænker over. Jeg gør i hvert fald ikke - men det er jo trods alt en stor del af vores hus. Men Christian kunne overraske mig med, at alle vores klude har en nordisk miljømærkning, så når bordet skal tørres af efter en stor konference, så sker det med klude, som skåner miljøet.

Det var dog faktisk ikke slut der. Vores rengøringsprodukter overholder alle kriterierne for enten EU-Blomsten eller det nordiske Svanemærke. Det er ikke kun på Christians rengøringsfront, at vi er langt fremme. Der blev faktisk også i bryggeriet af Odeon, tænkt mange tanker. Det imponerende trægulv, som ligger over langt de største dele af Odeon består af tusindvis af små stave i forskelligt affaldstræ. Ja, i læste rigtigt. Det er faktisk affald, som nu ligger hos os. Affaldstræet er blevet behandlet - Det krævede dog en del behandlinger: spartling og slibning (fem gange fik det faktisk før, at resultatet var der). Så næste gang, at I kommer i Store Sal, så kan I se, at man har lagt det samme gulv der - her er det dog bejdset i en mørk farve.

Og var I klar over, at der er masser af solceller på vores tag? Hvis man kommer langt nok væk fra huset, så kan man sagtens se det. Det kan ikke genere nok strøm til hele huset, men vi kommer langt pga. af den installation.

På madfronten i huset har vi også taget nogle valg. For flere år siden - den gang, da vi stadig var i den absolut indledende fase omkring Odeon - besluttede vi at blive medlem af Smagen af Fyn, som giver os masser af friske lokale råvarer, som vi bruger hver dag i køkkenet. Nogle af de grønsager, kød og hvad vi ellers får bruger vi i vores mad i Odeon Social. Vi smed dog en del mad ud i starten - der blev ikke spist op hver dag fra de store fade. Derfor så meldte vi os ind i ”To Good To Go”. En app, hvor man kan købe mad, som ellers var blevet smidt ud. Så hos os kan man tage aftensmad med hjem for 39 kroner, når der altså er noget til overs fra vores fællesspisning.

Det sidste nye skridt, vi har taget af hensyn til miljøet og klimaet er af en hel anden slags. Vi har nemlig valgt at spare koppen væk - ja, vi har netop introduceret en kop kaffe i en lækker vaffel (og den skulle I prøve…)

 

En verden af idéer

Den 21. juni 2017

Jeg får masser af idéer hver eneste dag – rigtig mange er dårlige. Det vil mine kollegaer helt sikkert hurtigt bekræfte. Hver eneste dag, så skal jeg lige skyde fem til 10 idéer ud i det store åbne kontor til de andre. Èn af ideerne førte til en udstilling. Jeg er lidt i tvivl, om hvordan og hvorfor jeg startede med at tænke på udstillinger i ODEON – jeg tror, at det kom af, at vi har nogle meget lange hvide gange herinde, som vi gerne vil have nogle kunst på væggene. I stedet for bare at indkøbe noget selv, så snakkede vi om, at det kunne være sjovt at give væggene til nogle skoler eller institutioner, hvor de studerende så fik lov til at udstille deres værker for gæsterne  i ODEON. Det arbejdede jeg videre med, og på en eller anden måde, så fik jeg idéen til, at vi da skulle lave vores egen store udstilling i ODEON.

Jeg får ugentligt mails fra mange mennesker med forslag og kommentarer til ting, som de synes, at ODEON skulle have. En af de mails var fra en mand. Søren. Han laver kunstinstallationer, og han kunne utrolig godt tænke sig, at udstille i ODEON. Den idé greb jeg hurtigt, og med en lille brainstorm på kontoret var udgangspunktet var født. Overskriften er: Oplevelser. Den har præmiere, eller hvad man nu kalder det, den 1. marts 2018. Hele ODEON er delt ind i ni felter, hvor hver kunstner så bestemmer. Vi har givet det overskriften ”Oplevelser”, da det jo meget godt summer op, hvad ODEON er. Der er ingen regler for, hvad man skal vise, bruge eller farvekoordinering. Det er helt med vilje, at vores lille udstilling kommer til at stikke ud i alle mulige retninger – det gør ODEON jo også.

Så fra næste år den 1. marts 2018 – faktisk på vores 1 års fødselsdag, kan man også komme på en kunstudstilling i huset. Man kan gå rundt om hjørnet og få en ekstra oplevelse, som man ikke havde forventet at få. Jeg har nu haft besøg af fire kunstnere, som alle har sagt ja til at deltage. Kælderen bliver rum for Søren og hans træfigur. Førstesalen bliver dekoreret af to kvindelige malere, og Tom får væggen ved vores vestlige indgang ud mod letbanen. Kunsten skal stige og kreativitet skal sprudle i ODEON, så hvis du nu kender nogen, som burde være med til at udstille i ODEON, så skal I bare kontakte os. Det er efterhånden sjældent, at jeg rigtig glæder mig en aktivitet i ODEON – I ved sådan helt nede i maven, men den her udstilling. Det glæder jeg mig til.

 

ODEON og Louise møder verden

Den 13. juni 2017 

Det hele startede faktisk med en halv idé fra en praktikant, som vi havde sidste sommer. Den gang var arbejdstitlen bare: Sommeren 2017. Vi var alle enige, om at vi skulle finde på én aktivitet, som kunne vare hele sommeren. Bare fordi, at det gode vejr, feriestemningen og vaffelisene bliver spist, så skal ODEON ikke være lukket og slukket. Vi vil også være en del af Odenses sommer.

Idéen var, at vi skulle besøge verden. Praktikantens idé blev så overtaget af vores meget dygtige eventkoordinatorelev, Louise. I dagligdagen kalder jeg hende for ”Sunshine” for det er netop, hvad hun er. En strålende sol. En glad pige, som bare elsker sit arbejde, og charmerer alle med hendes store smil og søde væsen. Louise har arbejdet videre med idéen løbende ved siden af sit daglige arbejde. Lidt for lidt er det begyndt at falde på hak. Hun fik styr på verdensdelene, maden og økonomien i det. Overskriften blev ændret til: ODEON møder Verden. 5 forskellige verdensdele skal vi besøge fra den 3. juli til den 6. august 2017, hvor hun vil tage alle med på en rejse ind i verdensmusik og kultur.  Masser af mad, dans, workshops og alt muligt andet indtager ODEON med Asien, Nordamerika, Afrika, Sydamerika og Nordatlanten.

Vi har allieret os med lokale foreninger og aktører for at skabe en autentisk oplevelse som muligt. Hun vil lave snobrød, lave tegninger og jeg har også hørt noget om en dragebygning. Og så vil der naturligvis også være masser af musik. Hun har hyret bands, som passer til hendes verdensdele. De sidste par uger har hun fået hjælp fra et par andre, men ellers har hun gjort det hele selv. Hun kom for nogle måneder siden med en drøm om en limonadebod – det var helt tydeligt i hendes øjne, at det skulle hun have. Det startede med en cykel, hvor hun ville cykle rundt. Det er så blevet reduceret til nogle limonadeholdere, som hun giver vores søde cafépersonale på. Så selv den mindste detalje er gennemtænkt af hende.  Louise er helt færdig med programmet inden længe, og så offentliggører vi det blandt andet på vores hjemmeside. Det er fuld af gode aktiviteter, som bare skal gæstes – de fleste er endda helt gratis. Så bare fordi, at I er gået på sommerferie, så er ODEON ikke. Og det kan vi alle takke Louise for – så skulle I støde ind i hende i sommeren, så råb lige et stort tak!

 

ODEONs dag 100

Den 8. juni 2017 

Så har vi haft åbent i 100 dage. Det er hundrede dage siden, at der blev drejet på nøglen for første gang (af Borgmester Peter Rahbæk Juel, se billede). Første gæster – første alt. Dagene er fløjet afsted, og jeg husker det stadig, som var det i går, da vi åbnede op – vi havde travlt i timerne op til. Ja, faktisk i ugerne. Klokken var lidt over 11 den onsdag, da vi fik de sidste ting monteret – vi åbnede huset kl. 12. Det var hektisk.

Dag 100 markerer vi med kage til hele huset i anledningen, og samtalerne i disse dage er kommet ind på, hvad det fedeste havde været på de 100 dage:
Anders fra Økonomiafdelingen fremhævede det sociale sammenhold i huset – den store holdånd. Særligt den store pubcrawl, hvor vi havde noget af personalet med rundt på flere forskellige barer. Anders har ret – der er en helt særlig stemning mellem alt personalet i ODEON.

Den ansvarlige i vores café var ikke i tvivl. Katrine var hurtig til at råbe den 5. maj. Det var en storslået aften i Store Sal, da Dronningen gik ind. Den store Gallaaften i ODEON.
Der var et emne, som gik særligt igen. Nemlig vores fællesspisning i ODEON Social. Hvis vi skulle have stemt om, hvilken oplevelse, som er mest populær, så havde den hyggelige spisning vundet. Malene var særligt vild med den første gang, hvor vi havde Bingo-Banko efterfølgende.

En af de oplevelser, som vi stadig arbejder på er vores koncerter på Byens Scene i vores foyer. Louise fremhævede en aften for få uger siden, hvor et akustisk kor fyldte rummet med sang. Alle gæsterne var helt stille, da foyeren blev fyldt. Jeg må give hende ret – det er en helt særlig oplevelse, når der blev sunget på scenen. Der er flere aftener, som jeg ville fremhæve. Rigtig mange faktisk. Det er lidt pudsigt, at man husker nogle aftener helt klart f.eks. Burhan G og Mads Langer, mens andre er røget lidt bagud i hovedet – jeg havde f.eks. næsten helt glemt, at Svanesøen var blevet danset på vores gulv.

På min top 3 over de fedeste oplevelser står der også klart en af vores første koncert på Byens Scene med Mathilde Falch. Det var bare magisk på en uforklarlig måde. Den anden begivenhed, som jeg også vil tage med mig resten af livet var Nik og Jay-koncerten i marts. Første gang, at vi fyldte 3.000 mennesker ind i Store Sal. Det var den vildeste arbejdsdag for os alle – det var første gang, at vi kom under det store pres, og alt klappede bare. Det var holdånden, som løftede begivenheden. Anne, vores normale grafiker, blev bartender for en aften, og jeg husker stadig, da vi ser på hinanden til en fyraftensbajer efter showet. Det var en hel fantastisk aften. Men den vildeste oplevelse var stadig den 1. marts 2017 kl. 12, da alle de glade mennesker væltede ind i huset for første gang. For 100 dage siden. 

 

 

Nu er det jul! Eller...

Den 31. maj 2017

Først så tager man ordene: Medisterpølse, ribbensteg, pålæg, fiskefileter, sild og selvfølgelig - Den helt obligatoriske: Risalamande. Så smider vi den gode velkendte julemusik oveni. ”Jingle bells - jingle bells.” Vi finder lidt nisser frem på computerskærmen, og inden man ser sig om, så sidder vi en lille gruppe kollegaer, og ønsker julesange. Det var faktisk, hvad der skete i sidste uge på kontoret.

Julen ramte ODEON, og det var faktisk næsten samtidig med årets første sommerdag. 25 grader udenfor – og jul indenfor. Det er ikke fordi, at vi helt har mistet forstanden eller fordi, at vi ikke kan vente – det er simpelthen bare fordi, at julen er planlagt og det sidste skal ordnes nu, så vi kan byde en masse glade mennesker klar til årets julefrokost, den traditionelle juleforestilling eller noget helt tredje til julen 2017. Jeg medgiver dog, at det er lidt underligt at sidde i sine sandaler, luftige skjorte og en smule brun på næsen efter den første sol – og så synger man julesange. Det må dog til, så vi kan komme i den rigtige stemning og finde sin indre julekreativitet frem for, hvad pokker vi skal finde på?

Årets helt store julesatsning hos os er uden tvivl vores store Juleshow. Opskriften er klar: To af landets dygtigste komikere, så tilsætter man Odenses Revykonge, en håndfuld nissepiger, livemusik og masser af lækker julemad. Resultat er ODEONs Juleshow. Det kommer til at foregå i Store Sal, og det vil være vores bud på en anderledes julefrokost med sit arbejde, sin kortklub eller bare en god aften med konen. Vi lover jer et meget lækkert setup og en ny måde på, hvordan man kan ønske hinanden en glædelig jul.

Det er dog selvfølgelig ikke det eneste: Vi har over 30 andre event i november og december planlagt. Den første sker faktisk allerede i den første uge af november. Så der går nok heller ikke længe før, at vi skal til at diskutere med hinanden internt i afdelingerne for, hvornår vi kan tillade os at pynte til jul. Kan vi det den første uge i november?

Jeg er ikke helt sikker på, at jeg selv stemmer for det… Efter julen kommer nytåret, og det er faktisk på min to do i denne uge. Vi skal have nytårsaften i ODEON på plads.

Hvad skal der ske? Jeg vil ikke løfte sløret endnu, men vi skal nok finde en god løsning, så muligheden kommer for at hoppe ind i det nye år for første gang i ODEON.

Så næste gang, at I kører forbi ODEON og det store hvide hus på det gamle Thomas B. Thriges Gade, så må I meget gerne tænke på, at vi måske bagved de tykke mure måske sidder og synger julesange eller leger med gran, fyrværkeri og juelmenuen på vores computere, så vi kan blive helt klar til jul.

 

Om at have ramt 55.000 gæster allerede

Den 24. maj 2017

Solen er kommet frem over Odense, og inden vi ser os om, så er ODEONs første sæson ved at være slut. Vi har kun tre koncerter tilbage, inden vi rammer en velfortjent sommerferie – som i øvrigt skal bruges på at få udbrederet en masse små og store udfordringer, som huset 

har. Derfor kan vi gøre den første lille status over, hvordan de første måneder er gået i Odenses nye musik-, teater- og konferencehus: 36 koncerter i Store Sal. Ca. 2500 mennesker har været på rundvisning i ODEON siden den 1. marts 2017 - Vores ene rundviser skrev faktisk sådan her i vores interne gruppe: ”Jeg rundede gæst nummer 875 på min 2. rundvisning i går :) 125 mere og jeg gi'r en øl i Social" Og hvis jeg skal forsøge at byde på, hvor mange gæster, som vi har haft, så vil det lidt forsigtigt lyde på: 55.000 gæster siden den 1. marts 2017. De har været til fællesspisning, koncert, bingo-banko, yoga, børneteater eller noget sjette. Og det tal rummer ikke de rigtig mange, som har været til konference og møder. Nu skal man jo passe på med selv, at konkludere noget så tidligt – men hvis nogen havde fortalt os, da mig stod og knoklede for at blive færdige, at vi i slutningen af maj havde haft besøg af så mange, så havde jeg været lykkelig. Alle de mange gæster er blevet serviceret af alt vores dygtige piger og drenge, som er vokset i raketfart – der bliver tappet øl og skænket vin, som de aldrig havde gjort andet. Vi laver pausebestillinger, håndterer flere hundrede kunster i vores backstage og sådan kan jeg faktisk blive ved. Det har været en god start i ODEON. Det synes jeg i hvert fald. Det er dog ikke nok – vi skal jo videre.

 

69 aktiviteter har vi lige nu på tegnebrættet til efteråret og vinteren i 2017. Alt muligt forskelligt. Vi skal igennem ODEONs Juleværksted, Linie 3, Tina Dickow, Spil Danskugen, Joey Moe og utroligt meget andet. Vi starter på at lave vores program for efteråret i næste uge, og når det er på gaden efter sommerferien, så er vores ambition, at alle skal kunne sætte fingeren på én aktivitet og sige, at den vil de deltage i. Bare fordi, at vi går på sommerferie i Store Sal, så betyder det ikke, at ODEON er lukket. Sommeren i ODEON er også fuld af aktiviteter. Vi åbner for vores sommertema: ODEON møder verden. Der vil være masser af aktiviteter, udstillinger og mad fra hele verden. Vi starter i uge 27 med et besøg af Asien. Og må jeg så ikke bare slutte med at sige, at ODEON skal være for alle, så hvis man har en idé, et ønske eller bare gerne vil ud med sin holdning til ODEONs kulturelle udbud, så er min mailboks altid åben. ODEON er jo først lige startet.

 

 

Det bedste ved ODEON

Den 17. maj

Jeg bliver tit spurgt om, hvad det bedste ved arbejdet i ODEON er – der er selvfølgelig også mange, som spørger ind til alt muligt andet, men de spørgsmål kan vi tage en anden dag.

Det absolut bedste ved at arbejde i ODEON er nemt: Det er nemlig alle de gæster, som man får lov til at glæde hver eneste dag.

Jeg har dog også et favorittidspunkt. Det er ganske klart, når gæsterne går ind i salen med deres billet i hånden og en fadøl i den anden. Forventningsglæde, som de helt tydeligt har. De sætter sig ned med et smil på læben. Jeg er så heldig at arbejde et sted, hvor alle gæster er glade, når de kommer. Det er utrolig svært, at være sur og tvær, når man skal ind og se sin yndlingskunster på scenen eller i flere måneder har set frem til et særligt teaterstykke, som nu endelig skal nydes.

Det øjeblik, som jeg holder næstmest af er de minutter før, at vi åbner dørene op til Store Sal. Lige de minutter, hvor lydprøver ofte lige er slut, kontrollørerne er ved at indfinde sig på deres pladser og de sidste ting er ved at gøre klar. Det er noget ganske særligt – hele salen dirrer af en helt særlig spænding.

I lørdag havde jeg endnu en af de oplevelser – og her var den særlig. Der var nemlig 116 mennesker på scenen og langt størstedelen af dem, er ikke vant til at stå på en stor scene (Det tror jeg godt, at jeg må sige for de dejlige mennesker i SoulSingers). Deres glæde, engagement og bare kæmpe store ihærdighed gjorde det til en fornøjelse at være på arbejde i.

Vi var ikke mere end et par numre inde i koncerten før, at alle 1300 publikummer stod op og sang med – ODEON var i den grad lavet om til fællessang! En fantastisk oplevelse, tror jeg, at alle til stede var enige om.

Lørdagen var faktisk fuld af gode oplevelser. Lørdag kl. 10 startede den store skattejagt i Kongens Have efter 10 Harry Potter bøger med billetter indeni til Harry Potter-koncerten den 1. juni.

De var gemt i buske, på statuer og alle andre kreative steder, som vi kunne finde på.

Interessen var stor, og jagten gik over stok og sten, og bøgerne blev hurtigt fundet. Så de heldige vindere kan du glæde sig til at læse en god bog, og så komme ind i Store Sal den første dag i juni for at høre Aalborg Symfoniorkester spille den fantastiske musik til filmen, når den vises.

Var du ikke én af de heldige skattejægere, så er der stadig billetter til salg.

 

Kathrine Ærtebjergs Værker

Den 3. maj 2017

ODEON har fået kunst på væggene. De mange hvide vægge er blevet lidt mindre.

Der er nemlig kommet seks billeder op.

En kold efterårsdag sidste år kom Kathrine Ærtebjerg til Odense. Det gjorde hun, da Albanifonden ville skænke noget kunst til ODEONs vægge.

Jeg ved ikke specielt meget om kunst, men Kathrine Ærtebjerg kendte jeg, så mine håndflader blev fugtige, da Ellen Drost (daværende kulturchef i Odense Kommune) spurgte, om jeg ville give Kathrine Ærtebjerg en tur på byggepladsen.

Hjelme, veste og sikkerhedssko kom på, og den tilbageholdende kunstner så den kommende kulisse, til sin kunst. Jeg husker det tydeligt. Vejret var ikke prangende, og ODEON var stadig mere beton end guld.

Hun gik nysgerrigt omkring i huset, spurgte til farver - vores brug af huset. Vores drømme og visioner. Alt sammen for, at hun kunne få et udgangspunkt for at skabe nogle værker til ODEON.

Væggen blev hurtigt fundet.

Det skulle være ved vores vestlige udgang, hvor letbanen en gang kommer.

Vi gik tilbage igen efter et par timer, og så drog hun hjem til København og fik arbejdsro. I tiden efter kom, der flere gange nogle spørgsmål på mail: Hvilke farve stole har vi? Hvordan var vores guldfarve på væggen og ikke mindst – hvor stor er den væg, som billederne skulle hænge på?

Det sidste spørgsmål førte til, at jeg gik resolut ned og skridtede op, så jeg kunne sende en mail til Ellen Drost med mit svar: Cirka 11 Sara skridt.

Et par medarbejdere fra kommunen var henne og se billederne i det meget tidlige forår og meddelte tilbage, at jeg skulle glæde mig til at se resultatet.

Seks malerier var det blevet til og alle med masser af farver.

Kathrine Ærtebjerg fortalte mig, da hun kom i fredags og selv hængte billederne op. Ja, hun hang dem selv op sammen med en tømrer.

At hun havde besluttet sig for – inden at hun startede, at der skulle være seks forskellige baggrundsfarver på dem. Der skulle bruges ord på dem alle, og så skulle der bruges alle teknikkerne på billederne.

Derfor er der blandt andet sprøjtemalet på smuk

keste vis. En bonus info er også, at hun har malet dobbelt så mange billeder til ODEON, men det var de seks her, som skulle op og passede sammen.

I lørdag mødte cirka 1500 mand frem i huset - og næsten alle stoppede op, og så på de smukke værker.

Champagnepropperne sprang, da værkerne blev afsløret til alles store fornøjelse.

Nu er de så en del af ODEONS hverdag, og store som små kan få noget ud af dem.

Selv er jeg helt vild med billedet nummer et og to fra venstre.

Så hvis I mangler en grund til at komme i ODEON, så synes jeg virkelig, at I skal komme herind og se de seks billeder.

De er vanvittig smukke.

Så stor tak til Albanifonden, og til Kathrine Ærtebjerg – på hele ODEONS vegne.

 

 

Den store fejringsuge

To måneder efter, at vi åbnede huset op for første gang er det tid til fejringsugen.

Den første koncert, de første gæster og de første mange glade smil. Nu har huset haft sin ilddåb, og så er det tid til fest. ODEON det fejres!

Når jeg har fødselsdag, så bliver mine nærmeste altid så trætte af mig, da jeg altid kræver at blive fejret i flere dage – lidt royal har man jo lov til at være.

Men vi skal være endnu mere royale i ODEON fra på lørdag, når vi kl. 11 skyder den officielle fejringsuge i gang.

100 aktiviteter: Tango, skuespil, dans, opera, folkemusik, tarteletter, Odense Symfoniorkester, gospel, akrobater, fællesspisning, børneunderholdning og meget meget mere.

Der vil med andre ord være noget for alle. Så det er bare at åbne vores hjemmeside, og finde ud af, hvad I vil deltage i.

Vælg!

Det gode spørgsmål fra mange er, hvorfor kommer fejringsugen først nu, hvor huset har været åbnet i et stykke tid?

Jeg kan huske, da vi første gang begyndte at tale om åbningen – nu er vi tilbage i 2015, at der var en stor usikkerhed, om ODEON nu også kunne være klar til marts 2017.

Ingen troede rigtigt på det den gang, og da man ikke ønskede at invitere kongehuset til noget, som måske skulle rykkes igen, så faldt valget på maj.

To måneder efter, så havde håndværkerne lidt ekstra tid at løbe på.

Det viste sig dog, som tiden gik, at huset og Store Sal nok skulle være klar, men så var der bare lidt ekstra tid til at planlægge.

Arbejdet med ugen har de sidste uger kørt på højeste gear. Events er kommet ind og andre er kommet ud igen af planlægningen. Nu er vi i gang med de sidste detaljer i det store arbejde. Vi står for det lavpraktiske i ugen – det kunstneriske står Odense Kommune for.

Vi skal have fundet ud af, hvad alle kunsterne skal spise, hvem der skal komme på arbejde og masser af andre detaljer, som bare skal på plads til en stor produktion.

Og så er der selvfølgelig også fredag aften, hvor H.M. dronningen har meldt sin ankomst.

Det er et helt kapitel for sig selv. Der skal styr på sikkerheden, receptionens menu og vin – og så er der jo mit helt eget store spørgsmål:

Hvad skal jeg have på?

En ting er sikkert. Vi skal nok blive klar til den store uge, så nu skal alle vores kommende gæster bare finde ud af, hvilket et af de mange gode tilbud, som de vil benytte sig af.

Jeg skal i hvert fald se: Adi Zukanovic & Friends på mandag aften.

House of Cards in Concert om tirsdagen, og selvfølgelig det store Gallashow om fredagen i min nye kjole.

Vi ses

 

Saras lille bøn

Hos Fakta siger man jo, at man vil så gerne have, at kunderne bliver fem minutter længere.

I de sidste uger har jeg brugt den sætning meget – dog ikke med, at jeg gerne vil have gæsterne fem minutter længere. Det vil jeg selvfølgelig også gerne efter koncerterne, da vores barer altid er åbne, men i højere grad, så ville jeg så gerne have gæsterne fem minutter før.

Sidste uge havde vi fem koncerter. Til næsten alle fem koncerter må vi udskyde starttidspunktet. Ikke fordi, at musikerne eller scenefolket ikke var klar, men simpelthen fordi, at vores gæster kommer alt for sent.

Det er til stor irritation for musikerne, produktionen og alle de mange mennesker, som har knoklet for at få et fedt show på benene i ODEON.

En typisk aften i ODEON: Kl. 19.58 ankommer der stadig masser af folk.

Det er sågar sådan, at i fredags til City Singler, som var hyllende morsomt – en anden historie - at der kom et stort selskab kl. 20.10.

Showet begyndte altså kl. 20. Det er desværre helt normalt praksis, at gæsterne vælter ind et par minutter eller tre før, at showet starter.

Og må jeg ikke bare have lov til at sige. Undskyld på forhånd: Hvor er det træls.

Det gør nemlig at hele besøget starter halvdårligt. Det er der absolut ingen grund til.

Hvis gæsten nu i stedet for at ankomme kl. 19.58 kom kl. 19.40, så havde man god tid til at gå i garderoben, besøge toilettet og få bestilt sin pausedrink, så man slipper for at stå i kø til pausen. I stedet for kan gå hen og hente sit glas på bordet direkte, når der er blevet ringet ud til pause. Man kunne i god ro og mag få hjælp med at finde sin plads, hvis det er nødvendigt af vores personale, og sætte sig klar ved siden af de mange andre gæster. Jeg vil sågar på

stå, at det giver en meget bedre aften for alle.

Alternativet er nemlig at man skal løbe ned i garderoben og finde én vagt, som skal hjælpe én med at komme ind i salen, hvorefter man får lov til at forstyrre alle andre gæster, som sidder på samme række.

Så kære gæster: Vi vil så gerne give jer den perfekte aften i ODEON.

En aften uden alt for meget kø og med god musik.

Derfor ville vi blive så glade, hvis I kunne komme fem minutter tidligere.

 

 

 

Vil du med til fællesspisning?

”Hvad skal vi spise i aften?”  Svaret er simpelt: Fællesspisning. Hver aften alle ugens 7 dage lægger ODEON Social hus til fællesspisning. Maden serveres kl. 18.

Fremtidens konferencer

Dørene er slået op for den nye konferenceafdeling i ODEON

Brug for hjælp? Kontakt os her