KATHRINE ÆRTEBJERG

Du er her

ODEON af Kathrine Ærtebjerg

Foyeren i stuen, vestlig indgang

Hendes maleriunivers er surrealistisk, farverigt og eventyrligt. Selvom man ofte først leder tankerne hen på barnlige og naive forestillinger, rummer de også tanker om liv, død, kærlighed og seksualitet. Malerierne er lavet til ODEON og er en gave fra Albani Fonden. Farverne er valgt ud fra husets farvekode.

Kathrine Ærtebjerg (f. 1969) er billedkunstner og debuterede i 1994 på Charlottenborgs Forårsudstilling. Hun blev i 1995-2002 uddannet på Kunstakademiet i København.

Ærtebjerg vakte allerede under sin akademiuddannelse opmærksomhed med sine figurative og surrealistiske malerier. I billederne udfolder hun et fortællende billedunivers i slægt med børnebøgernes og eventyrernes verden, befolket med figurer, der ofte viser sig som blandingsvæsner af mennesker og dyr eller mand og kvinde.

Men den barnlige fantasis uskyldige og naive udstyk har gådefulde og foruroligende indslag, der fortæller om liv og død, kærlighed og seksualitet.

Om sin kunst siger hun; ”Jeg tror, jeg længes efter, eller jeg har en forestilling om, at man som barn er mere fri til at skabe sin egen fantasiverden… At man lettere kan lege og spille forskellige roller/figurer…, at man ikke er så bundet. Samtidig er jeg optaget af de store spørgsmål i livet, hvorfor eller hvad vi skal her – og hvad der sker efter døden. I det hele taget [er jeg] interesseret i det underlige i, at krop og bevidsthed ligesom er to forskellige ting… Alt hvad man kan forestille sig… Mange gange føler jeg kroppen som en begrænsning og et besvær”.   

Ærtebjerg har også arbejdet med grafik og kombinerer gerne billeder og tekst, f.eks. i from af fortællende billedtitler. Hun medvirkede sammen med en gruppe danske kunstnere ved udsmykningen af Frederik 8.s Palæ på Amalienborg; hendes bidrag er tapetlignedne jagtscener i anrettekøkkenet (indviet 2010). For Post Danmark har hun lavet to frimærker ned motiver fra Tommelise og Klods Hans af H.C. Andersen (2014).

Ærtebjerg er repræsenteret på flere museer, bl.a. ARoS, Statens Museum for Kunst og Kobberstiksamlingen.

Kathrine Ærtebjerg

Vil du med til fællesspisning?

”Hvad skal vi spise i aften?”  Svaret er simpelt: Fællesspisning. Hver aften alle ugens 7 dage lægger ODEON Social hus til fællesspisning. Maden serveres kl. 18.

Fremtidens konferencer

Dørene er slået op for den nye konferenceafdeling i ODEON

Vind et hotelophold for 2