Læs vores nye program
Læs det nye program for Odeon
Læs online
Læs Odeons program

Julekalender - Oluf og jagten på den forsvundne nissehue

Du er her

Like ODEON på Facebook og følg med Oluf på hans færd rundt i ODEON i hans søgen efter hans elskede nissehue. Julekalenderen udkommer i 24 afsnit på Facebook og her på siden.

Husk at åbne dagens låge på Facebook!

Oluf har været tidligere nisse for Julemanden, men blev fyret på grund af sin glemsomhed. Dog er han nu blevet ansat ved ODEON for at hjælpe dem med at sprede en masse julehygge. Men efter Oluf er blevet vist rundt i huset og fået set en masse shows opdager han til sin store skræk og rædsel at han har mistet sin kære hue. Huen forbandt han med jul og en god julestemning. Han kan tydeligt mærke at tabet påvirker hans ellers gode julehumør. Hvordan skal det dog nogensinde blive rigtig jul uden Olufs nissehue? Der er kun én ting Oluf kan gøre; han må lede i hver en krog af ODEON. Det må og skal bare lykkes inden jul. 

"Hvor er min hue mon henne?" -

Oluf - hvor er min hue mon henne?1.december

Nissen Oluf står i indgangen til ODEON og sukker dybt, ”Jeg ville ønske, jeg vidste hvor min hue var. Har jeg tabt den? Har jeg lagt den et sted? Hvorfor skal jeg altid være så klodset og glemsom.” Oluf træder ind i foyeren og kigger rundt. Hans blik falder på Café Social og glider videre over på trappen, der går op mod balkonerne, Byens Scene, baren og den anden trappe.
”Hvor kan den dog være? Nå, jeg må jo starte et sted. Der er ingen tid at spilde”, tænker Oluf. Han træder videre ind i foyeren, da noget guld fanger hans opmærksomhed ved trappen. Oluf går hen til trappen og finder en kuvert. Det er to billetter til Juleshowet. ”Ak”, sukker han og leder videre efter huen.

1. december ODEONs Julekalender

 

2.  december 

Oluf fortsætter jagten efter sin hue. Humøret er trykket og han kan mærke det går ham på. ”Åh nej, hvad nu hvis jeg ikke når det i tide.” Det skal bare lykkes. Han fortsætter sin færd ind i Café ODEON Social. Oluf deltog i caféens Bingo Banko, som finder sted hver anden tirsdag. Han vandt nemlig en æske chokolade og det kunne jo være at han i hans vilde begejstring tabte huen. Han træder ind i caféen og kigger rundt omkring bordene. Der ligger ingen hue. På disken får han øje på X kander fadøl. ”Åh ja, jeg kunne virkelig godt trænge til en kold øl.” 

2. december ODEONs Julekalender

3.  december

Oluf har fået slukket tørsten med en øl i caféen og går videre i hans søgen efter sin elskede hue. Selvom det kun er 1. søndag i advent får dagene hurtigt ben at gå på. Nu må huen findes. Til venstre for himmeltrappen får han øje på en masse kunst, som pryder væggene. Oluf befinder sig nu på kunstruten. Han betages af de flotte billeder og skimter noget rødt på et billede. Er der nogle, som laver løjer med ham? Har nogle havde gemt hans hue bag kunsten? Han løber hen til billederne, men glider i noget nisseøl, som nogen må have spildt. Han glider hele vejen hen til væggen, hvorpå billederne hænger, slår hovedet ind i væggen, ”av!”, råber han højt. Et billede lavet af den fynske Malou Reedorf falder lige ned i maven på Oluf.

ODEONs Julekalender 3 december

4.  december

Oluf rejser sig op efter faldet og ømmer sig. ”Det var da lige godt utroligt, så klodset som jeg skal være. Hvornår lærer jeg det”, siger Oluf til sig selv. I samme sekund når han lige akkurat at undgå at blive trådt ned af en flok studerende. ”Hmf, de unge mennesker ser sig heller aldrig for”, vrisser Oluf, mens han følger dem gå op af Himmeltrappen som fører op til Syddansk Musikkonservatorium og Den Danske Scenekunstskole. Men hov, hvad er det? Der ligger noget hvidt på trappen længere oppe. Kan det være huen? Oluf stormer op af trinene, som føles at fortsætte i uendelighed. Der er ingen hue at finde, dog finder Oluf billetter til The Simon & Garfunkel Story. ”Ak, det kan jo ikke just holde mit hoved varmt”, sukker Oluf. 

ODEONs Julekalender 4 december

 5. december

Oluf traver opgivende ned af Himmeltrappen og får øje på trappen som går ned mod garderoben og parkeringskælderen. Sidst han var til koncert ville han gerne have beholdt sin pelsede fårejakke på, men den lagde han i garderoben, da det var obligatorisk. ”Garderoben!”, råber Oluf, ”selvfølgelig, hvor er jeg dum! Jeg har sikkert også hængt min hue i garderoben!” Oluf løber hen mod trappen, ned ad trinene og smider sig ind over gulddisken. Med et ”bump” lander han med måsen oven i en æske chokolade. ”Hvor lækkert!” siger Oluf, men ak, heller ingen held denne gang. Han trøster sorgerne med et stykke chokolade og traver videre.

ODEONs Julekalender 5 december

6.  december

”Puha, det fik hurtigt ben at gå på” siger Oluf mens han slår sig på maven og smider den tomme chokoladeæske ud. Han får øje på toiletterne i kælderen og tænker, ”ja, når noget kommer ind, så skal det jo også ud igen.” Han traver hen mod toiletterne, åbner døren og ser at der er kø. ”Åh, så bliver det jo snart jul med al den venten,” tænker Oluf. ”Men ak, det kan jo ikke nytte noget.” Han ser en fremmed mand komme ud fra et toilet og skimter noget hvidt i hans bukselomme. ”Min hue!” råber Oluf og kaster sig op i lommen på manden og ud falder to billetter til Nytårskoncert, som Oluf hapser og løber væk.

ODEONs julekalender 6 december

 

7.  december 

Oluf stormer op af kældertrapperne og tager sig til panden, mens han puster højt. ”Huuh, det er også de bukser, der er ved at være for små,” stønner Oluf og hiver op i sine grå uldbukser. ”Hm, hvad gør jeg nu,” tænker han. Han får øje på baren, mens han mærker fristelsen for øl komme snigende. ”Jeg er jo ret glad for nisseøl, monstro jeg kan have forlagt min kære hue omme bag baren,” tænker Oluf. Han møder synet af en kasse Rødhætte og en kasse Blålys. ”Gammelt grød og rensdyrmøg! Her ligger min hue heller ikke,” skælder Oluf.

 ODEONs julekalender 7 december

 

8.  december

Oluf fortsætter jagten på sin hue. ”Det er allerede den 8. december. Åh, som tiden dog går,” tænker Oluf, mens han begiver sig forbi baren og mod indgang A. Han hopper op og får fat i håndtaget og får kæmpet døren op – det er ikke lige så nemt, for en lille nisse som Oluf. Han træder ind i Store Sal, men bliver blæst omkuld da der er et show i gang. Heldigvis lander han blødt i en buket blomster, som han vil sende hjem til sin søde og tålmodige nissekone Olga. Det er ikke i dag, at Oluf finder sin hue.

ODEONs julekalender 8 december

 

9.  december 

Oluf befinder sig i Store Sal og leder ihærdigt videre efter sin hue. ”Her er jo enormt for en lille nisse som mig”, tænker han. Han kigger op og han kigger ned. Han tager række for række og traver hele dagen rundt i salen. Han går mod scenen og vil kigge ude bag ved. Han er ved at være godt træt i hele nissekroppen. Omme bag scenen er der mørkt. Han får sig møvet igennem et stort virvar af ledninger og hopper op på et bord, for at se hvad der kan gemme deroppe. Her finder han en flaske uåbnet champagne, som en af artisterne har glemt. 

ODEONs Julekalender 9 december

 

10.  december

Det er 2. søndag i advent. Oluf går ud af Store Sal og får øje på nogle glasdøre, som leder ind til konferenceafdelingen. På et bord står der en skål, hvor han kan skimte noget rødt. ”Åh, lad heldet være med mig denne gang. Bare det dog er min hue,” siger Oluf højt. Han går hen mod glasdøren, men denne er låst. ”Gammelt grød og rensdyrmøg,” skælder han ud. Det røde befinder sig lige på den anden side af døren. ”Hvis bare jeg kunne huske trylleformularen, som kan åbne døre,” tænker Oluf. Han tænker så det knager. ”Nissebop, nissekrop, nisseøl og nissemøl. Bum!” råber han højt, men ingen dør åbner sig. I stedet dukker 4 gavekort op fra den blå luft. 

10. december ODEONs Julekalender

11.  december

Oluf tænker så det knager, ”hvordan er det nu den trylleformular lyder.” Han prøver igen, ”Nissestop, nissehop, en, to, tre – dør gå op!” Med et knæk åbner døren sig og Oluf løber ind og hopper op på stolen og op på bordet og stormer hen mod skålen, hvori han skimtede noget rødt. På sin vej glider Oluf i et stykke papir og lander lige oven i skålen. Det røde stads er ud over det hele. ”Mmh, jordbæris!” Siger Oluf og smager på sagerne. Han spiser resten af isen i skålen og hopper ned fra bordet.

ODEONs julekalender 11 december

 

 

Vil I booke et hotelværelse?

Radisson Blu H.C. Andersens Hotel er vores nabo.

Der sker en masse i Odense

Odense er inde i en rivende udvikling med blandt andet etableringen af Odense Letbane, omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade og en række andre byudviklingsprojekter.

Brug for hjælp? Kontakt os her