HØST

Du er her

HØST af Bjørn Vilmar Rasmussen

Foyeren i stueetagen

For den autodidaktiske kunstner Bjørn Vilmar Rasmussen (f. 1953) er det at male billeder en dynamisk proces, hvor han hele tiden lærer nyt og aldrig er i tvivl om, hvornår et maleri er færdigt. Maleriet når ganske enkelt et punkt, hvor det hviler. Følelser, farver, intuitive bevægelser, der rører den enkelte i mødet med kunsten. Hvert enkelt billede har sin egen historie, Vilmar Rasmussens genkendelige streg og farvepalet går igen på tværs af værkerne, de er en del af det samme og kan stå for sig selv.

 ”Maleriet er altid kommet først, det var bare ikke der jeg startede. Jeg begyndte at udtrykke mig grafisk som ung med tusch, tegning, linoleumstryk, litografi, radering, silketryk, træsnit og monotypi. I 1991 gav jeg endelig maleriet en chance og som kunstner har jeg fundet mit rette element. En gang imellem eksperimenterer jeg med grafik og skulpturer, men maleriet vinder hver gang! […] Jeg er følelses- og idéstyret. I nogle perioder maler jeg slet ikke, andre er jeg meget produktiv. Kunsten for mig er en platform for leg, undersøgelse, udtryk og en art kreativt eventyr.” siger Vilmar Rasmussen.

 Han er optaget af maleriets mange muligheder, nuancer og teknikker. Hans udtryk tager afsæt i det abstrakte, hvor han har anvendt akryl på lærred siden starten af 1990’erne og er stadig på opdagelse. Vilmar Rasmussen bruger den nordiske farvepalet i store dele af sit værk, hvilket bl.a. afspejler sig i udstillings udsnit af ”Nordtræk”. Naturens luner, farver og skift, livets kredsløb, oplevelserne undervejs og kunsten i at evne at flytte sig naturligt gennem livet, er den energi Vilmar Rasmussen givere videre i sine malerier.

 Vilmar Rasmussen fortsætter: ”Maleriet har uanede dimensioner, kombinationer og eksperimenter foran sig i form af farvepalet, metoder og redskaber. Man kan puste, blæse, skabe, ridse, lasere, blande materialer og vælge nøjagtigt den type maling, der passer til én”.

 Bjørn Vilmar Rasmussens værk HØST er udstillet på KUNSTRUTEN i ODEON

Nyt fra Odeon

Vil I leje vores Store Sal?

Så kontakt Sara Ekknud på: se@odeonodense.dk eller tlf. 4196 3917

Vil du med til fællesspisning?

”Hvad skal vi spise i aften?”  Svaret er simpelt: Fællesspisning. Hver aften alle ugens 7 dage lægger ODEON Social hus til fællesspisning. Maden serveres kl. 18.

Vind et hotelophold for 2