FUGL FØNIX

Du er her

FUGL FØNIX af Søren Kai Christensen

Kælder ved garderobe

Kunstneren Søren Kai Christensen fortæller i sine Fugleinstallationer om sin fascination for det særegne ved fugle og mangfoldigheden i fugleverdenen. Mange er optaget af fugle og fugleliv. Fugle opleves som tavse eller larmende, yndefulde eller klodsede. Pågående eller sky. Vilde eller tamme. Små og sarte, store og kraftfulde. Ofte forsøger man at skabe sammenhæng mellem menneskenes verden og fugleverden gennem generelle udsagn, talemåder:

Smage af fugl

Fremmed fugl

Fri som fuglen 

Hverken fugl eller fisk

Høre en lille fugl synge om noget 

En fugl i hånden er bedre end 10 fugle på taget

Død fugl flyver ikke af reden

Rejse sig af asken som Fugl Fønix

Spise som en fugl

Stå op med hønsene

Vande høns 

Ene hane i kurven 

Bygge rede 

Der er ugler i mosen

Enlig svale 

Udstillingen består af genstande der har en historie som genskabes i en ny sammenhæng og dermed får en ny historie. I udstillingen iscenesættes værker af træ, metal og andre materialer som forenes med lys, for derigennem at udfordre og provokere fantasien og æstetikken.

Søren Kai Christensen (f. 1944) er ejer og stifter af Galleri Kais, som han har indrettet med atelier og bolig i et gammelt Snedkeri i Odense.

Åbning af Galleri Kais i 2010 var en realisering af en vision, som første gang så sit lys, da han som 18 – årig i starten af 1960’erne boede i et baghus i det indre København. I baghuset huserede kunstmalere, fotografer og andre, der var optaget af at sanse, forstå, skildre og kritisere samtiden og omgivelserne. ”Jeg husker, at en af beboerne, kunstmaleren Ole Heerup efter en animeret sommerfrokost udfoldede en drøm om at omdanne baggårdens snedkerværksted i flere etager til et stort fælles kunstnerisk udfoldelsesrum. Vi var alle fascinerede af de store lokaler, der emmede af træ og uanede muligheder”. Det er denne vision, der er forsøgt realiseret i Galleri Kais, siger Kai Christensen.

Kai Christensen har arbejdet som sociolog, forsker og konsulent. Han har været kunstner siden 1985 og fra 2010 har det været hans fuldtidsbeskæftigelse. Han har fundet sin inspiration ved at gå på markeder, loppis og auktioner siden 1968, hvor han bl.a. har købt gamle redskaber, hvor han har været fascineret af den omhu og skønhed de repræsenterede.

Han siger: ”I mine lysinstallationer arbejder jeg med materialer, genstande og redskaber, der har deres egen historie og funktion f.eks. i håndværk og husholdning. Som lysinstallationer genskabes de i en ny sammenhæng og fortæller en ny historie”.

Værker er til salg - kontakt kunstner for nærmere information. 

 Søren Kai Christensens udstilling FUGL FØNIX kan opleves på KUNSTRUTEN i ODEON

Nyt fra Odeon

Vil I leje vores Store Sal?

Så kontakt Sara Ekknud på: se@odeonodense.dk eller tlf. 4196 3917

Start aftenen med en lækker koncertmenu

2-retters menu pr. person  / 265,- + gebyr

3-retters menu pr. person / 325,- + gebyr

Vind et hotelophold for 2