Læs vores nye program
Læs det nye program for Odeon
Læs online
Læs Odeons program
Søndag, 3. december 2017 - 17:00

Nøddeknækkeren af P. Tjajkovskij

Fra Bolshoi  Teater til Chisinau Statsopera i Moldova

I 1998 kom den anerkendte koreograf Yuri Grigorovich fra Bolshoi til Chisinau for at iscenesætte sin version af Nøddeknækkeren, oprindeligt opsat i Bolshoi i 1966. På dette tidspunkt havde kompagniet turnéaktiviteter også udvidet sig betydeligt og har bragt dem til bl.a. Vietnam, Laos, Japan, Johannesburg, Los Angeles, Holland, Skandinavien, Grækenland, Italien, Tyskland og Rumænien. I 1999 tog kompagniet og til England med sine opsætninger af Svanesøen og Tornerose. Siden 2001 har kompagniet også opført Grigorovichs opsætning af Nøddeknækkeren flere gange i England. Dette var først gang denne produktion blev opført i England siden Bolshoi opførte den i London i de tidligere 70’ere. Balletten har siden 2005 turneret regelmæssigt i Spanien, og i januar 2017 vil de opføre The Best of Tchaikovsky i Spanien og det nordlige TysklandHistorie – Moldova State Ballet.

Der har altid været stor interesse for opera og ballet i Moldova, men historien med et professionelt balletkompagni i landet begyndte først i 1957. Her blev en gruppe dansere fra Moldova sendt til det anerkendt Leningrad State Choreographic Institute, hvor de gennemgik en balletuddannelse. Herefter returnerede til Chisinau, hovedstaden i Moldova, hvor de blev grundstammen i den nyopståede ballet.

I dag er Moldova State Ballet et af de mest anerkendte balletkompagnier i Østeuropa.

Varighed ca. 2 timer inkl. pause. 

Nummererede pladser

Kørestolsplads købes hos Ticketmaster Service Center +45 70 15 65 65. Ledsager skal også købe billet.

Læs mere på www.phshow.dk

Kommende koncerter og events

21/11/2017

Koncertmenu - Made in Aarhus

Restaurant Schiøtz, ODEON

21/11/2017

PRO MUSICA

Koncerthuset, Pro Musica Salen

21/11/2017

Made in Aarhus

ODEON, Store Sal

24/11/2017

ODEONS JULESHOW

ODEON, Store Sal

Nyt fra Odeon

Start aftenen med en lækker koncertmenu

To retters menu pr. person/ 298,- inkl. et glas vin eller specialøl

Dessert pr. person/ 80,- inkl. kaffe/te

Der sker en masse i Odense

Odense er inde i en rivende udvikling med blandt andet etableringen af Odense Letbane, omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade og en række andre byudviklingsprojekter.

Brug for hjælp? Kontakt os her