Fredag, 31. august 2018 - 19:30

GIGANTER med Trio Con Brio

GIGANTER MED TRIO CON BRIO - SERIE 1 (6 koncerter)

LEONARD BERNSTEIN 100 ÅR - 31. AUGUST 2018
Dirigent: David Firman / Instruktør: Pernille Elimar / Celebrant: Magnus Vigilius / 18 sangsolister / Filharmonisk Kor

Leonard Bernstein: MASS - A Theatre Piece for Singers, Players and Dancers (første opførelse i Danmark)

I 1971 blev MASS uropført ved indvielsen af John F. Kennedy Center for the Performing Arts i Washington D.C. Værket var bestilt af Jacqueline Kennedy Onassis, som en hyldest til hendes afdøde mand. Valget faldt på Leonard Bernstein, da han var verdensberømt for sit arbejde med New York Philharmonic og ikke mindst for at have skrevet musikken til West Side Story.  MASS, som er et komplekst værk med undertitlen ’A Theatre Piece for Singers, Players and Dancers’, blander den moderne kunstmusik med både musical, blues, rock, gospel, folk og jazz, og ved at placere den romersk-katolske messe i denne sammenhæng, lykkes det Bernstein at skabe en spænding og en dramatisk dialog mellem det gamle og det nye, for på den måde at udfordre det USA, som stadig ledte efter det fremtidshåb, som J. F. Kennedy repræsenterede.

Opførelserne er støttet af: A.P. Møller Fonden, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Knud Højgaards Fond Samarbejde med Nordic Opera


VELKOMMEN TIL TRIO CON BRIO - 20. SEPTEMBER 2018 – M/TRIO CON BRIO
Dirigent: Tung-Chieh Chuang / Solister: Trio con Brio: Soo-Jin Hong, violin, Soo-Kyung Hong, cello, Jens Elvekjær, klaver.

Ludwig v. Beethoven: Symfoni nr. 1, C-dur, Op. 21
Philip Glass: Dobbeltkoncert for violin og cello
Ludwig v. Beethoven: Klaverkoncert nr. 3, c-mol, Op. 37

I sæson 2018/2019 præsenterer vi med stolthed Trio con Brio som Odense Symfoniorkesters Artist in Residence. Ved den første af de tre koncerter skal vi møde trioen opdelt på to værker af hhv. Philip Glass og Ludwig v. Beethoven. Efter at have vundet Malko-konkurrencen for dirigenter i 2015 har Tung-Chieh Chuangs karriere taget fart med optrædener foran en flot række af symfoniorkestre verden over. To klassiske værker af Beethoven indrammer den usædvanlige dobbeltkoncert af Philip Glass, skrevet til Netherlands Dance Theater i 2010.


SCHUBERT OG DEN ANDEN WIENERSKOLE - 25. OKTOBER 2018
Dirigent: Alexander Vedernikov

Anton Webern: seks stykker for orkester, Op. 6
Alban Berg: Sieben frühe Lieder
Franz Schubert: Symfoni nr. 9, C-dur, D. 944

Tradition og fornyelse er nøgleordene i dette program, hvor Franz Schuberts måske fineste orkesterværk, den store C-dur symfoni fra 1826 står over for to repræsentanter fra den Anden Wienerskole, der begge var elever af Arnold Schönberg. Alban Bergs stemningsfulde orkestersange bygger på arven fra de store romantikere Richard Strauss og Gustav Mahler og på impressionisten Debussy. Men samtidig peger de fremad mod Bergs personlige stil, hvor han kombinerer det romantiske udtryk med tolvtone-teknikken.


BEETHOVEN OG ANDRE MUSISKE REJSER - 29. NOVEMBER 2018 - M/TRIO CON BRIO
Dirigent: Conrad van Alphen / Solister: Trio con Brio: Soo-Jin Hong, violin, Soo-Kyung Hong, cello, Jens Elvekjær, klaver.

Felix Mendelssohn: Meeresstille und glückliche Fahrt, op. 27
Ludwig v. Beethoven: Tripelkoncert, C-dur, Op. 56
Andy Pape: Rejsen frem (uropførelse)

Trio con Brio er solister i den mest berømte koncert for besætningen, nemlig Beethovens tripelkoncert fra 1804. Odense Symfoniorkester indsamlede sidste efterår under overskriften Musiske Rejser personlige fortællinger fra mere end 150 fynboer ved en række koncerter rundt omkring på øen. Huskomponist Andy Pape har på basis af fortællingerne skabt en helt ny symfoni, og Odense Symfoniorkester glæder sig til at give musikken tilbage til fortællerne og alle os andre.


CARMINA BURANA - 28. FEBRUAR 2019 - M/TRIO CON BRIO
Dirigent: Fawzi Haimor / Solister: Trio con Brio: Soo-Jin Hong, violin, Soo-Kyung Hong, cello, Jens Elvekjær, klaver, Susanna Andersson, sopran, Matthias Hedegaard, tenor, David Kempster, baryton

Bent Sørensen: L’Isola della Città - Tripelkoncert
Carl Orff: Carmina Burana

Bent Sørensen, der regnes som en af Nordens førende komponister, modtog i 2017 den prestigefyldte Grawemeyer Award - musikkens Nobelpris - på $100.000 for kompositionen L’Isola della Cittá (Øen i byen), som er komponeret til Trio con Brio. Samarbejdet mellem OS og de fynske gymnasier kommer i år til udtryk ved en storslået opførelse af Carl Orffs Carmina Burana, der handler om livet som det præges af to mægtige gudinder: Venus generosa, den sanselige kærlighedsgudinde og Fortuna imperatrix mundi, skæbnegudinden, der hersker over verden.


STRYGERDUETTER OG DET SYMFONISKE BRUS - 26. APRIL 2019
Dirigent: Kerem Hasan / Solister: Benjamin Schmid, violin, Rafael Altino,bratsch

Benjamin Britten: Dobbeltkoncert for violin og bratsch
Arthur Benjamin: Romantisk Fantasi
Peter Tjajkovskij: Symfoni nr. 5, e-mol, Op. 64

Odense Symfoniorkesters solobratschist Rafael Altino har et vidtforgrenet netværk til førende musikere over hele verden. Østrigske Benjamin Schmid optræder regelmæssigt med toporkestre som Wienerfilharmonikerne, Concertgebouw og Skt. Petersborg Filharmonikerne. I Odense vil han sammen med Rafael Altino bl.a. spille en dobbeltkoncert af Britten, som blev betaget af kombinationen af de to instrumenter efter at have hørt Mozarts Sinfonia Concertante. Koncerten afsluttes med Tjajkovskijs udødelige 5. symfoni. Samarbejde med Syddansk Musikkonservatorium.

 

Kommende koncerter og events

26/09/2018

Mobilkamera-workshop m. Skovdal Nordic

Café ODEON Social

28/09/2018

Koncertmenu - Chippendales

Restaurant Schiøtz

28/09/2018

INTO THE UNKNOWN

Koncerthuset, Carl Nielsen salen

28/09/2018

Chippendales

ODEON, Store Sal

Nyt fra Odeon

Der sker en masse i Odense

Odense er inde i en rivende udvikling med blandt andet etableringen af Odense Letbane, omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade og en række andre byudviklingsprojekter.

Vil I booke et hotelværelse?

Radisson Blu H.C. Andersens Hotel er vores nabo.

Vind et hotelophold for 2