Onsdag, 23. maj 2018 - 10:00

DET STORE SUS

DET STORE SUS - SERIE 2 (5 koncerter)

Mærk det store sus, når OS ruller det tunge skyts frem og med kor, ikoniske instrumentalkoncerter og uudtømmelig kunstnerisk ild brager gennem hverdagen.

DET UUDSLUKKELIGE - 6. SEPTEMBER 2018
Dirigent: Nikolaj Znaider / Solist: Liya Petrova, violin

Peter Tjajkovskij: Violinkoncert, D-dur, Op. 35
Carl Nielsen: Symfoni nr. 4, Op. 29

Liya Petrova er den ene af de to vindere af Carl Nielsen Violinkonkurrencen i 2016, og koncerterne er en del af 1. prisen. På programmet står Tjajkovskijs udødelige violinkoncert, som dirigeres af Carl Nielsen Konkurrencens juryformand Nikolaj Znaider. Sammen med Znaider indleder Odense Symfoniorkester et projekt med opførelse og cd-indspilning af alle Carl Nielsens symfonier, som vil blive præsenteret i forbindelse med orkestrets 75 års jubilæum i 2021. ”Musik er liv og som sådan uudslukkeligt” er mottoet for den 4. symfoni, hvor Nielsen for alvor gik egne veje som fornyer af de klassiske traditioner.


SCHNITTKE OG SJOSTAKOVITJ - 11. OKTOBER 2018
Dirigent: Sebastian Lang-Lessing / Solist: Lawrence Power, bratsch

Alfred Schnittke: Bratschkoncert
Dmitrij Sjostakovitj: Symfoni nr. 5, d-mol, Op. 47

Lawrence Power, en af verdens førende bratschsolister, vender tilbage til Odense Symfoniorkester i den russiske mesterkomponist Alfred Schnittkes monumentale bratschkoncert. Koncerten blev til i 1985, et skæbneår for komponisten, hvorfra nogle af hans største værker stammer, men også den tid, hvor han blev ramt af alvorlig sygdom. Efter pausen står et af det russiske repertoires mest populære værker på programmet, nemlig Sjostakovitj femte symfoni. Samarbejde med Syddansk Musikkonservatorium


DVORÁKS STABAT MATER - 1. NOVEMBER 2018
Dirigent: Christoph Eschenbach / Solister: Camilla Nylund, sopran, Steve Davislin, tenor, Pavlo Balakin, bas / Filharmonisk Kor

Antonin Dvo?ák: Stabat Mater, Op. 58

Det er med spændt forventning, at Odense Symfoniorkester kan byde velkommen til en af den klassiske musiks store personligheder, Christioph Eschenbach. Han optræder både som pianist og dirigent og har været chef for Orchestre du Paris og The Philadelphia Orchestra. Ved koncerterne i Odense har Eschenbach valgt Antonin Dvo?áks store kantate over hymnen til Jomfru Maria, Stabat Mater, med fire solister, kor, orgel og orkester.


SKABELSEN - 16. MARTS 2019
Dirigent: Alexander Vedernikov

Joseph Haydn: Skabelsen, Oratorium for soli, kor og orkester.

Kor fra hele Danmark i samarbejde med KOR 72 Det var Händels mange oratorier, som gav Joseph Haydn inspiration til at gøre ham kunsten efter. Oratoriet Skabelsen bygger på første Mosebog, og er en storslået hyldest til verdens tilblivelse. Værket fik kæmpe succes allerede i Haydns levetid, og det regnes for et hans fornemste kompositioner. De tre solister er både ærkeenglene Rafael, Uriel, Gabriel og Adam og Eva. Opførelsen er et samarbejde med KOR72, en forening for amatørkor over hele landet med op mod 10.000 medlemmer. Samarbejde med KOR 72


ZILBERSTEIN OG TJAJKOVSKIJ - 2. MAJ 2019
Dirigent: Simon Gaudenz / Solist: Lilya Zilberstein, klaver

Felix Mendelssohn: Ouverture til Hebriderne, Op. 26
Peter Tjajkovskij: Klaverkoncert nr. 1, b-mol, Op. 23
Robert Schumann: Symfoni nr. 2, C-dur, Op. 61

To af de allermest følsomme kunstersjæle går hånd i hånd ved denne koncert, hvor den evigt martrede Tjajkovskij får afløb for alle de indestængte følelser i sin ikoniske 1. klaverkoncert, og hvor Schumann viser os, at den simpleste af alle tonearter, C-dur, kan indeholde uendelige dybder og stor spænding. Klavervirtuosen Lilya Zilberstein tryller ved tangenterne i et følelsesmættet program, der begejstrer og bevæger.
 

Kommende koncerter og events

28/04/2018

Koncert med Seniormandskoret Metal

Byens Scene

28/04/2018

Koncert med Publikumsorkesteret

Carl Nielsen Salen i Odense Koncerthus

29/04/2018

Dansens dag i ODEON

Foyer

30/04/2018

Koncertmenu - Svend Brinkmann

Restaurant Schiøtz

Nyt fra Odeon

Der sker en masse i Odense

Odense er inde i en rivende udvikling med blandt andet etableringen af Odense Letbane, omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade og en række andre byudviklingsprojekter.

Vil I booke et hotelværelse?

Radisson Blu H.C. Andersens Hotel er vores nabo.