THE ENTIRE CITY

Du er her

THE ENTIRE CITY af Ferdinand Ahm Krag

1. Etage

Ferdinand Ahm Krag (f. 1977) blev uddannet MFA i 2006 fra det Kongelige Danske Kunstakademi. Han bor og arbejder i København og har siden 2014 været tilknyttet KUNSTEN.NU som skribent.

CAP CPH skriver følgende om Ferdinand Ahm Krag: ”Krag foretrækker papir og kuglepen når han skaber sine tegninger, som består af et uendeligt antal linjer. Linjer, som fletter sig ind i hinanden, og skaber komplekse kompositioner, som tager udgangspunkt i både musikken og arkitekturens verden. Linjer som opstår i en meditativ proces, hvor bevidsthed via repetition ændres, og skaber rum for de fortællinger som ligger gemt i vores sind. Linjer, som sætter form på de energier, som vi normalt ikke kan se med det menneskelige øje – energier så simple som vores åndedræt. Det er i linjernes visualisering af de ting vi ikke umiddelbart kan sanse at tegningerne ikke kun fremstår abstrakte og formalistiske, men samtidig fortæller en historie om vores verden”.

’The Entire City’ er titlen på det ikke færdiggjorte vægmaleri som nu pryder vægen på ODEON. Ferdinand Krag er inspireret af den tyske filosof Friedrich Schelling (f. 1775 d. 1854) der sagde, at arkitektur er frossen musik:

”Jeg har tit kigget på tempelarkitektur og opfattet det som en slags partitur lagt i sten. Og omvendt selvfølgelig: lyttet til musik og opfattet tonerne som sten, der bygger enorme og helt usandsynlige svævende arkitekturer der trodser tyngdekraften”.

Udsmykningen til Musik Konservatoriet forsøger i billedsprog at reflektere dette forhold, eller det samspil der findes mellem musik og arkitektur, som Krag altid har været betaget af: interval, takt, anslag, frekvens, rytme, gentagelse, variation over et tema osv. 

Rent visuelt danner udsmykningen en meget kompleks form, som inviterer beskueren til at gå på opdagelse i værket og forsvinder væk i det. Præcis ligesom tempelkomplekser med et væld af nicher, indhug og sideindgange. Krag håber, at beskueren vil falde i staver over værket eller kontemplere aspekter af den.

Krag har forsøgt, at modsvare kompleksiteten med en simplicitet i farveholdning og malerisk teknik. Udsmykningen er bygget op omkring en blå grund og al ornamentikken er så tegnet på med hvid. Herefter har han laceret med en orange. Værket er egentlig malerisk ret simpelt, idet der næsten kun er brugt to farver hele vejen igennem udsmykningen. 

 Ferdinand Krags store værk THE ENTIRE CITY som kan opleves på KUNSTRUTEN i ODEON

Nyt fra Odeon

Start aftenen med en lækker koncertmenu

2-retters menu pr. person  / 265,- + gebyr

3-retters menu pr. person / 325,- + gebyr

Vil du med til fællesspisning?

”Hvad skal vi spise i aften?”  Svaret er simpelt: Fællesspisning. Hver aften alle ugens 7 dage lægger ODEON Social hus til fællesspisning. Maden serveres kl. 18.

Vind et hotelophold for 2