Læs vores nye program
Læs det nye program for Odeon
Læs online
Læs Odeons program

DUKKESPILLET

Du er her

DUKKESPILLET af Henrik Plenge Jacobsen

Foyeren på 1. sal

Dukkespillet består af fem figurer, der henviser til kunstformer, som kan opleves i ODEON. Danserinden repræsenterer dansen, spøgelset poesien, Hamlet er skuespillet, robotten kommer fra filmens verden og troubadouren repræsenterer musikken. Dukkerne er støbt i aluminium på skulpturstøberiet i Svendborg. Dukkespillets mekaniske drev er bygget af Anders Bo Nielsen og lyden er komponeret af kunstneren Goodiepal. 

Henrik Plenge Jacobsen (f. 1967) er en dansk billedkunstner der arbejder med forskellige medier, såsom skulpturere, kunstinstallationer og performance kunst. Fra 1987-1994 studerede han på Det Kongelige Danske Kunstakademi og fra 1992-1993 École Nationale Supérieure des Beaux-Arts og Institute des Hautes Etudes en Art plastique i Frankrig.  

I sin kunstform er Plenge Jacobsen samfundskritiks og tager emner som politik, økonomi, kultur og sociale strukturere op. Som Situationisterne er han interesseret i at finde en meningsfuld kunstform, der er i stand til at definere et sted i det offentlige rum, samtidig med at man gør brug af hverdagens institutioner. Hans projekt søger ikke at kannibalisere virkeligheden, men at indarbejde virkeligheden i selve arbejdet. Hans arbejde er radikalt, nøjagtigt fordi det insisterer på arbejdets virkelige tilstedeværelse frem for at forhøre grundlaget for virkeligheden. For Plenge Jakobsen er kunst og virkelighed ikke separate sfærer, som midlertidigt kan tvinges sammen. Eksisterende i verden repræsenterer kunst en af ​​de virkeligheder, der udgør livet. Henrik Plenge Jakobsens arbejde kan beskrives som en konfiguration af visuelle elementer i rumlige arrangementer, der ofte involverer et ekstra element af handling eller ydeevne.

Mange af hans værker kombinerer skulpturelle elementer og genstande i en plastisk skærm placeret mellem skulptur og installation. Hans kunst afviger fra den teatralske og systemiske, "samlede" form for klassisk installationskunst. Plenge Jakobsens installationsstrækninger er baseret på et mere uhindret, fleksibelt arrangement, hvor rummet kun er en vilkårlig arkitektonisk ramme snarere end en meningsfuld samarbejdspartner.

Dukkespillet spiller hver dag kl. 12.00 og kl. 18.00.

Dukkespil

 

Vil du være sponsor?

Har du lyst til at høre mere om mulighederne, kan du kontakte os på odeon@odoenodense.dk

Vil I leje vores Store Sal?

Så kontakt Sara Ekknud på: se@odeonodense.dk eller tlf. 4196 3917

Brug for hjælp? Kontakt os her